fbpx
Oranjepop festival Nijmegen

Update over restitutie van ticketgelden – 3 mei 2023
We vinden het heel jammer dat het festival niet heeft kunnen plaatsvinden zoals we het bedacht hadden. Daarom komen we iedereen tegemoet en storten we alle ticketgelden terug. We zijn in gesprek met de verzekering om de kosten te dekken. Bedankt voor jullie meelevende reacties.

Kaartkopers die online een ticket hebben gekocht hebben hier een mail over ontvangen. 

Restitutie van tickets aan de kassa
Heb je een ticket aan de deur gekocht? Het geld terugvragen kan door de gegevens achter te laten via dit formulier. Inloggen met een (google) account is noodzakelijk omdat we vragen een betalingsbewijs (screenshot of foto) te uploaden. Is dit voor jou niet mogelijk? Neem dan contact op via info@doornroosje.nl.

We horen van veel mensen dat ze het festival graag zouden willen steunen. Dat doe je het best door er volgend jaar weer te zijn. koop hier nu alvast een ticket voor Oranjepop 2024.

Belangrijk bericht over Oranjepop – 28 april 2023
Op donderdag 27 april, rond 19:30, hebben wij het moeilijke besluit genomen om Oranjepop vroegtijdig te beëindigen. Rond 18:00 heeft er een nog onduidelijke stroomstoring plaatsgevonden. We hebben er alles aangedaan om deze storing zo snel mogelijk op te lossen maar helaas werd na een aantal testen duidelijk dat er onherstelbare schade is aangericht. Na dit besluit hebben we iedereen op een veilige manier van het terrein begeleidt. 

Na ruim een half jaar aan voorbereidingen was het programma klaar om te rocken. Maar helaas hebben we de stekkers eruit moeten trekken. Dit was voor zowel het publiek, de artiesten als de festival crew een zware domper. Toch hebben een aantal bands nog een super vet optreden kunnen neerzetten in Brebl. Hiervoor willen we Brebl enorm bedanken.

Wat is er gebeurd?
Rond 18:00 werd duidelijk dat er een stroomstoring rond ging op het terrein van Oranjepop. Hoe dit heeft kunnen ontstaan is nog onduidelijk. Wat precies de schade gaat zijn wordt nog verder onderzocht. 

We zetten alles op alles om het terrein weer helemaal in orde te hebben voor het aankomende bevrijdingsfestival op vrijdag 5 mei met o.a. sor, Babs, Hef en Benwal.

Tickets
We zijn ons ervan bewust dat een groot aantal kaartkopers Oranjepop niet hebben kunnen bezoeken. We willen iedereen graag tegemoet komen. We zullen daarom de komende week contact met alle kaartkopers opnemen. We hebben enkele dagen nodig om dat goed aan te kunnen bieden. 

Heb je een ticket aan de deur gekocht check onze socials (Facebook en Insta) voor de laatste updates. We hopen jullie volgend jaar weer te zien op Oranjepop.

Line-up

 Oranjepop
13:30 – 14:15 | Waal Stage

Bente

 Oranjepop

Bente

13:30 – 14:15 | Waal Stage

Bente Fokkens schrijft en performt al sinds haar elfde, deed meerdere optredens bij DWDD, werd 3FM Talent en ontwikkelde zich als actrice. Zo werd haar track ‘Days of Old’ de soundtrack van de film ‘Kappen!’, waar ze ook de hoofdrol in vertolkte. In 2019 gaat het roer om. Bente gaat in het Nederlands schrijven en tekent bij Top Notch. Ze is te horen op Dave Budha’s album ‘Mooie Droom’ en haar EP ‘Liefste, Ken Je Mij’ is het begin van haar nieuwe muzikale reis in haar eigen taal.
Met haar boeking op ESNS in 2021 liet Bente horen dat ze klaar is om het podium op te
gaan. Afgelopen zomer was Bente als vaste gast te zien bij de shows van Maan en had ze haar
eigen show op Paaspop.

