fbpx
Villagers of Ioannina City #1

Sonic Whip

Villagers of Ioannina City

+ Monkey3 + Toundra

dinsdag 31 oktober 2023
locatie:
Doornroosje
datum:
dinsdag 31 oktober 2023
zaal open:
19:30 uur
start:
20:00 uur

Villagers of Ioannina City brengt een boeiende mix van traditionele Griekse folk melodieën, psychedelische en progressieve rock met stonerrock vibes. En net als landgenoten 1000Mods zijn ze immens populair en niet alleen in thuisland Griekenland. Ze komen niet alleen want Monkey3 en Toundra maken dit tot een geweldig affiche!

De hypnotiserende klanken van de bouzouki en de sfeervolle vocalen worden verweven met krachtige gitaarriffs en weelderige keyboards, wat resulteert in magische soundscapes die de verbeelding prikkelt. Deze Griekse pioniers afkomstig uit Ioannina City (jawel) creëren hiermee een progressieve sound waarbij het oude en moderne op een natuurlijk wijze samenkomen. Invloeden van onder andere Tool, Pink Floyd en Black Sabbath klinken door in de nummers. Liefhebbers van deze acts, maar ook Porcupine Tree, Stoned Jesus en ondermeer My Sleeping Karma kunnen prima uit de voeten met Villagers of Ioannina City.

Het Zwitserse Monkey3 brengt eveneens grootse en meeslepende nummers, voorzien van slimme tempowisselingen, rustige intermezzo’s en talrijke passages waarbij alle remmen los gaan en er voluit gerockt wordt. De Zwitsers zijn grootmeester in het creëren van kaleidoscopische klanktapijten en weet deze dusdanig goed neer te zetten dat het geen moment opvalt dat de muziek grotendeels instrumentaal is. Dit is spacerock van de bovenste plank die doet denken aan oude helden als Pink Floyd, Yes en Ozric Tentacles.

Toundra uit Spanje brengt indrukwekkende gelaagde nummers die een kolkend geheel en overdonderen, waarbij op gepaste tijden het gas wordt teruggenomen om ruimte te bieden aan spannende uitwaaierende klanktapijten. Het snaarstrakke spel en de uitgekiende productie doen de rest. Ze staan bekend om hun uitmuntende en enerverende live shows.

genre

rock, progressieve rock, psychedelische rock, stoner rock

media

Villagers of Ioannina City

dinsdag 31 oktober 2023

placeholder