Doornroosje
loader

Upon the My-O-My

Altin Gün + Fat White Family + L’Épée e.a.

De Lorians + Scalping + Trupa Trupa + Go Go Machine Orchestra + more

Tickets
Sat 7 December
  • Normaal€ 32,50
  • De prijzen zijn inclusief alle kosten.

De tweede editie van Upon the My-O-My neemt je mee op een muzikale ontdekkingsreis. Met eigenzinnige pareltjes uit de hedendaagse popmuziek, bijzondere samenwerkingen en exotische grensverleggers.

Het festival ontstond in 2018 ter ere van het 50 jarig bestaan van Doornroosje en krijgt nu een vervolg. Op 7 december vindt de tweede editie plaats in alle zalen, hoeken en gaten van Doornroosje. En één ding is zeker: het wordt een feest voor de avontuurlijke muziekliefhebber.

Van fuzzy gitaren tot psychedelische jazzrock en van Turkse 70’s folk tot gruizige post punk. Hier zijn de eerste namen!

Line-up: Altin Gün + Fat White Family + L’Épée + De Lorians + Scalping + Trupa Trupa + Go Go Machine Orchestra. Snel meer.

De volgende acts op het podium:
Altın Gün

De Nederlands-Turkse band Altın Gün brengt ons dit jaar hun nieuw album ‘Gece’, de opvolger van hun succesvolle debuutalbum ‘On’. Het gezelschap maakt dansbare Turkse folk, disco pop met gruizige psychedelica en dansbare funk en rock. Belangrijke inspiratiebronnen zijn Turkse muzikanten als Selda Bağcan, Barış Manço en Erkin Koray en hun iets minder bekende tijdgenoten, waarbij ze net als hun grote voorbeelden experimenteren met het samensmelten van verschillende muzikale werelden. Altın Gün slaagt erin het Turkse geluid uit de jaren ’70 vast te houden en tegelijk totaal verfrissend te klinken, inclusief fuzzy bassen, rauwe saz riffs en zo nu en dan een orgeltje. De band bouwt succesvol aan hun carrière en doet dit niet alleen in Nederland maar vooral ook daarbuiten.

Fat White Family

Als er een groep is die het motto “seks, drugs en rock ‘n’ roll’’ belichaamt, dan is het wel Fat White Family. Sinds hun debuutalbum ‘Champagne Holocaust’ uit 2014, staat de explosieve band bekend als om een lugubere mix van post punk, garage rock ‘n’ roll, glam en minimale psychedelica. De geest van The Fall maar ook The Birthday Party en The Stooges leeft voor in de muziek en hun chaotische live optredens. Het nieuwe album ‘Serfs Up’ is dit voorjaar verschenen via Domino Records en heeft het de band een meer poppy geluid gegeven, met zelfs een vleugje disco. 

L’Épée

L’Épée is een nieuwe band bestaande uit muzikanten Anton Newcombe van The Brian Jonestown Massacre, Emmaunelle Seigner (Ultra Orange & Emmanuelle) en Lionel en Marie Limiñana, boegbeelden van The Limiñanas. De Frans-Amerikaanse samenwerking ontstond een jaar geleden nadat The Limiñanas het album ‘Shadow People’ opnam samen met Anton Newcombe. Op één van de nummers zong de Franse muzikante, actrice, model Emmanuelle Seigner mee als gast. De groepsdynamiek zat onmiddellijk goed en L’Épée was geboren. Het viertal vindt inspiratie in melancholische filmmuziek en mythische rockgoden van Lou Reed tot The Rolling Stones. Debuut-album ‘Diabolique’ komt op 6 september uit en werd deels bij Lionel en Marie opgenomen in Frankrijk, deels in de studio van Anton Newcombe in Berlijn.

De Lorians

Deze langharige Japanners smeden invloeden uit de psychedelische rock en jazz feilloos aan elkaar. Dit resulteerde in hun prachtige debuutalbum ‘De Lorians’. Het jonge vijftal liet zich inspireren door de Canterbury-scene, Frank Zappa, Mothers of Invention maar ook Soft Machine. De volledig instrumentale band onder aanvoering van Takefumi Ishida (saxofoon, synthesizer) is voor het eerst in Europa om zichzelf en hun album te promoten.

Scalping

De uit Bristol afkomstige band Scalping heeft zijn muzikale wortels in de post punk maar weet het genre een andere draai te geven door elektronica, noise en techno toe te voegen. Dit alles krijgt een extra gelaagdheid dankzij hun eigen visuals. Het mysterieuze gezelschap is een muzikale aanrader voor liefhebbers van acts zoals Holy Fuck, Factory Floor.

Trupa Trupa

Deze eigenzinnige Polen uit Gdànsk weten op verrassende wijze een eigen geluid tot stand te brengen. Post-hardcore, new wave en psychedelica worden op een bijzondere manier met elkaar versmolten in de vorm van nummers met een kop en een staart. De muziek is rafelig, donker en bij vlagen zelfs inktzwart waarbij enkele referenties als The Birthday Party, Yo La Tengo, Big Star maar ook Grizzly Bear opdoemen. Het viertal is echter eigenwijs genoeg om hun eigen smoel te tonen en te laten horen. Het debuutalbum ‘Of the Sun’ zal dit najaar verschijnen op het Glitterbeat Label.

Go Go Machine Orchestra

Het uit Taiwan afkomstige Go Go Machine Orchestra bestaat sinds 2017 en komt voor het eerst naar Europa. Ni-Li Tang (piano), Pin-Hsin Wang (electronica), Bai-Hsun Chung (synthesizer), Li-Wei Chen (gitaar) and Mao-Sung Lee (percussie) hebben een voorliefde voor minimalisme, electronica, slowcore en percussie-gedreven muziek. Laat dit nu precies de basis van hun geluid zijn. Alsof je een tour krijgt door Taiwan, waarbij Go Go Machine Orchestra je niet alleen voorziet van een prachtige soundtrack maar je ook visueel begeleidt.

verwijder filter
filter

Nieuwsbrief

Mis nooit meer een concert! Meld je aan en wij sturen je wekelijks de nieuw bevestigde en aankomende shows.

verzonden