fbpx
Wine Lips

Sonic Whip

Wine Lips

+ The Desmonds

dinsdag 11 juli 2023
locatie:
Merleyn
datum:
dinsdag 11 juli 2023
zaal open:
20:00 uur
start:
20:30 uur

Punk, rock en psychedelica. Wine Lips uit Canada brengt deze drie stijlen samen tot een uiterst energiek en opzwepend geheel. Fuzzed out garagerock die voelt als een overschot aan suiker en adrenaline waarbij stilzitten een welhaast onmogelijke opgave is. Een band die niet beter weet dan vol gas in het avontuur duiken.

Begonnen als drie huisgenoten in verschillende bands, kwamen ze in 2017 samen om een “gemakkelijke punkband” te starten. In rap tempo schudden de bandleden liedjes uit de losse pols; zodra hun andere bands uiteenvielen, evolueerde Wine Lips van eenvoudige part-time punkband tot full-time genre-overschrijdend podiumbeest.

De titel van de meeste recente plaat ‘Mushroom Death Sex Bummer Party’ uit 2021 omschrijft de sound van de band perfect. Een psychedelische trip waar de emotie en rauwe energie van af spat. De mix van psychedelica, acid rock, fuzzy garagerock, 60’s surf knalt de speakers uit. Luister maar eens naar de nummers ‘Eyes’ of ‘Choke’ van deze plaat. De band uit Toronto is een dikke aanrader voor liefhebbers van o.a. Thee O Sees, Ty Segall en Frankie & The Witch Fingers en The Reatards.

Aan de Groningse garagerock band The Desmonds om de boel flink op te warmen. Hun plaat ‘Good Morning America’ is een keiharde trap tegen de maatschappij die volgens hun te veel op die van Amerika begint te lijken, en is rauw, hard en in your face!

“Fuzzy, loud and fast, Wine Lips are a garage/ punk/ psychedelic band whose music feels like a shot of adrenaline to the heart. A no holds barred kind of rock n roll that’ll make you want to buy a motorcycle, just to crash it.” – Sled Island

genre

rock, garage rock, psychedelische rock

media

Wine Lips

dinsdag 11 juli 2023

placeholder