Doornroosje
loader

Wende

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Wende heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld als een van de meest veelzijdige en spraakmakende artiesten van Nederland. Of het nu pop, elektronische muziek, klassiek, filmmuziek of hedendaagse muziek is, ze slaagt er steeds weer in haar publiek te ontroeren. Rode draad bij alles wat ze doet; Wende wil verhalen vertellen, met een eigen stem en vanuit eigen kracht.

Voor haar laatste project ‘Mens’, benaderde ze gerenommeerde schrijvers als Dimitri Verhulst, Arnon Grunberg en Typhoon om samen met haar nieuwe verhalen en teksten te schrijven over wat het is om mens te zijn in onze tijd. Een tijd waarin we meer dan ooit teruggeworpen lijken op onszelf, onze angsten en de vraag hoe we ons moeten verhouden tot wat er om ons heen gebeurt.
Wende gaat met deze schrijvers op zoek naar de schoonheid, de lelijkheid, het gevaar en het wonder van mens te zijn en zingt over haar eigen angst, eenzaamheid, zoektocht, liefde, land en stad. Het resultaat is een intieme, verrassende en confronterende reis door een leven vol van miniatuurvertellingen.

Zo keert Wende op een moderne manier terug naar haar wortels, naar de chanson, een liedvorm die als geen ander de traditie kent de kern van het menszijn te willen raken. Regisseur Marcus Azzini (artistiek directeur van Theatergroep Oostpool) tekent voor de regie van dit concert. De internationaal vermaarde ontwerpster Chloe Lamford uit Londen tekent voor het design en visuals van de voorstelling.

LET OP! Dit is een sta-concert. Er zijn geen zitplaatsen beschikbaar.

‘Vrij me voorbij de angst
dat jij me zal verlaten.
Liegen duurt het langst:
jij zal me niet verlaten!
Vrij me vrij van zorgen
vrij me vrij van mij.
Geloof in mij tot morgen
en vrij dan weer met mij.’

(Dimitri Verhulst)

Bekijk de foto's