fbpx
Oranjepop festival Nijmegen

Timetable

Grote podium

13:00     Park open

14:15 – 15:00     Sophie Straat

15:45 – 16:30     4b2m

17:15 – 18:00    Sylvie Kreusch

18:45 – 19:45      Kokoroko

20:30 – 21:30     Warmduscher

22:15 – 23:00      Hang Youth


Kleine podium

13:30- 14:15     COMMON

15:00 – 15:45     MINKA

16:30 – 17:15     Loupe

18.00 – 18.45      HENGE

19.45 – 20:30      Cloudsurfers

21:30- 22:15      Wodan Boys


Feesttent

Chefs de Partie


Oranjepop Afterparty

Indie Disco (Merleyn)

Het festival start om 13.00 uur en sluit om 23.00 uur.
Online koop je je tickets voor €8,- Wil je last-minute beslissen? Aan de deur kosten tickets €10,-

Heb jij na een dag feesten op Oranjepop er nog niet genoeg van?
Om de hoek van het Hunnerpark ligt Merleyn en dit jaar is het aan de koning van de Indie Disco : DJ Maarten W, om jullie daar tot diep in de nacht te laten dansen. Tickets vind je hier.

Line-up

Oranjepop festival Nijmegen Persfoto 4B2M
17:15 – 18:00 – Grote podium

4B2M

Oranjepop festival Nijmegen Persfoto 4B2M

4B2M

17:15 – 18:00 – Grote podium

Hoewel de bandnaam klinkt als een designerdrug, is het de muziek zelf die je naar hogere sferen tilt. De afkorting staat voor vier broers, twee moeders: een ultrakorte bandbio. De twee broers leerden elkaar kennen als kinderen en schreven samen liedjes op de prille leeftijd van twaalf. Door de stormachtige ontwikkeling van hun individuele muzikale carrières – ze speelden in succesvolle indie-, garage- en jazzbands – zijn Teun, Cas (Go Back To The Zoo, St. Tropez), Rocco (De Staat) en Jimmi (Jo Goes Hunting) er nooit aan toegekomen om samen muziek te maken.

 Oranjepop
Feesttent

Chefs de Partie

 Oranjepop

Chefs de Partie

Feesttent
Chefs de Partie collective – bekend van o.a. de Dagschotel-avonden – serveren je tijdens Oranjepop hun kijk op hoe een koninklijk feast zou moeten smaken.
Met de smakelijkste lo fi-hi fi-indieschmindie-techno-afro-spacesynth-acid-disco-electro-house-hip-hop-wave-bass, overgoten met een oranje sausje. Dat wordt smullen
Oranjepop festival Nijmegen Persfoto Cloudsurfers
19.45 – 20:30 – Kleine podium

Cloudsurfers

Oranjepop festival Nijmegen Persfoto Cloudsurfers

Cloudsurfers

19.45 – 20:30 – Kleine podium

Onberekenbaar, zweterig, vlammend: een van de spannendste nieuwe namen uit de Nederlandse garagepunk is Cloudsurfers. Hun explosieve show voelt alsof je een shot adrenaline recht in je hart krijgt, Uma Thurman style! Deze met fuzz overgoten band met dubbele drum setup zal je overdonderen als een vrachttrein. Met de debuutplaat op zak en nieuwe muziek in de steigers zijn ze de meest geboekte band van Popronde 2021. Hun muziek is geïnspireerd door bands als Ty Segall, Oh Sees, King Gizzard & The Lizard Wizard, oftewel: rammen geblazen.

Oranjepop festival Nijmegen Persfoto COMMON
13:30- 14:15 – Kleine podium

COMMON

Oranjepop festival Nijmegen Persfoto COMMON

COMMON

13:30- 14:15 – Kleine podium

Zijdezacht, divers en innovatief. Dat is het geluidscollectief waarmee COMMON zich het meest identificeert, een groep en label van 7 artiesten, videografen, muzikanten en vormgevers.
Dit collectief begon als vrienden en kwam uiteindelijk samen en begon te werken aan de ‘ON COMMON’ EP. Ze hebben allemaal een aparte en diverse set van vaardigheden en geluiden. Deze vaardigheden en geluiden komen samen in een warme Nijmeegse indie-hiphop jas. De filosofie is van groot belang voor het collectief en de naam zegt het al: “Gewoon Nijmegen”.
COMMON NIMMA is meer dan een band en heeft vele ambitie om in de toekomst de cultuursector in Nijmegen een extra boost te geven.
Maar voor nu willen ze zich vooral focussen op hun grootste passie, samenkomen en muziek maken!

Thats on COMMON!

