fbpx
Afbeelding voor Bevrijdingsfestival

Timetable

Live Stage

ArtiestStarttijd
Freedom ‘S Cool14:00
Blanks15:00
Prins S en de Geit16:00
Stikstof17:00
Ir Sais18:15
Nonchelange19:30
Poke21:15
Cho22:30


Dance Stage

ArtiestStarttijd
Lysah14:00
di after15:00
Freddy Bonzo16:00
DJ Pure17:30
Shinedoe19:00
Remco Beekwilder21:00


Electronic Stage

Peachy
Cathy
Ismaël Polo
Thirteen
Lucash
Diaspace

Bevrijdingsfestival Afterparty
Toumi Soundsystem All Night Long (Merleyn)

 

Het Nijmeegse Bevrijdingsfestival wordt, nadat het helaas twee jaar niet door kon gaan, voor de negende keer georganiseerd door het 4 en 5 Mei Comité Nijmegen en poppodium Doornroosje. We vieren de vrijheid! Nu misschien wel meer dan ooit. We staan stil bij de vaak persoonlijke verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Ook ons mooie Nijmegen is in de oorlog immers in het hart geraakt.

Het festival start om 13.30 uur en sluit om 23.00 uur.

Online koop je je tickets voor €7,- Wil je last-minute beslissen? Aan de deur kosten tickets €9,-

Kinderen t/m 11 jaar hebben gratis toegang, vanaf 12 jaar heb je een ticket nodig.

Line-up

Blanks

Blanks

Blanks

Blanks

De Nederlandse muzikant Blanks afkomstig uit Groningen bouwt in rap tempo een internationale fanbase op met zijn YouTube kanaal ‘Music by Blanks’, dat al meer dan 1,3 miljoen volgers heeft. Blanks is niet de traditionele YouTuber, maar een muzikant die zijn online platform gebruikt om zijn passie en liefde voor muziek te delen.
Zijn ’StyleSwaps’ leidden tot samenwerkingen met DJ Armin van Buuren, en recentelijk kreeg hij reacties van Ariana Grande en Post Malone op zijn covers van hun hits. En ondertussen focust hij zich meer en meer op eigen muziek. Met twee succesvolle singles “What You Do To Me” en “Turn Around” op zak is Blanks klaar om de clubs in te gaan.
POKE

Poke

POKE

Poke

De Nijmeegse Poke brak door als rapper met het nummer ‘Loco’ waarna al snel een tweede hit volgende genaamd ‘OEFF’. Inmiddels heeft Poke zelfs een hit te pakken met Gerard Joling. Deze man uit Nijmegen gaat als een raket in de rapscene. Als 18-jarige kwam Resinjo Wijngaarde van Paramaribo naar Nederland. Jarenlang reed hij op de vuilniswagens van ophaaldienst DAR kriskras door Nijmegen, maar na zijn doorbraak op het podium zei hij die baan vaarwel.

Cho

Cho

Cho

Cho

Met hits als ‘Misschien Wel hè‘, ‘Ik Mis Je’ en ‘Popalik’ heeft Cho de afgelopen jaren een stevige basis gelegd voor zijn naam in de Nederlandse hiphop scene. Zijn tracks pakken miljoenen streams en je kan niet om zijn creatieve stemgebruik, unieke flow en stijlvolle voorkomen heen. Juni 2019 zag dan eindelijk het nieuwe album ‘Since ‘93’ van Cho het levenslicht. En met succes. Het album kwam regelrecht binnen op nummer 4 in de Dutch Album Top 100. Met als gevolg een uitverkochte Paradiso grote zaal, binnen een recordtijd van 45 minuten!

IrSais

Ir Sais

IrSais

Ir Sais

De Nederlands-Caribische zanger Ir Sais scoorde een immense TikTok-hit met het nummer ‘Dream Girl’. Sindsdien ligt de wereld aan zijn voeten. Met tropische, dansbare tracks als Para, Claramente en Chaka komt hij zo ongeveer elk uur voorbij op radiostation FunX. Ook op Bevrijdingsfestival brengt hij een flinke dosis Caribbean heat naar het Hunnerpark!

