Doornroosje
loader

Panel voor muzikanten

World Domination

Wees eens eerlijk: wat wil je als muzikant, band of producer? Juist: absolute wereldheerschappij! Daarom is productiehuis Oost-Nederland (onderdeel van De Nieuwe Oost) World Domination gestart, een nieuwe serie ontmoetingen waarin we de muziekindustrie voor jou naar Oost-Nederland halen. Toonaangevende professionals uit de muziekbusiness worden live tot op het bot uitgevraagd door een presentator en het publiek. De avond wordt afgesloten met een demopanel. 

Als muzikant heb je het financieel niet gemakkelijk. Gages voor concerten zijn laag, inkomsten uit cd-verkoop vrijwel nihil. Is je track eindelijk 10.000 keer gestreamd? Dan hopen we dat de chocoladereep die je daaraan overhoudt uitstekend smaakt…

Ondertussen moeten die nieuwe clip- of studio-opnames wel ergens van betaald worden. Zijn er nog andere mogelijkheden om als muzikanten geld te krijgen voor je nieuwe project? Crowdfunding is een optie. Maar wat zijn realistische targets, wat worden vergoed via de Sena? Kunnen fondsen of subsidiepotten worden aangeschreven? Wanneer loont het zoeken naar geld nog, en wanneer wordt het tijdsverspilling? Om deze en andere vragen te beantwoorden, zitten er vanavond drie panelleden voor je klaar die op verschillende manieren ervaring hebben met geldstromen in de muziekindustrie.

  • Willem Heijmans (Willem Antillectual) is zanger/gitarist van Antilectual, een geëngageerde punkband die de gehele wereld over toert. Hoe kreeg hij toursubsidie voor shows in Zuid Amerika? En een punkband die een eigen VOF begint, kan dat wel?
  • Nikolai Serda is muzikant bij singer/songwriter Roos Blufpand en Paco Chains (progmetal). Hij financierde cd-opnames via Sena, deed meerdere crowdfundacties en wist met huiskamer-concerten 3000,- euro bij elkaar te brengen.
  • Martijn Holtslag is de mastermind achter Quibus en Knarsetand. Hoe financiert hij zijn hoge output aan videoclips? Wat levert het op als je muziek wordt gebruikt in trailers van Amerikaanse blockbusters en HBO-series? En wat is zijn ervaring met de jonge makers-subsidieregeling van de provincie Overijssel?