Doornroosje
loader

Nieuws

07.12.18

Het Nieuwe Doornroosje Kookboek

“Can I Have Some Of Your Famous Hot Sauce”


Wat eten bands het liefst voordat ze het podium op gaan? Heeft wat ze eten effect op de show? Hoe moeilijk is het om tijdens een tour gezond te eten. En wat kun je als poppodium doen om ervoor te zorgen dat bands zich backstage thuis voelen? Allemaal vragen die worden beantwoord in het nieuwe backstage kookboek van Doornroosje; ‘Can I Have Some Of Your Famous Hot Sauce’.

Scroll verder voor meer info en om het boek te bestellen.

Recepten en Backstage verhalen
Dat je in Doornroosje als artiest culinair tot in de puntjes verwend wordt is voor tourende bands en DJ’s geen geheim. In het nieuwste kookboek van Roosje’s eigen ‘Chef to the Stars’ Nienke van Hunen staan naast haar overheerlijke recepten prachtige verhalen van genietende artiesten door journalist Tefke van Dijk. ‘Can I Have Some Of Your Famous Hot Sauce’ is een muzikaal kookboek om van te smullen.

In de professionele keuken van Doornroosje wordt zoveel mogelijk tegemoet gekomen aan de wensen van een band of artiest. Hier worden de meest uiteenlopende gerechten gekookt, bereid met verse ingrediënten en met liefde geserveerd. We vroegen de artiesten wat ze ervan vonden en wat hun culinaire ervaringen zijn op tour. Ze mochten één gerecht uitkiezen als allerlekkerst van die avond. De recepten van deze gerechten zijn opgenomen in dit tweetalige kookboek samen met persoonlijke eetverhalen en leuke anekdotes van het leven on the road.

Het resultaat mag er wezen, een vuistdik kookboek waar we maar wat trots op zijn! Met prachtige foto’s, verhalen en heerlijke recepten die zelfs voor de minst doorgewinterde huiskok prima te bereiden zijn. De titel? Dat is een inmiddels gevleugelde vraag van Tom Araya, zanger van Slayer, die ook wat van die heerlijke huisgemaakte sambal mee wilde nemen voor de rest van tour. 😉

Veel lees-, kook- en eetplezier gewenst!


50 jaar Doornroosje
Poppodium Doornroosje bestaat op 6 december 2018 precies 50 jaar en is in die tijd uitgegroeid tot een podium van formaat met een landelijke uitstraling en met een scala aan optredens voor een breed publiek. De backstage nog steeds vooral gezellig en bovenal: gastvrij.Het boek kopen
Het kookboek kost €25 en kan vanaf 6 december besteld worden via de speciale kookboeken-webshop van Doornroosje en wordt verzonden vanaf 21 december, precies op tijd voor onder de Kerstboom. Vanaf dan is het boek ook te koop bij boekhandel Dekker van de Vegt in Nijmegen en natuurlijk ook in Doornroosje zelf aan de avondkassa.