De vrijheid vier je natuurlijk bij Bevrijdingsfestival Nijmegen. De editie van 2024 vindt plaats op zondag 5 mei. Dit jaar vieren we de vrijheid op zondag 5 mei met Jungle by Night, The Happy Fits, Ketting (LIVE), Rens, Jaïr & Ome Uncle, Tabanka, Pegassi, Flaire, John Mood, Cleanfield, Bears in Trees, Freedom’S Cool, Hannah en Boot. Het Nijmeegse Bevrijdingsfestival wordt georganiseerd door het 4 & 5 mei Comité Nijmegen en Doornroosje.
Line-up
Jungle by Night
Jungle by Night
Een live-sensatie die je niet mag missen: met de stap naar het elektronische geluid weet de Nederlandse band Jungle by Night een liveshows neer te zetten die iedere vezel op de dansvloer doet bewegen. Het Amsterdamse collectief bestaat uit veel synths, drums, bass, gitaar en percussie, verrijkt met trompet en trombone. Waar ze ooit op de brass-tour voeren, slaan ze nu een meer elektronische weg in. Het resultaat: een energiebom tussen analoge dance-muziek, funk, Krautrock, 70’s funk en 80’s electro.
The Happy Fits
The Happy Fits
Het Amerikaanse trio The Happy Fits levert een mix van rockende gitaren en elektrische cello, wat zorgt voor een unieke dynamiek. Hun derde plaat ‘Under the Shade of Green’ is een flinke stap vooruit voor de band, die een serieuze achterban heeft gecreëerd met hun energieke en opzwepende pop-rock stijl.
Pegassi
Pegassi
De Antwerpse Sam Huybrecht kruipt in de persona van Pegassi en verlegt daarmee muzikale grenzen. Naadloos brengt hij elementen van techno, trance, house en hiphop bij elkaar. Zijn remix van ‘No Type’ haalde een nummer één plek in de Soundcloud wereldwijde toplijsten en dat is terecht. Op 5 mei warmt hij de avond op Bevrijdingsfestival op.
Ketting (live)
Ketting (live)
KETTING (live) laat zijn interesse in architectuur en engineering samenkomen met zijn muzieksmaak in voornamelijk techno. Zijn achtergrond in engineering inspireerde hem dan ook om als DJ een industrieel, rauw geluid te creëren. Ook als producer (sinds 2012) grijpt hij naar het industriele gevoel en put hij inspiratie uit het hart van de altijd levendige stad Rotterdam. Als afsluiter van de dance-stage zal KETTING je ongetwijfeld meenemen in de transformatieve kracht van hardtechno.
Rens, Jaïr & Ome Uncle
Rens, Jaïr & Ome Uncle
Rens, Jaïr & Ome Uncle, in de volksmond bekend als RJO, neemt het liefst alle risico’s. Ze houden niet aan genres vast en worden muzikaal gedreven door liefdevolle brutaliteit. Met een mix van rap, elektronische pop en heel veel lol creëren ze funky tunes met feel good vibe. Hun energieke liveshows zijn een gegarandeerde festival sloopact dus dat belooft wat voor Bevrijdingsfestival 2024!
Afterparty: CALOR Posse
Afterparty: CALOR Posse
CALOR Posse verzorgt op 5 mei de afterparty van Bevrijdingsfestival in Merleyn. Vorig jaar stond Coûteux zelf nog in de tent op Bevrijdingsfestival te draaien en nu zal hij samen met Ghettofaust als CALOR Posse de after verzorgen. Firestarters van beroep en samen maken ze onderdeel uit van een zeer exclusief clubje. Met CALOR Posse kan het veel (alle) kanten op, waarbij verzengende energie zoals je die kent van ze de leidraad vormt!
Tabanka
Tabanka
De Kaapverdiaans-Rotterdamse groep Tabanka brengt een eigen, hedendaagse interpretatie van funaná: dé dansmuziek van Kaapverdië. De oorspronkelijke funaná werd in de jaren 80 gemixt met pop en jazz, waar de leden van Tabanka op hun beurt een stomende en energieke liveshow van weten te maken. Die energie is niet te missen op Bevrijdingsfestival!