 Oranjepop
21:15- 22:00 | Park Stage

Bumble B Boy

 Oranjepop

Bumble B Boy

21:15- 22:00 | Park Stage

Een opvallende verschijning is het zeker, Bumble B. Boy en zijn entourage. Tom Harden aka Bumble B. Boy is aan een opmars bezig in Nijmegen. De van oorsprong Australische muzikant / mislukte kinderentertainer (zoals hij zelf beweert) won afgelopen mei de Roos van Nijmegen en heeft dit najaar de Nederlandse kroegen bestormd tijdens de Popronde. Een Australische chaospunk die goed geluisterd heeft naar bands als Tropical Fuck Storm, maar evengoed de kwinkslag van een David Byrne heeft. Bumble B. Boy heeft alles in huis om Nijmeegs nieuwste rocksensatie te worden.

 Oranjepop
19.30 – 20:15 | Park Stage

Fat Dog

 Oranjepop

Fat Dog

19.30 – 20:15 | Park Stage

Het creatieve jonge viertal uit de Londense underground heeft nog geen muziek uitgebracht maar al wel tientallen grote shows op hun naam staan, zo waren ze samen met Sports Team op tour als voorprogramma en stonden ze op het London Calling festival in Paradiso. De muziek is heftig, elektronisch en perfect om helemaal uit je dak te gaan. De band is beïnvloed door Underworld, Little Big en The Streets en maakt naar eigen zeggen “Music to grow your hairline back to”.

 Oranjepop
16:30- 17:30 | Waal Stage

The Haunted Youth

 Oranjepop

The Haunted Youth

16:30- 17:30 | Waal Stage

The Haunted Youth is de band rond zanger en muzikant Joachim Liebens uit Hasselt. Samen met zijn band brengt hij meeslepende psych-/ indiepop, die doet denken aan het beste van MGMT, DIIV, Slowdive of zelfs The Curve. De nummers – over twijfels, hoop en hoe het voelt om een onbegrepen misfit te zijn – pakken uit met groots, dromerig en internationaal geluid waar je als een blok voor valt.

Debuutsingle ‘Teen Rebel’ is meteen een schot in de roos: The Haunted Youth wint De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en wordt volop gedraaid in binnen- en buitenland. Afgelopen najaar stonden zij in een uitverkocht Doornroosje. Waar ze hebben bewezen dat hun muziek staat als een huis. The Haunted Youth is there for you and is here to stay.

 Oranjepop
15:00 – 15:4 | Waal Stage

Latanya Alberto

 Oranjepop

Latanya Alberto

15:00 – 15:4 | Waal Stage

Latanya Alberto is een multidisciplinaire artiest, zangeres, songwriter en uitvoerend kunstenaar uit Amsterdamen maakt neo-soul met invloeden van r&b, jazz en elektronische muziek. Ze debuteerde in 2018 in eigen beheer met de EP ‘Ruminate’, waarmee ze Nederland voor het eerst liet kennismaken met haar eigenzinnige muzikale visie en poëtische, maatschappelijk geëngageerde teksten. Haar sterke visuele stijl, die je terugziet in haar artwork en video’s, is daarnaast ook een belangrijk onderdeel van het verhaal wat ze vertelt met haar werk.

Inmiddels heeft Latanya Alberto al gespeeld op Eurosonic Noorderslag, twee keer een sessie opgenomen bij het internationale platform COLORS, met het Metropool Orkest opgetreden en tijdens North Sea Jazz mogen openen voor John Legend in Rotterdam Ahoy.

 Oranjepop
14:15 -15:00 | Park Stage

Myra Pilar

 Oranjepop

Myra Pilar

14:15 -15:00 | Park Stage

Myra Pilar is een zangeres en songwriter uit Nijmegen. Haar muziek is breed te omschrijven als Acoustic Pop, met invloeden uit Soul, R&B en Sing- en Songwriting. De diversiteit van haar repertoire maakt haar uniek: van meeslepend en eerlijk tot dansbaar en groovy. Haar diepe, oprechte stem en haar doorleefde teksten verrassen je in elke song. In 2019 op 4  oktober bracht Myra Pilar haar debuutalbum “MYRA PILAR” uit. Op dezelfde avond presenteerde zij deze in een uitverkocht “Merleyn” in Nijmegen.

