Doornroosje
loader

Roosje ontwaakt

YIN YIN

Show 2 - 21:30
Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

YĪN YĪN laat zich inspireren door de psychedelische Aziatische muziek uit de jaren 60 en 70. Ze combineren dit met traditionele folklore, disco, funk, psychrock en elektronica tot uitgesponnen improvisaties en swingende nummers. Hun eerste paar nummers brachten ze uit op cassette en dit leverde een platendeal op bij het smaakvolle Zwitserse label Bongo Joe Records.

Het debuutalbum ‘The Rabbit That Hunts Tigers’ verscheen eind 2019 en dit zorgde internationaal voor veel positieve kritieken. 2020 begonnen ze positief met wervelende optredens tijdens Eurosonic Noorderslag. Daarna kaapte de pandemie ook bij YĪN YĪN al hun live plannen voor dit jaar weg. Ondanks dit zijn we verheugd om deze Maastrichtse heren alsnog te verwelkomen voor een live show in Doornroosje. Aanrader voor liefhebbers van Khruangbin, Altin Gun en Mauskovic Dance Band.