fbpx
Zeitgeist Festival achtergrond

Doornroosje presenteert het nieuwe indoor festival Zeitgeist. Op 3 december 2022 ontdek je in onze Rode en Paarse zaal de tofste acts van het moment.

Aan interessante gitaarmuziek geen gebrek in 2022; met invloeden vanuit vele hoeken gaan genres als postpunk, wave en garagerock buiten de gebaande paden. Zeitgeist brengt je een fijne selectie uit deze genres op een presenteerblaadje: de heetste acts van vandaag en je favorieten van morgen. 

Line-up: Squid + Tramhaus + more to be announced…

Line-up

Squid

Squid

Squid

Squid

De Engelse band Squid is een van de meest enerverende bands die in de slipstream van de postpunkrevival kwam bovendrijven.  Samen met Black Midi, Black Country, New Road verleggen zij de muzikale grenzen. Met hun electronisch geladen geluid experimenteren zij er energiek en lustig op los en waren publiekslieveling op festivals als Eurosonic en Down the Rabbit Hole. Met hun in 2021 verschenen debuutalbum ‘Bright Green Field’ op het Warp Records label klinkt een bijzondere mix van garagerock, postrock, ambient en de grof geraspte stembanden van zanger en drummer Ollie Judge.

 

Tramhaus Paars

Tramhaus

Tramhaus Paars

Tramhaus

Tramhaus is een van de meest besproken live nieuwkomers. Of zoals het muziek platform Louder Than War schreef: One of Rotterdam’s worst kept secrets is how tremendous a live band Tramhaus is. De dame en heren weten geheel op eigen wijze, compromisloze energie te koppelen aan een eigen geluid. Het recept van Tramhaus bestaat uit stoïcijnse postpunk met meedogenloze uithalen die soms aan Viagra Boys en soms aan Pixies doen denken. De kracht van dit vijftal is hun live optreden. Frontman Lukas Jansen eindigt vaak ergens in het publiek omringd door een zee van mensen.

Zeitgeist Festival achtergrond

More soon…

Zeitgeist Festival achtergrond

More soon…

Meer mooie namen voor de eerste editie van Zeitgeist Festival volgen binnenkort! Volg het Facebook event en de Doornroosje Insta en Facebook voor updates.

Ticket info

Early bird tickets zijn vanaf zaterdag 16 juli te koop.

Early Bird: € 27,50
Normaal: € 37,50