Een nieuw album zit eraan te komen, en kennelijk mogen we naast Engelstalige songs ook nieuw Nederlandstalig werk verwachten.

 Oranjepop
18:15 – 19:30 | Waal Stage

Naaz

 Oranjepop

Naaz

18:15 – 19:30 | Waal Stage

Bomvolle zalen, lovende recensies en liefdesbetuigingen van collega-sterren als Lewis Capaldi en Sir Elton John; voor de buitenwereld leek het leven van Naaz net zo betoverend als haar muziek. Ondertussen ging het met Naaz helemaal niet zo lekker. Ze zette haar carrière op pauze en werkte twee jaar lang aan haar mentale welzijn. Hoe wrang het soms is, uit donkere periodes komt soms de mooiste muziek voort. In haar nieuwe werk klinkt zowel de zwaarte van toen als de vreugde van de bevrijding door. Intens.

 Oranjepop
15:45 – 16:30 | Park Stage

néomi

 Oranjepop

néomi

15:45 – 16:30 | Park Stage

De Surinaams-Nederlandse zangeres Neomi Speelman gooide vorig jaar hoge ogen met haar optreden tijdens het Popronde eindfeest in Amsterdam. Dit kreeg een prachtige opvolging met een plekje op de line-up van ESNS 2023.

De jonge singer-songwriter maakt warme en gelaagde folkliedjes met meerstemmige zang. Met haar persoonlijke teksten en unieke sound heeft ze al veel luisteraars weten te bemachtigen.

 Oranjepop
17:30 – 18.15 | Park Stage

Opus Kink

 Oranjepop

Opus Kink

17:30 – 18.15 | Park Stage

Opus Kink werd in 2018 opgericht in Brighton, Engeland. Hun mix van punk, jazz, ziekelijke folk en ruige countrymuziek is een uniek vooruitzicht in het huidige muzikale landschap; hun door koperblazers geleide, donker geladen repertoire heeft een groeiende cultureputatie opgebouwd in Groot-Brittannië en daarbuiten, grotendeels dankzij een voorliefde voor hectische, onvoorspelbare liveshows vol experimenten en grimmig theater. 

Met andere woorden: Opus Kink heeft het allemaal. Ze schieten van links naar rechts en van boven naar beneden met alle vormen van zang die er maar mogelijk zijn, spetterende Altsax/trompet en rockende gitaren.

 Oranjepop
20:15 – 21:15 | Waal Stage

Personal Trainer

 Oranjepop

Personal Trainer

20:15 – 21:15 | Waal Stage

De band rondom frontman Willem Smit (o.a. van Canshaker Pi en Palio Superspeed Donkey) speelt op de afgelopen editie van Down The Rabbit Hole de planken van het podium. De Amsterdamse indierockers hebben met Personal Trainer een zeer eigen 90’s-geinspireerde sound ontwikkeld. Met hun levendige optredens en energieke sound was de band op diverse podia te vinden. Dit jaar stonden ze op Eurosonic Noorderslag, waarna ze het clubcircuit en festivalseizoen indoken.

Personal Trainer wordt beschreven als ‘perfect georganiseerde chaos’ en ‘een manisch indierockorkest dat inspeelt op de eigenzinnige geesten van Car Seat Headrest, Silver Jews, The Fall en LCD Soundsystem, waarbij Smit de rol speelt van de poëet en circusdirecteur van iedereen’.

 Oranjepop
22:00 – 23:00 | Waal Stage

Wies

 Oranjepop

Wies

22:00 – 23:00 | Waal Stage

Nederpop-act WIES maakt naar eigen zeggen ’rammelende elektronische popmuziek in het Nederlands’. Daarmee bevindt de band zich in een perfecte driehoeksdynamiek van pop, electronica en het raggende organische. De muziek is geinspireerd op Spinvis, Ramses Shaffy en Maarten Roozendaal.

