fbpx
Afbeelding voor Bezoekers­record voor Doornroosje in 2023

Bezoekers­record voor Doornroosje in 2023

Doornroosje heeft in 2023 opnieuw meer bezoekers mogen verwelkomen. Met in totaal 395.337 bezoekers en 518 activiteiten op 15 verschillende locaties wordt teruggekeken op een jaar met veel hoogtepunten en een recordaantal uitverkochte shows.

Met veel smaakmakers, publieksfavorieten én aanstormend talent uit binnen- en buitenland kon het publiek in Nijmegen genieten van een goed gevuld en divers aanbod. In de hoofdlocatie aan het stationsplein leverde dat 267 shows en 189.922 bezoekers op. In 2022 waren dat er nog ruim 167.000. Het kleine zusje Merleyn ontving 26.010 bezoekers tijdens 176 evenementen. Naast (inter)nationale sterren was er ook ruimte voor experiment. Samen met Extrapool werd de concertreeks “Onderstuur” gelanceerd waarin experimentele muziek weer een vaste waarde werd in Nijmegen. Met een uitverkochte editie van Het Nest werd de volle festivalzomer afgesloten met een absoluut hoogtepunt. Muzikale hoogtepunten waren o.a. Cult of Luna (Soulcrusher), Froukje, DITZ, Slift (Sonic Whip), Kevin & the Animals, Royal Blood, IST IST, Ry X, Altin Gun, GEL, Avalanche Kaito, Alfa Mist, Cian Ducrot en Krista Papista (Onderstuur).


Impact van livemuziek blijft toenemen, net als de kosten. Steeds meer publiek weet de weg naar het poppodium te vinden. Dat is iets om te koesteren: de culturele én sociale waarde van livemuziek, het samen genieten van iets moois, zijn groot. Met toenemende bezoekersaantallen neemt ook de impact toe. Die groei is ook noodzakelijk. Door stijgende kosten op alle fronten staan de begrotingen van poppodia en festivals onder druk. En dus moet Doornroosje simpelweg meer shows organiseren om financieel gezond te blijven en ticketprijzen laagdrempelig te kunnen houden. Dat is een mooie uitdaging voor het jaar 2024, waarin weer veel muzikale hoogtepunten worden verwacht.

placeholder