Doornroosje
loader

Nieuws

08.10.15

Fotoboek ‘Doornroosje – de ziel is meeverhuisd’ nu te bestellen

Uniek fotoboek geeft kijkje achter de schermen van Doornroosje. Architectuurfotograaf Thea van den Heuvel laat zien hoe de ziel van poppodium Doornroosje meeverhuisde naar een nieuw gebouw.

Doornroosje van binnen en buiten, van de kelder tot in de lucht, van de concertzaal tot de kleedkamer, van de trucklift tot de keuken. Thea van den Heuvel maakte eerder met veel succes het fotoboek De Oversteek over de nieuwe Nijmeegse brug over de Waal. Nu richt ze haar lens op een ander markant en nieuw beeldbepalend bouwwerk in Nijmegen: poppodium Doornroosje.

fotoboek Roosje_cover_mockup

Doornroosje – de ziel is meeverhuisd verschijnt op 15 oktober en is nu te bestellen via deze website. Op 16 oktober is het boek verkrijgbaar in de Nijmeegse boekhandels. Het boek kost 30 euro, is 184 pagina’s dik en is mede mogelijk gemaakt door Doornroosje, Gemeente Nijmegen, combinatie Klokbouw & Züblin, SSHN en AGS Architects. Klik hier om te bestellen.

fotoboek spread02

Het laat de popzaal zien vlak na de opening, op het moment dat een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Doornroosje begint. In de toekomst zal er met veel interesse en plezier, alsof het kinderfoto’s betreft, worden teruggekeken op de beelden van het toen nog hagelnieuwe Doornroosje.

fotoboek spread04

Naast het uitgebreide beeldmateriaal is het boek Doornroosje – de ziel is meeverhuisd voorzien van teksten onder redactie van Alex van der Hulst (die eerder het boek Doornroosje – We Do Music, over het veertigjarig bestaan schreef). Die teksten komen van de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls, Torre Florim – zanger van De Staat, architect Jan Decker, boeker Willem Venema, directeur Toine Tax, de kunstenaars die de kleedkamers vormgaven, stedenbouwkundigen van de gemeente Nijmegen en anderen. Klik hier om te bestellen.

fotoboek spread03