Ze wonnen de Amsterdamse Popprijs 2018 én de Grote Prijs van Nederland 2019, reisden het hele land door met de Popronde, boekten enorm succes met hun debuutsingle en krijgen de ene na de andere talenten-stempel op hun voorhoofd geplakt. Ondanks dat de band nog niet lang bestaat spelen ze al in zalen als de Melkweg, Paradiso, TivoliVredenburg én wonnen ze de Amsterdamse Popprijs 2018.

Ticketinfo

Bij Oranjepop krijg je altijd waar voor je geld: ook dit jaar blijft ons festival kaartje super toegankelijk voor slechts €10,-
Tickets voor Oranjepop zijn nu te koop

Heb je nog geen (Doornroosje-)account? Die maak je eenvoudig aan bij het afrekenen. De entree is gratis voor iedereen jonger dan 12 jaar.

FAQ

Save the date: 27 april 2023!

Hunnerpark Nijmegen

Iedereen is welkom op Oranjepop. Kinderen onder de 12 jaar mogen zelfs gratis naar binnen.

Oranjepop is PIN ONLY. Dit houd in dat er alleen met pinpas of contactloos betaald kan worden. Cash geld wordt dus niet geaccepteerd.

Het park is open van 13:00 – 23:00 uur.

Tickets voor Oranjepop zijn vanaf nu verkrijgbaar voor €10,- euro.

Festival Logo Oranjepop
Festival Logo Oranjepop
Festival Logo Oranjepop
Festival Logo Oranjepop
Festival Logo Oranjepop
Festival Logo Oranjepop
Festival Logo Oranjepop
Festival Logo Oranjepop
Festival Logo Oranjepop
Festival Logo Oranjepop

Werken op Oranjepop

Elk jaar maken we samen met een grote groep vrijwilligers en medewerkers een groot succes van Oranjepop. Zij zorgen dat mensen worden voorzien van een heerlijk koud drankje (of warm als je zin hebt in koffie:)), dat er tickets worden verkocht en gescand en dat het terrein en de tafels er netjes bij staan.

Lijkt het je leuk om op donderdag 27 april onderdeel te zijn van Oranjepop en onze bezoekers een onvergetelijke dag te bezorgen of wil je deze zomer voor meer festivals werken in Nijmegen? Meld je dan nu aan! Aanmelden kan via dit formulier.

Er zijn verschillende taken, zowel betaald als vrijwillig. Kan je niet kiezen? Je kan je ook voor verschillende taken opgeven, dan kijken we samen waar je het beste uit de verf komt. We zullen zo snel mogelijk na je aanmelding contact met je opnemen. Voor onze betaalde functies houden we de cao Nederlandse Poppodia- en Festivals (https://caopoppodiaenfestivals.nl/) aan. Bij Oranjepop zijn we op zoek naar mensen voor de volgende taken:

Backstage hospitality
Je bent gastvrij en vind het leuk om goed voor mensen te zorgen. Je helpt mee achter de bar, zorgt voor heerlijk gesmeerde broodjes en helpt met het opscheppen van het diner.

Green Team
Je vindt het fijn om tijdens het evenement veel te zien van het festival. Je zorgt dat het park er spic en span uit ziet door tafels vrij te maken van afval, deze schoon te maken en her en der vuilniszakken te vervangen.

Horecamedewerkers
Jij houdt ervan om midden tussen de bezoekers te staan en ze te voorzien van een drankje. Je kan worden ingezet als tapper, voorschenker of geeft de drankjes uit.

Servicemedewerker (o.a. hekkenwacht)
Een bezoeker voorzien van informatie, doorverwijzen naar de juiste locatie op het festival, een hek openmaken voor een binnenkomende artiest, een leverancier naar het juiste hek sturen. Dit valt onder de taken van een servicemedewerker.

Ticketcontrole
Jij bent het visitekaartje van het festival en verwelkomt de bezoekers bij aankomst van het festival. Een belangrijke taak, want bezoekers zullen met hun vragen bij jou aankloppen.

Meld je nu aan!

 

placeholder
placeholder