fbpx
YIN YIN

YIN YIN

+ Scherry

donderdag 1 februari 2024
locatie:
Doornroosje
datum:
donderdag 1 februari 2024
zaal open:
20:00 uur
start:
20:30 uur

Als je voor het eerst de Aziatisch klinkende instrumentale dansvloerfunk van YĪN YĪN hoort denk je dat je te maken met een hip gezelschap uit Bangkok maar het is toch echt een Nederlandse band met hun hoofdkwartier in Oud-Rekem (Limburg).

Op hun debuutalbum van YĪN YĪN ‘The Rabbit That Hunts Tigers’ (2019) klinkt vooral thai psychedelic funk die kon rekenen op positieve geluiden in muziekmedia alsmede publiek.

De coronatijd werd door YĪN YĪN gebruikt om nieuw materiaal te schrijven en het resultaat daarvan is hun tweede album The Age Of Aquarius (2022). Hun derde album heet Mount Matsu en zal begin 2024 verschijnen op het smaakvolle Glitterbeat Records. Het album is geïnspireerd door de kosmos en vooral op het muzikale erfgoed van Japan.

Met een keur aan sferen en stijlen is dit een ode aan Japan wat weerklinkt in harmonieuze, dissonante, energieke sferen, tempo’s en ook muziekstijlen. Van psychedelische disco klanken, dikke vette Japanse funk, electronica tot tribal geluiden. Een gedroomde opvolger van de andere albums en wederom een bevestiging dat YĪN YĪN zich op geheel eigen wijze doorontwikkeld op hun muzikale avontuur over de wereld.

Scherry verzorgt vanavond de support. Dit solo-project van de in Berlijn woonachtige Jerome Scheren is een combinatie van synth-pop met indie rock uit de 00’s.

genre

doornroosjepas

media

YIN YIN

donderdag 1 februari 2024

placeholder