Doornroosje
loader

Wende

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Op 10 mei brengt Wende haar nieuwe album ‘Last Resistance’ uit. De release wordt voorafgegaan door een clubtour, waarin haar nieuwe, Engelstalige songs in hun meest naakte vorm te horen zullen zijn. 

‘Last Resistance’ is een album waarop popmuziek, elektronische muziek en theater samenkomen. In het nieuw geschreven materiaal zocht Wende het spanningsveld op tussen het vertellen van een verhaal en de trance. ‘Last Resistance’ gaat over de weerstand om oude waarheden los te laten en het onbekende toe te laten. Het gaat over het verlangen naar overgave en emoties met open vizier aan te gaan.

Het album is haar eerste internationale samenwerking. Ze werkte met producers Nackt (o.a. Apparat, Warren Suicide) en Tilman Hopf uit Berlijn. Het album is gemixt door Michael Ilbert (o.a. The Hives, Royal Republiek, Pink) in de Hansa Studios.

Wende over de samenwerking: “Ik zocht naar producers die het experiment niet schuwen en ik vond ze in Berlijn. De eerste keer dat ik de demo’s liet horen aan Nackt en Tilman, hebben ze me naar huis gestuurd om alle nummers terug te brengen tot hun essentie, ze uit te kleden en eraan te werken totdat ze in hun meest kale versie nog overeind blijven staan.” Dit gegeven vertaalt Wende naar het podium voor de clubtour die aan de release van het album voorafgaat.

Bekijk de foto's