STIKSTOF

STIKSTOF

STIKSTOF

STIKSTOF

STIKSTOF is het geesteskind van Jazz, Zwangere Guy & Astrofisiks, live begeleid door Deejay Vega. Sinds 2010 hebben ze een gezicht gegeven aan de Brusselse rapscène en hun lyrics van de pleintjes naar de huiskamers gebracht. Hun raps zijn een vergrootglas op hun eigen leven, hun generatie en hun stad. Daarnaast hebben ze een eigen label, genaamd: Frontal opgericht waar zij de Brusselse jeugd de kansen willen bieden die ze zelf hebben moeten afdwingen. Na twee platen ‘STIKSTOF’ en ‘/02’ over het straatleven in de grootstad zetten ze met het derde album ‘Overlast’ de Brusselse hiphopscene definitief op de kaart.

Prins S en de Geit

Prins S en de Geit

Prins S en de Geit

Prins S en de Geit

Prins S en de Geit is de nieuwe Nederlandstalige band uit Den Haag. Muzikaal maakt Prins S juist scherpe keuzes. Zijn teksten zijn rauw en een beetje viezig, cryptisch maar toch ook rechtdoor. Je weet precies waar hij voor staat: voor een soort vrijheid die we sinds corona niet meer kennen. Prins S. en De Geit maken een nieuw geluid. Houd deze band in de gaten!

Nonchelange

NONCHELANGE

Nonchelange

NONCHELANGE

NONCHELANGE ofwel Maarten Hutman is producer en rapper/zanger van Nederlandse rap-georiënteerde indiepop. Momenteel werkt NONCHELANGE aan zijn debuut album dat hij volledig zelf produceert. NONCHELANGE is te zien in VPRO/3voor12’s Muziekstad in de aflevering over Zwolle, samen met Rico en Paceshifters.

Remco Beekwilder

Remco Beekwilder

Remco Beekwilder

Remco Beekwilder

Remco Beekwilder is geboren en getogen in Den Bosch. Remco liet zich inspireren door zijn buurman Michell van Wijngaarden die eind jaren 80 begon met het produceren van muziek. Hij begon informatie over audiotechniek te lezen en muziek te analyseren van allerlei producenten. In het voorjaar van 2008 besloot hij een kleine studio te bouwen om zijn eigen muziek te produceren. Zijn stijl varieert van Techno tot House. Een eigen sound ontwikkelen is voor Beekwilder een pré.

shinedoe

Shinedoe

shinedoe

Shinedoe

De afgelopen 20 jaar heeft Shinedoe aka Chinedum Nwosu een geheel eigen pad in de wereld van house en techno gebaand. Shinedoe stond al talloze keren in de Berghain en op diverse underground festivals en clubs over de hele wereld. Shinedoe begon haar reis als DJ op 19-jarige leeftijd en liet zich inspireren door namen als Jeff Mills, Derrick May, Juan Atkins, Carl Craig, Kevin Saunderson en Orlando Voorn.

Freddy-Bonzo

Freddy Bonzo

Freddy-Bonzo

Freddy Bonzo

Freddy Bonzo ken je misschien als head honcho van No Sweat, vlak voor de coronaperiode begonnen als aanstormend talent dat snel opgepikt werd door zijn strakke sets vol knallende house en sexy grooves.

Di After

Di After

Di After

Di After

Di After is nog maar net begonnen maar gaat nu al als een raket! Met hun groovy techno sets stonden ze al bij Off The Grid, Hubert en zelf een spot bij ADE.

DJ Pure

Dj Pure

DJ Pure

Dj Pure

Dj Pure is geen onbekende in de Nijmeegse scene. Deze grondlegger van onder andere Planet Rose weet altijd zijn steentje bij te dragen. Swingende House sets, scherpe acid of stomende techno, niet is voor de man te veel.

Lysah

Lysah

Lysah

Lysah

Lysah opent de dag op zomerse wijze: de aan Soundlab geaffilieerde Lisa Harbers draait zwoele disco en Souvolle electronic perfect begin om je eerste danspassen te zetten

Disci

Disci

Disci

Disci

Om al deze prachtige artiesten te introduceren zoals niemand anders dat kan, hebben we Disci gevraagd als host.

