Doornroosje
loader

Yawning Man + Atlanta

Yawning Man was één van de eerste bands uit de zogenoemde Palm Desert scene uit Californië. Zij organiseerden als eerste de ‘generator parties’ in de woestijn en werden hierdoor invloedrijk voor bands als Queens Of The Stone Age, Fu Manchu en Kyuss. De band werd opgericht in 1986 maar is pas sinds 2005 bezig met toeren en platen uitbrengen.

De band speelt desert-rock maar laat zich evengoed beïnvloeden door psych-rock, spaghettiwestern-soundtracks, krautrock, hard rock, roots punk, surf en jazz. Mario Lalli (Fatso Jetson) op basgitaar, Gary Arce op gitaar en Bill Stinson op drums maken een broeierige sfeer waarbij schurende gitaren en dreigende drums de belangrijkste elementen vormen.

Atlanta is de nieuwe band van Pieter Holkenborg (o.a. ex Automatic Sam), Bob Hogenelst (Birth of Joy) en Sebastiaan van Olst (Typhoon). In 2017 troffen zij elkaar in de Galloway Studio om er wat te jammen en het bleek te klikken: de band Atlanta was geboren. Debuutalbum ‘Flamingo’ verscheen afgelopen juni. In gelimiteerde oplage werden er 50 stuks op cassette uitgebracht. Pieter toerde reeds uitgebreid met zijn vrienden van Yawning Man en vanavond zal hij dus met zijn eigen band de avond openen.
Bekijk de foto's (Atlanta)
Bekijk de foto's (Yawning Man)