Doornroosje
loader

X Valkhof Festival

Solar Temple + Hemelbestormer

Na een plan B, C… een plan X. Valkhof Festival gaat door! Het jaarlijkse festival neemt een andere vorm aan – en tijdelijk ook een andere naam – maar de line-up met (inter)nationale namen, toppers van morgen én wat Valkhof typeert: muzikale ontdekkingen voor alle smaken, is in 2021 weer een feit. Van 17 tot 23 juli kunnen muziekliefhebbers op diverse plekken in Nijmegen terecht voor X Valkhof Festival. Tickets zijn per locatie, per avond te koop.

Het mystieke duo van Solar Temple werkt veelvuldig samen aan muzikale projecten naast hun reguliere bands Turia en Fluisteraars. Maar dit project is uniek, zelfs in hun portfolio: black metal met een psychedelisch en exploratief karakter. Solar Temple was tot dusver slechts eenmaal te horen, in opdracht van Roadburn Redux afgelopen april. De online variant van het grensverleggende Tilburgse festival liet hen ‘The Great Star Above Provides’ uitvoeren; een ceremonieel werkstuk van gelaagde psychedelische rock vermengd met black metal. Het is muziek met wortels diep verankerd in de Haeresis Noviomagi-scene, waar het ooit allemaal begon. Wie hun show tijdens Roadburn Redux zag, weet het al: Solar Temple is een niet te missen concert op dit X Valkhof Festival.

Het Belgische post metal kwartet Hemelbestormer debuteerde in 2016 met ‘Æther’. Onder meer een fantastisch optreden op Roadburn heeft de carrière van de band hierna in een stroomversnelling gebracht. De opvolger, ‘A Ring Of Blue Light’ stamt uit 2020. De band liet een verpletterende indruk achter op Soulcrusher in datzelfde jaar. Nieuw werk is onderweg. De instrumentale mix van post metal, doom, black metal en een vleugje ambient zorgt er direct voor dat de zonnestralen plaats maken voor duisternis. De nummers lenen zich uitstekend voor live shows. Een ideale combinatie met Solar Temple deze avond.