Doornroosje
loader

Nieuws

05.07.17

Kaartverkoop Festival Jazz International Nijmegen 2017 van start

Na een daverende eerste editie van Festival Jazz International Nijmegen in 2016 vindt het festival op 26, 27, 28 en 29 oktober 2017 voor de tweede keer plaats. Het programma is verdeeld over vier dagen en vier podia in Brebl, Doornroosje, LUX en Lindenberg. De tien concerten lopen uiteen van headliners met starpower tot virtuoos en onderscheidend talent.

In Doornroosje treden twee groep uit de jonge Londense scene die momenteel de wereld aan het veroveren is.  Yussef Dayes maakte met Yussef Kamaal met het album Black Focus een van de warmst ontvangen nieuwe jazzplaten van 2016, en komt muziek van dit album uitvoeren met zijn eigen groep. Strobes verlegt de grenzen van jazz nog wat verder in het terrein van electronica en rock.

Altsaxofonist Lee Konitz, die al meer dan zestig jaar actief is in de internationale jazzscene, treedt op met zijn kwartet. Met Children of the Light, dat bestaat uit drie leden van de Wayne Shorter Quartet, haalt het festival een legendarisch drietal naar Nijmegen: pianist Danilo Pérez, bassist John Patitucci en drummer Brian Blade.

Eén van de uitwisselingsprogramma’s tussen Nijmegen en het zusterfestival in Festival Jazz International Rotterdam is het jongtalentenprogramma The Pack Project. De organisatie nodigde dit jaar bassist Thomas Pol uit om nieuwe muziek te schrijven en een droomband samen te stellen. Ook het trio van pianist Rembrandt Frerichs en de Codarts Young Talent Big Band treden op in beide steden, en nemen bijzondere Europese gastmuzikanten mee.

Kaartverkoop en meer info zijn te vinden op fjin.nl. De kaartverkoop is op 3 juli van start gegaan. Early Bird passe-partouts en tickets zijn verkrijgbaar tot 1 september.

Programma Nijmegen | 26-27-28-29 oktober 2017
Donderdag 26 oktober – Brebl – 20:30 uur
Phil’s Music Laboratory (NL)

Vrijdag 27 oktober – De Lindenberg – 19:30 uur
Children of the Light: Danilo Pérez – John Patitucci – Brian Blade (VS), Rembrandt Frerichs trio – Music Made in Europe – met Verneri Pohjola (FI) en Sylvain Rifflet (FR),Teun Creemers: Life of Matheo (NL), Codarts Young Talent Bigband (NL) & Kathrine Windfeld (DK)

Zaterdag 28 oktober – Doornroosje – 20:30 uur
Yussef Dayes plays the music of Black Focus (GB), Strobes (GB), Broken Brass Ensemble (NL)

Zondag 29 oktober – LUX – 19:30 uur
Lee Konitz Quartet, The Pack Project met Thomas Pol

 Festival Jazz International Nijmegen wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Nijmegen, JIN, Brebl, Doornroosje, Lindenberg en LUX ondersteund door Music Meeting, Bibliotheek Gelderland Zuid en ArtEZ.