Doornroosje
loader

World Domination

Hoe haal je als artiest alles uit Amsterdam Dance Event?
Workshopreeks World Domination in Nijmegen dit keer in teken van elektronische muziek

Amsterdam Dance Event (ADE) is een van de belangrijkste dance-conferenties van de wereld. Maar hoe kom je in de line-up terecht? En hoe pak je het aan als je er eenmaal staat? Op woensdag 23 mei vertellen Camiel le Rutte (ADE, Melkweg, Paaspop, Lowlands) en Niels Leferink (Luxor Live, 8BAHN) live tijdens World Domination in Doornroosje in Nijmegen hoe het er écht aan toegaat. Aan het einde van de avond is er een demopanel om je muziek rechtstreeks onder de aandacht te brengen bij de aanwezige professionals.

World Domination?
Wees eens eerlijk: wat wil je als muzikant, band of producer? Juist: absolute wereldheerschappij! Daarom organiseert productiehuis De Nieuwe Oost World Domination, een serie ontmoetingen waarin ze de muziekindustrie voor jou naar het oosten halen. Toonaangevende professionals uit de muziekbusiness worden live tot op het bot uitgevraagd door een presentator en het publiek. Want de echt relevante tips en trucs beginnen pas waar internet ophoudt. World Domination vindt ongeveer om de maand plaats in Gelderland of Overijssel en toegang is altijd gratis.

Sprekers
Camiel le Rutte komt uit Deventer en woont momenteel in Amsterdam. Sinds 2012 is hij programmeur bij de Melkweg waar hij zich vooral richt op elektronische muziek, hiphop, r&b en af en toe wat pop. Ook programmeert hij er de meeste dansnachten, de clubnacht Encore, Encore Festival en verzorgt hij de gehele ADE-programmering waaronder ook ADE LIVE. Naast de Melkweg adviseert hij Paaspop (Roxy-tent), We Are Electric Weekender en Lowlands (Desperados-tent) over de tofste acts.

Niels Leferink zit diep in de dance-scene van Arnhem. Als danceprogrammeur bij Luxor Live boekt hij niet alleen de meest relevante acts, maar heeft hij ook een neus voor het opzetten van nieuwe concepten. Samen met dj’s en producers uit de regio zet hij avonden op als Watermeloen, dat in enkele jaren uitgroeide van kleine zaal Luxor tot grote zaal Musis. Daarnaast is hij ook al 10 jaar een van de masterminds achter 8BAHN, draait hij zelf als dj Lefi en adviseert hij festivals in en rond Arnhem over hun programmering.