John Mood
John Mood
John Mood is geboren en getogen in Nederland en heeft in de afgelopen 10 jaar een indrukwekkend oeuvre opgebouwd. Hij ontwikkelde zijn geluid met releases bij labels als Sindex, Coalition, Gem Records en meer, wat resulteerde in een samenspel van eurodance, trance, techno en house. Stilstaan is geen optie!
Cleanfield
Cleanfield
Een graag geziene gast op zowel lokale als minder lokale festivals: Arnhem based Cleanfield is de definitie van meeslepende house. Met zijn mix van 90s house, breaks, acid en progressive vindt hij de balans tussen oud en nieuw en pakt hij zijn publiek volledig in. Eerder speelde hij op Wildeburg, Lowlands en Subcultuur, vandaag viert hij de vrijheid bij Bevrijdingsfestival Nijmegen!
Flaire
Flaire
Zelfgebrouwen, ongepolijst en vooral erg dansbaar: dat is de nieuwe Haagse belofte Flaire. Met een explosieve energie nemen Max Lorenzo, Holty en Yves Springer hun publiek mee langs een veelzijdig pop repertoire met invloeden van elektronische muziek. Max en Holty maakten al langer samen muziek. Deze hobby nam een serieuzere vorm aan toen ze in 2022 in contact kwamen met de getalenteerde producer Yves. De samenwerking bleek een succesformule, want hun tracks verspreidden zich al snel over het internet. Het momentum werd doorgezet toen DJ’s Tjade en Moody Mehran hun set op Lowlands afsloten met single ‘Oog in Oog’ en deze set op Soundcloud dropten. Al snel stroomden de reacties binnen: ‘Wie zijn deze boys?’ Nederland ging op zoek naar het talent achter de hit. De hype was geboren.
Hannah
Hannah
Hannah’s muzikale pad heeft de afgelopen 15 jaar veel vormen gekend, met klassieke zang en piano als hoofdinstrumenten. Toen muziek een prestatiegericht karakter voor haar kreeg, besloot ze te stoppen met het uitvoeren ervan en zich te richten op het geven van zanglessen en als muziekboeker. Een jaar geleden kwam ze in aanraking met draaien, waarin ze meer dan ooit de ruimte heeft gevonden voor haar creativiteit en het ontwikkelen van haar eigen geluid. In haar muziek combineert ze graag een scala aan klanken met meerdere wereldse invloeden. Haar sets zijn melancholisch, dansbaar en ritmisch, waarin haar stijl het beste omschreven kan worden als organische, progressieve (deep) house en acid elektro. In 2023 was ze te zien bij plekken als Subcultuur, de Bloemerbar, Via Elektronica en Hubert.
Boot
Boot
Onder de naam Boot duikt Siem Bootsma het liefst in de diepzee troggen van de vinyl archieven. Hier vindt hij de parels in uiteenlopende genres als world music, african disco, soul/funk, boogie, balearic, house en ga zo maar door. Als resident van Paak Vinyl Bar en verschillende optredens bij o.a. Subcultuur begint hij naam te maken in het Nijmeegse nachtleven waar hij het publiek regelmatig weet te verassen. Met zijn uplifting en soulful manier van draaien is stilzitten geen optie, drijf mee, ontdek en laat je verassen door nieuwe sounds.
Bears in Trees
Bears in Trees
Jeugdvrienden Callum Litchfield en Iain Gillespie startten samen met gitarist Nicholas Peters en drummer & producer George Berry de indie rock ‘dirtbag boyband’ Bears in Trees. De band maakt met pop doordrenkte rock, wat feel-good muziek afzet tegen introspectieve teksten.
Verbindbal
Verbindbal
Op het Bevrijdingsfestival zullen dit jaar verschillende vrijheidsgesprekken plaatsvinden. Sprekers gaan in duo’s met elkaar in gesprek over de betekenis van vrijheid op het gebied van verschillende soorten vormen van vrijheid.
