fbpx
Yellow Eyes

Soulcrusher

Yellow Eyes + Sun Worship

zaterdag 17 september 2022
locatie:
Merleyn
datum:
zaterdag 17 september 2022
zaal open:
21:00 uur
start:
22:00 uur

Een geweldige zwartgeblakerde metal package op deze zaterdag in Merleyn met het Amerikaanse Yellow Eyes en het Duitse duo van Sun Worship.

Yellow Eyes is een exponent van een inmiddels behoorlijk invloedrijke, Amerikaanse tak binnen de black metal. Net als soortgelijke bands zoals Krallice, Falls Of Rauros en Mizmor combineert het gezelschap uit New York de dissonantie en agressie van black metal met een zware, ondoordringbare productie die meer richting sludge, drone en doom neigt. Daardoor is de muziek van deze bands vaak bijzonder intens en oncomfortabel.

Wie ervoor open staat om zich te laten onderdompelen in de ‘moeilijke’ en beklemmende sound van het album, zal ontdekken hoeveel schoonheid verstopt zit in de tegendraadse, hallucinante songstructuren waar Yellow Eyes ons op trakteert.

Samen met Ultha is Sun Worship ongeveer het beste wat er de laatste jaren op black metal-gebied uit Duitsland op ons werd afgevuurd. Het duo produceert rauwe riff-gedreven melodieuze en atmosferische black. Het is indrukwekkend dat een tweetal zo’n massieve sound voortbrengen. Hun laatste album ‘Emanations of Desolation’ is dan ook een geweldige aanrader voor de fans.

genre

metal, black metal

media

Yellow Eyes + Sun Worship

zaterdag 17 september 2022

placeholder