 Bevrijdingsfestival

Fissatron3000

 Bevrijdingsfestival

Fissatron3000

Fissatron3000 op je festival! De nachtelijke edities van Fissatron zijn inmiddels redelijk berucht in Nijmegen en omstreken. Met een groep DJ’s achter de decks komen alle bass-georiënteerde stijlen voorbij op de infamous ‘genretable’ die bij Fissatron centraal staat. Stilstaan is geen optie!

Je tickets koop je in de voorverkoop voor maar €7,- Hiervoor heb je een account nodig bij Doornroosje. Heb je deze nog niet? Dan is deze makkelijk aan te maken.

Wil je geen ticket kopen in de voorverkoop, dan is het ook mogelijk om je tickets aan de deur te kopen. Aan de deur kosten de tickets €9,-

Kinderen t/m 11 jaar hebben gratis toegang, vanaf 12 jaar heb je een ticket nodig.

Veelgestelde vragen

Zoals ieder jaar vieren we Bevrijdingsdag op 5 mei. Dit jaar valt 5 mei op een donderdag.

Bevrijdingsfestival vindt plaats in het prachtige Hunnerpark. Bekijk de locatie hier via Google Maps.

Voor Bevrijdingsfestival geldt geen minimumleeftijd. Bezoekers jonger dan 14 jaar dienen wel begeleid te worden door een volwassene (18+) en worden dringend geadviseerd gehoorbescherming te dragen.

Bevrijdingsfestival start om 14.00 uur en eindigt om 23.00 uur. Het terrein gaat open om 13.30 uur.

Tickets koop je online voor €7,- euro. Ook is het mogelijk om een ticket te kopen bij de ingang, dan kosten de tickets €9,- euro

Bevrijdingsfestival zal plaatsvinden met de maatregelen die op dat moment door de Nederlandse overheid vastgesteld worden.

Bevrijdingsfestival is PIN ONLY. Dit houd in dat er alleen met pinpas of contactloos betaald kan worden. Cash geld wordt dus niet geaccepteerd.

Kinderen t/m 11 jaar hebben gratis toegang tot Bevrijdingsfestival Nijmegen. Vanaf 12 jaar heb je een ticket nodig.

Ja, bij bevrijdingsfestival werken we met een beker-recyclesysteem. Lever je oude beker in en ontvang 20 cent korting op je volgende drankje. We houden het terrein graag zo schoon mogelijk!

Je mag het terrein verlaten en later terug komen. Let wel op: voordat je het terrein verlaat dien je een stempel te halen. Op vertoon van deze stempel kan je later weer het festivalterrein op.

Jazeker! Op het terrein staan meerdere foodtrucks dus voor ieder wat wils.

Het is uiteraard ook mogelijk om tickets aan de deur te kopen. Wel adviseren wij deze vooraf online te kopen. Zo weet je zeker dat je een ticket hebt en loop snel het terrein op.

Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival

Werken op Bevrijdingsfestival

Elk jaar maken we samen met een grote groep vrijwilligers en medewerkers een groot succes van Bevrijdingsfestival. Lijkt het je leuk om op 5 mei onderdeel te zijn van dit festival en onze bezoekers een onvergetelijke dag te bezorgen? Meld je dan nu aan middels dit formulier

Er zijn verschillende taken die je uit kunt voeren tijdens het fesitval. Hieronder zie je welke functies er nog open zijn. We zullen zo snel mogelijk na je aanmelding contact met je opnemen.

  • Backstagecatering (vervuld)
  • Horeca (vervuld)
  • Greenteam (vervuld)
  • Ticketcontrole (vrijwillig) Jij bent het visitekaartje van het festival en verwelkomt de bezoekers. Je krijgt een shift van 5 uur waarna je wordt voorzien van en lekkere maaltijd, een shirt en natuurlijk toegang tot het festival. Vind jij het leuk om bezoekers op weg te helpen en ben je gastvrij? Meld je dan nu aan.