Het programma van de vrijheidsgesprekken:
14.30 – 14.45 Vrijheid in en met jezelf met Jesse van den Berg & Carlos Westerbeek
15.45 – 16.00 Leven met oorlog met Stefan Skotnicki en Bram Medelli
16.15 – 16.30 Vrijheid in muziek met de winnaar van Freedom’s Cool Festival en een artiest
17.15 – 17.30 Herdenken en vieren, de toekomstige generaties met Maarten de Wit en een leerling van Basisschool De Buut
18.30 – 18.45 Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid met Arianne de Bruin en Esther Horsten
19.00 – 19.15 Journalistieke vrijheid met Maurits Berger en Anne Nijtmans
Freedom ‘S Cool
Freedom ‘S Cool
De jury- en publiekswinnaar van het Freedom ’S Cool Festival openen het Bevrijdingsfestival ook dit jaar. Het Freedom ’S Cool Festival, gehouden op 14 april 2024, wordt in 2024 voor de achtste keer georganiseerd door 4 en 5 mei Nijmegen en Doornroosje. Leerlingen van scholen van het voortgezet onderwijs in en om Nijmegen nemen deel aan het Freedom ’S Cool Festival met eigen composities en teksten in het teken van vrijheid.
Gabriel G
Gabriel G
De 28-jarige, Nijmegen based Gabriel G. produceert, zingt en schrijft in de hoek van soul, R&B en hip hop. Zijn pad als producer startte in 2010 in Rusland, waar Gabriel het grootste gedeelte van zijn jeugd doorbracht. Hij startte zijn muzikale carrière met klassieke muziek (viool) en heeft zich ontwikkeld bij meerdere labels tot (co-)producer met internationale samenwerkingen. Tegelijkertijd is hij resident bij ’t Nijmeegse Open Source Radio waar hij zijn eigen show ‘Soul Camp’ host. Op zondag 5 mei opent hij de Hang Out stage van Bevrijdingsfestival! Een heerlijke binnenkomer als je ’t ons vraagt.
IN-GY
IN-GY
IN-GY is een opkomende DJ uit Nijmegen en draait het liefst de lekkerste afrobeats, (oldschool) hiphop en R&B tunes met af en toe een uitstapje naar (afro)house en een variatie aan breaks. IN-GY is inmiddels geen vreemde meer in het Nijmeegse en draaide eerder al op plekken als Merleyn, Bloemerbar, Open Source Radio en Café de Plak. Haar gevoel voor muziek ontwikkelde ze op de dansvloer en ze deelt nu haar muzieksmaak met één doel: iedereen aan het dansen krijgen.
Kendra
Kendra
Kendra is een multi-genre DJ die graag hiphop, afrobeats, R&B en trap mixt. Ze draaide eerder op prettygirlsliketrapmusic, WOOHAH, Vice, en Crazy Sexy Cool Festival. Op 5 mei warmt ze de avond op met een heerlijke afrobeat/amapiano set.
Almighty Nash
Almighty Nash
Almighty Nash: een bekend gezicht in het opzwepen van een groot publiek. Ze stond in het voorprogramma van Bizzey en draaide in Jimmy Woo in Amsterdam. Met haar interesse in Afrikaanse muziek, gecombineerd met Caribische roots levert ze een diverse set, van dancehall tot amapiano. Stilstaan is geen optie.
DJ Calderon
DJ Calderon
DJ Calderon komt uit Arnhem, maar zijn passie voor ritme komt voort uit zijn Colombiaanse roots. Al sinds kinds af aan staat hij achter de draaitafels en draait vooral hiphop, R&B, afrobeats, amapiano en is ook zeker niet vies van een beetje house. Door de jaren heen zagen we hem bij Luxor Live, Zomervreugde festival, Open Source Radio en draaide hij op verschillende plekken in Doetinchem, Enschede, Amsterdam en Utrecht.
NEA
NEA
Hij was altijd al die vriend die je de AUX kabel toevertrouwt, maar sinds 2022 brengt NEA zijn eclectische muzikale selecties naar de decks. Hij brengt een verfrissende mix van R&B, hiphop, afro, dancehall, future sounds en riddim. Zijn eigenzinnige tune keuze en muzikaliteit heeft al menig dansvloer aangenaam verrast.