Oranjepop festival Nijmegen Hang Youth persfoto
22:15 – 23:00 – Grote podium

Hang Youth

Oranjepop festival Nijmegen Hang Youth persfoto

Hang Youth

22:15 – 23:00 – Grote podium

Hang Youth houdt bewust het midden tussen een grappig kunstproject, een kwade tweet en een bloedserieuze punkband. In 2020 brachten de Amsterdammers de albums BOEL AAN DE HAND en ALLES MOET BETER uit, met ultrakorte maar radicaal furieuze hardcore poppunk-beukers als ‘WAAROM IS ALLES ZO KK DUUR?’, ‘IK GEEF EEN NIER VOOR GEEN RUTTE IV’ en ‘BELASTINGDIENST’. Uit de voegen barstend van sociale betrokkenheid voeren de jongens hun extreem anarchistische agenda door waar maar kan. Zo speelden ze meerdere primetime televisie en radiomomenten aan gort alswel een illegale bezetting van de Zuid As en ze zijn niet van plan daarmee te stoppen.

Oranjepop festival Nijmegen Persfoto HENGE
18.00 – 18.45 – Kleine podium

HENGE

Oranjepop festival Nijmegen Persfoto HENGE

HENGE

18.00 – 18.45 – Kleine podium

Dit is Henge.
We komen in de naam van RAVE.
We brengen je het geschenk van COSMIC DROSS – een soort muziek die nieuw is in jouw wereld.
We hebben nieuws. Planeet Aarde is een experiment.
Je soort heeft codes ontvangen van SPACE, om je te helpen LIEF HEBBEN en DANSEN.
Maar je leiders werden bang. Ze hebben de codes voor je verborgen.
Nu krimpt je BEWUSTZIJN en ze VERNIETIGEN je wereld met oorlogswapens.
RAVELINGS VAN AARDE, REBEL!
Absorbeer de gemuteerde frequenties van Cosmic Dross.
Er zijn geen aardse woorden om deze geluiden te beschrijven, maar je zult weer leren LIEFHEBBEN en DANSEN!
DIT IS JOUW TOEKOMST. LEG DE WAPENS NEER. VERENIGEN. EN KOLONISEER DE RUIMTE.

Oranjepop festival Nijmegen Kokoroko persfoto
18:45 – 19:45 – Grote podium

Kokoroko

Oranjepop festival Nijmegen Kokoroko persfoto

Kokoroko

18:45 – 19:45 – Grote podium

KOKOROKO is een jonge, in Londen gevestigde Afrobeat 8-delige band onder leiding van trompettist Sheila Maurice-Grey. Geïnspireerd door Fela Kuti, Ebo Taylor, Tony Allen en de geweldige geluiden die uit West-Afrika komen, gaat de band er prat op een optreden te geven ter ere van de meester die hen leerde.

Winnaars van ‘Best Group’ op de Urban Music Awards 2020, KOKOROKO is gespecialiseerd in een soul-schudden, door hoorn gevoed geluid met West-Afrikaanse roots en tinten van Inner London. Na vele UK/EU-festivals te hebben gespeeld, waaronder Glastonbury, Meltdown Festival, Elbjazz, Jazz a la Villette, Jazz a Vienne, Eden Festival en We Out Here zijn zij er klaar voor het bereik over de hele wereld uit te breiden.

Oranjepop festival Nijmegen persfoto Loupe
16:30 – 17:15 – Kleine podium

Loupe

Oranjepop festival Nijmegen persfoto Loupe

Loupe

16:30 – 17:15 – Kleine podium

Soms valt alles meteen op zijn plek. Voor Loupe was dat bij het schrijven van hun eerste single Leave Me There. Toevallig ook het eerste nummer dat de Amsterdamse band samen maakte. De muziek was al geschreven door Lana (bas), Annemarie (drums) en Jasmine (gitaar), de tekst én een zangeres ontbraken nog. In Julia vonden de voormalig leden van Dakota hun missende schakel.

Nu brengt Loupe hun eerste EP Older uit. Vier liedjes, waaronder Leave Me There, die de band samen heeft geschreven in hun oefenbunker in Amsterdam. Het zijn sfeervolle indierock-songs, die elk op hun eigen manier zijn ontstaan. Toch is er een rode draad op de EP: het contrast tussen de drukte van de stad en de stilte alleen thuis.

Oranjepop festival Nijmegen persfoto Minka
15:00 – 15:45 – Kleine podium

MINKA

Oranjepop festival Nijmegen persfoto Minka

MINKA

15:00 – 15:45 – Kleine podium

Tintelfrisse Nederlandstalige electropop met een vrolijke rock’n roll vibe. All in. MINKA verwacht maar één ding van je: totale overgave aan de muziek. Dansen, tunnelvisie, verliefdheid, alles is welkom. De Deventerse zangeres weet je te overtuigen met eerlijke teksten en een verslavende cocktail van electro & analoge muziek. Gewapend met gitaar en knallende beats daagt ze je uit om buiten de gebaande paden te denken. Vergeet je werk, de wereld, laat maar los. Dans alsof er niemand kijkt. Trouwens.. laat ze maar kijken!

