fbpx
Warhaus

Warhaus

+ Johannes is zijn naam

vrijdag 31 maart 2023
locatie:
Doornroosje
datum:
vrijdag 31 maart 2023
zaal open:
19:30 uur
start:
20:15 uur

Warhaus is de Belgische indierock band rond Maarten Devoldere, ook wel bekend van Balthazar. De Gentse singer-songwriter en muzikant bracht in 2016 zijn debuut ‘We F*cked a Flame into Being’ (2016) en een jaar later ‘Warhaus’ (2017) uit, waarmee hij zichzelf direct internationaal op de kaart zette als soloartiest. Nu is Warhaus terug met de nieuwe plaat ‘Ha Ha Heartbreak’.

‘Haha Heartbreak’ zou zijn geschreven nadat zijn hart werd gebroken en hij op in Palermo de rust zocht. Drie weken lang werkte Devoldere met zijn gitaar in de hand aan nieuwe muziek zijn hotelkamer. Het resultaat is al te horen op nummers als ‘It had to be you’ en ‘Open window. Naast de albumaankondiging bracht Warhaus ook een nieuwe single genaamd ‘Desire’ uit.

De support wordt verzorgd door Johannes Verschaeve, oftewel Johannes Is Zijn Naam, die je misschien kent als de prettig gestoorde frontman van The Van Jets. Na de break-up van die band doet de Gentse Oostendenaar het helemaal alleen. Poëtische, Nederlandstalige teksten kronkelen zich tussen sissende ritmeboxen en primitieve synths, met Johannes als een eenzame crooner aan de microfoon.

genre

pop, rock

media

Warhaus

vrijdag 31 maart 2023

placeholder