Ticketinfo
Tickets zijn nu te koop voor € 10,-
Kinderen t/m 11 jaar hebben gratis toegang, vanaf 12 jaar heb je een ticket nodig.
Bevrijdingsfestival Nijmegen wordt dit jaar voor de twaalfde keer georganiseerd door het 4 en 5 Mei Comité Nijmegen en poppodium Doornroosje.
Veelgestelde vragen
Zoals ieder jaar vieren we Bevrijdingsdag op 5 mei. Dit jaar valt 5 mei op een zondag.
Bevrijdingsfestival vindt plaats in het prachtige Hunnerpark. Bekijk de locatie via Google Maps.
Voor Bevrijdingsfestival geldt geen minimumleeftijd. Bezoekers jonger dan 14 jaar dienen wel begeleid te worden door een volwassene (18+) en worden dringend geadviseerd gehoorbescherming te dragen.
Bevrijdingsfestival start om 14.00 uur en eindigt om 23.00 uur. Het terrein gaat open om 13.30 uur.
Tickets koop je online of aan de dagkassa voor €10,-.
Kinderen t/m 11 jaar hebben gratis toegang tot Bevrijdingsfestival Nijmegen. Vanaf 12 jaar heb je een ticket nodig.
Bevrijdingsfestival is PIN ONLY. Dit houd in dat er alleen met pinpas of contactloos betaald kan worden. Cash geld wordt dus niet geaccepteerd.
Kinderen t/m 11 jaar hebben gratis toegang tot Bevrijdingsfestival Nijmegen. Vanaf 12 jaar heb je een ticket nodig.
Ja, bij bevrijdingsfestival werken we met een beker-recyclesysteem. Aan het begin van het festival krijg je een recycle-token. Hiermee ben je voorzien van je eerste beker. Lever je oude beker in en betaal alleen voor je volgende drankje. Wil je even niks drinken? Dan krijg je in ruil voor je beker weer een token. We houden het terrein graag zo schoon mogelijk!
Je mag het terrein verlaten en later terug komen. Let wel op: voordat je het terrein verlaat dien je een stempel te halen. Op vertoon van deze stempel kan je later weer het festivalterrein op.
Jazeker! Op het terrein staan meerdere foodtrucks dus voor ieder wat wils.
Je fiets kan je gemakkelijk kwijt bij de tijdelijke fietsenstalling aan de Canisiussingel. Zo vergeet je niet waar die staat! Verder zijn er rondom het park de reguliere fietsenstallingen waar je gebruik van kan maken. Let op: parkeer je fiets NIET buiten de fietsenstalling. Zo raak je je fiets niet zomaar kwijt én voorkomen we overlast in de buurt.
Kom je met het openbaar vervoer? Pak vanaf Station Nijmegen de bus en stap voor het park uit of maak een wandeling van 20 minuten door het centrum. Plan je reis eenvoudig via www.9292.nl
Kom je met de auto? Navigeer dan op ‘Hunnerpark Nijmegen, Sint Jorisstraat 35, 6511 TC Nijmegen’. Parkeren kan bij onderstaande parkeergarages.
- P1 Keizer Karel Garage
- P2 Oude Stad
- P3 Kelfkensbos
- P4 Molenpoortdak
- P5 Mariënburg
- P6 Eiermarkt
- P7 Wedren
Verder met OV
- P+R Nijmegen-Noord
Ja, je mag een simpele camera zonder verwisselbare lenzen en andere accessoires meenemen. Monopods, selfiesticks en tripods zijn niet toegestaan. Ben respectvol naar artiesten wanneer je foto’s maakt, en gebruik hierbij geen flitser. Professionele camera apparatuur is niet toegestaan.
Neem contact op met ons via info@doornroosje.nl voor persaanvragen.
Neem contact op met ons via info@doornroosje.nl voor vragen die niet in deze FAQ beantwoord zijn.