MINKA was al meerdere malen te gast bij 3FM en haar single ‘Linkervoet Rechtervoet’ was Stenders Egotip op de playlist van Radio Veronica. In 2021 veroorzaakte ze dansfeestjes door heel het land met de Popronde, en ze tourde als voorprogramma van Anneke van Giersbergen langs de grote poppodia. Ze is uitgeroepen tot ‘Cultuurtalent Overijssel’ en werkt met producer Timon Massop aan haar debuutalbum. Deze verschijnt in de lente van 2022.

 Oranjepop
14:15 – 15:00 – Grote podium

Sophie Straat

 Oranjepop

Sophie Straat

14:15 – 15:00 – Grote podium

Sophie Straat schrijft, samen met haar compagnon Wieger, levensliederen over de effecten van gentrificatie in Amsterdam. Deze Nederlandse volkszangeres groeide zelf eind jaren 90 op in de volksbuurt de Pijp.

In haar liederen krijg je een kijkje in de levens van de groene bakfiets eigenaar, de Zuidas werker en het net naar Amsterdam Noord verhuisde kind. Naast haar rol als vertolker van het levenslied, is Sophie Straat kunstenaar en maakt zij sociaal geëngageerd werk.

Oranjepop festival Nijmegen persfoto Sylvie Kreusch
15:45 – 16:30 – Grote podium

Sylvie Kreusch

Oranjepop festival Nijmegen persfoto Sylvie Kreusch

Sylvie Kreusch

15:45 – 16:30 – Grote podium

“Bepaalde incidenten, personages en tijdlijnen zijn mogelijk gewijzigd voor dramatische doeleinden” is de meest voorkomende disclaimer voor fictief entertainment op basis van waarheidsgetrouwe gebeurtenissen. Of Sylvie Kreusch’s aankomende album Montbray een soortgelijke logica in stand houdt, is voor de luisteraars om zelf te ontdekken. Eén ding is echter zeker: Kreusch is niet verlegen om de emotionele pyrokinetiek de lucht in te sturen en alle verboden passages van liefdesverdriet op te graven met terughoudende nieuwsgierigheid.
Montbray – genoemd naar het pastorale dorp in Normandië waar het leeuwendeel van het materiaal werd bedacht – is een plaat die ademt en ventileert: niet alleen in termen van lyrisch enthousiasme, maar ook in de ongewone sonische ruimtes die deze nummers innemen. Kreusch is niet geïnteresseerd in het presenteren van luisteraars met een hermetisch afgesloten popstatement. Deze nummers sluipen in en uit verschillende golflengten, of het nu gaat om het impressionistische muzikaal vakmanschap van Can, het subversieve proza ​​van Serge Gainsbourg of de sierlijke popvisie van Kate Bush.
De waarheid is dat liefde niet hoeft te betekenen dat je heimelijk in de schaduw leeft. Het bestaat precies in Sylvie Kreuschs meest natuurlijke, meest gekoesterde habitat: heel hoog, onder de felste lichten.

Oranjepop festival Nijmegen persfoto Warmduscher
2030 – 21:30 – Grote podium

Warmduscher

Oranjepop festival Nijmegen persfoto Warmduscher

Warmduscher

2030 – 21:30 – Grote podium

Warmduscher heeft nooit de term “supergroep” gebruikt, maar het is veilig om te zeggen dat hun unieke, krachtige mix van rauwe muzikaliteit, down ‘n’ vuile rock riffs en duivelse feesthouding voortkwam uit de unie van Clams Baker en The Witherer of Paranoid London; Drijfzand van Fat White Family; en Mr. Salt Fingers Lovecraft & Kid Whispers, afkomstig uit Insecure Men.

Oranjepop festival Nijmegen persfoto Wodan Boys
21:30- 22:15 – Kleine podium

Wodan Boys

Oranjepop festival Nijmegen persfoto Wodan Boys

Wodan Boys

21:30- 22:15 – Kleine podium

Laten we eerlijk zijn. Je hebt niet nog een boodschappenlijstje nodig met bands die we allemaal leuk vinden, noch een stel metaforen die de boys er cool uit laten zien. Energieke luide rockmuziek, daar gaat het eigenlijk om. Ze zijn geen veganist, hebben geen moeilijke jeugd gehad en zijn zich er toch volledig van bewust dat we allemaal op hetzelfde zinkende schip zitten.

Ticketinfo

Oranjepop 2022 is van start! Koop je tickets aan de festivalkassa, of nog makkelijker online.

Op woensdag 27 april 2022 vieren we feest, het leven, de lente, de muziek, het festivalseizoen gaat beginnen! Tickets voor Oranjepop zijn nu te koop. Heb je nog geen (Doornroosje-)account? Die maak je eenvoudig aan bij het afrekenen. De entree is gratis voor iedereen jonger dan 16 jaar.

Voorverkoop: € 8,00 (beschikbaar tot 27 april 13.00 uur)
Deur prijs: € 10,00
Kinderen t/m 15 jaar: gratis toegang

 

Over Oranjepop 2022

De zon gaat weer op voor Oranjepop! En waar vier je anders de verjaardag van onze koning?! Terwijl heel Nederland zich laat gaan in het collectieve feestgedruis trapt Oranjepop het festivalseizoen af met écht goede muziek en een heerlijk relaxt sfeertje.

Wie zien we linksvoor bij de MainStage?
Na een extra lange winterstop kan je jouw festival vrienden eindelijk weer ontmoeten op Koningsdag in het Hunnerpark. Of je nou komt om nieuwe muziek te ontdekken, om lekker uit je dak te gaan op je favo nieuwe band of languit in het gras te liggen met je vrienden en een biertje. Het festivalseizoen is weer begonnen!

De muziek op Oranjepop is urgent en spannend, gaat over genres heen en heeft zowel aansprekende (inter)nationale namen als opkomende bands, underground favorieten en lokale helden. En naast snoeiharde gitaren zijn er ook genoeg mogelijkheden om de heupen lekker los te gooien.

FAQ

Save the date: 27 april 2022!

Hunnerpark Nijmegen

Iedereen is welkom op Oranjepop. Kinderen onder de 16 jaar mogen zelfs gratis naar binnen.

Oranjepop is PIN ONLY. Dit houd in dat er alleen met pinpas of contactloos betaald kan worden. Cash geld wordt dus niet geaccepteerd.

Het park is open van 13:00 – 23:00 uur.

Tickets voor Oranjepop zijn vanaf nu verkrijgbaar voor €8,- euro. Tickets aan de deur zijn €10,- euro.

Oranjepop zal plaatsvinden met de maatregelen die op dat moment door de Nederlandse overheid vastgesteld worden.

Oranjepop festival Nijmegen, foto van podium
Oranjepop festival Nijmegen, menigte leunend op hek
Oranjepop festival Nijmegen, twee mensen dansen op het grasveld
Oranjepop festival Nijmegen, twee bezoekers dansen en zingen mee
Oranjepop festival Nijmegen, publiek staat onder een witte strech-tent
Oranjepop festival Nijmegen, publiek bekijkt de spelende artiest met een biertje in de hand
Oranjepop festival Nijmegen, dansende bezoekers
Oranjepop festival Nijmegen, publiek wat meeschreeuwt met de muziek
Oranjepop festival Nijmegen, publiek voor het grote podium kijkt naar de band Tusky
Oranjepop festival Nijmegen, een telefoon wordt in de lucht gehouden om een foto te maken van de band

Werken op Oranjepop

Elk jaar maken we samen met een grote groep vrijwilligers en medewerkers een groot succes van Oranjepop. Lijkt het je leuk om op 27 april onderdeel te zijn van dit festival en onze bezoekers een onvergetelijke dag te bezorgen? Meld je dan nu aan middels dit formulier.

Er zijn verschillende taken, zowel betaald als vrijwillig. Kan je niet kiezen? Je kan je ook voor verschillende taken opgeven, dan kijken wij waar plek is. We zullen zo snel mogelijk na je aanmelding contact met je opnemen. Voor onze betaalde functies houden we de cao Nederlandse Poppodia- en Festivals (https://caopoppodiaenfestivals.nl/) aan. 

Wij hebben de volgende functies open staan:
– Backstagecatering > Je bent gastvrij en houdt ervan om goed voor mensen te zorgen. Je helpt mee achter de bar, zorgt voor heerlijk gesmeerde broodjes en helpt met het opscheppen van het diner. Tussendoor zit jij niet stil en zorg je ervoor dat de backstageruimte gezellig en opgeruimd is.
– Horeca > Jij houdt ervan om midden tussen de bezoekers te staan en ze te voorzien van een drankje. Je wordt ingezet als tapper, voorschenker of geeft de drankjes uit. Je vindt het fijn om in een team te werken en houdt er niet van om stil
– Greenteam (vrijwillig) > Je vindt het fijn om in het park rond te lopen en veel te kunnen zien van het festival. Ondertussen zorg je ervoor dat het terrein er spic en span uit ziet, door tafels vrij te maken van afval, deze schoon te maken en her en der de vuilniszakken te vervangen.
Ticketcontrole (vrijwillig) > Jij bent het visitekaartje van het festival en verwelkomt de bezoekers. Een hele belangrijke taak, want bezoekers zullen met hun vragen bij jou aankloppen. Jij houdt ervan mensen op weg te helpen en ze een fijne dag te wensen.