Doornroosje
loader

Nieuws

22.05.14

Laatste namen Valkhof

De namen van onder andere Jett Rebel, Navarone, Rico & A.R.T., Shaking Godspeed en Thomas Azier maken het programma voor het Valkhof Festival 2014 compleet.

Jett Rebel
Jett Rebel is de artiestennaam van de 22-jarige Hagenaar Jelte Steven Tuinstra. Zanger, componist, multi-instrumentalist maar vooral supertalent. Als een hedendaagse Prince schrijft, arrangeert en produceert hij al zijn muziek zelf. Het debuutalbum verschijnt binnenkort en staat gegarandeerd tjokvol pakkende pop-, soul- en funksongs. Naast zijn akoestische show in Sint Stevenskerk speelt Jett Rebel ook een show op het Valkhof Park.

Navarone
De Nijmeegs-Amsterdamse rockband is tijdens de Vierdaagsefeesten in twee gedaanten te aanschouwen: akoestische bezetting in de Sint Stevenskerk en op volle rockkracht vooruit op het Valkhof Festival. De band bracht dit voorjaar het tweede album ‘Vim And Vigor!’ uit. Met de eigenzinnige combinatie van diverse rockstijlen en de krachtige, hoge vocalen van frontman Merijn van Haren maakte Navarone een overdonderende entree in muziekland en vergaarde de band in een mum van tijd landelijke roem.

Rico & A.R.T.
Twee Fakkelbrigadiers die samen een reggaeplaat maken? Ja het is echt waar! Rapper Rico (ex-Opgezwolle) heeft een voorliefde voor lekker lome reggaeriddims en het was hoog tijd daar eens wat mee te gaan doen. Het resultaat heet ‘Irie’ en verscheen dit voorjaar via Top Notch en niemand minder dan Henny Vrienten nam de baspartijen voor zijn rekening. De zomerse beats van A.R.T. en de raps van Rico vormen een combinatie die wonderbaarlijk goed uitpakt.

Shaking Godspeed
Het kwartet presenteerde begin mei met een werkelijk overdonderde show de nieuwe single ‘Future Boogie’, de voorloper van het nieuwe album dat in september het levenslicht zal zien. Zanger en frontman Wout Kemkens en drummer Maarten Rischen wisten met gitarist en zanger Rocco Ostermann en bassist van Alexander van Damme de band om te toveren tot een experimenteel muzieklaboratorium waar zowat alle stijlen uit de rock, blues en garage omgesmolten worden. ‘Shaking Godspeed is here to boogie your future!’.

Thomas Azier
De 26-jarige Thomas Azier maakt naar eigen zeggen ‘popmuziek die explodeert in je gezicht’. De langzame electronische synthpop en zijn schelle vocalen zijn een kruising die hier en daar doet denken aan New Order en Depeche Mode maar ook aan de grotere technopioniers afkomstig uit zijn huidige woonplaats Berlijn. Woodkid en Stromae nodigden hem uit als speciale gast en met een platendeal in Frankrijk én eentje bij het Amerikaanse Casablanca Records (waar o.a. Chase & Status en Tiësto platen uitbrengen) gonst de naam van Azier ook steeds meer rond in het buitenland.

Er kan nooit genoeg gedanst worden! De Congolese meestermuzikanten Yan Koy & Color Rumba nemen je mee op een Afro-Latino trip vol tropische rock, rumba & soukous. De Tropen en tropical bass-duo Dengue Dengue Dengue toveren met hun tropische mix van cumbia, dub en techno het park om tot een bloedhete dansvloer.

De liefhebbers van e(c)lectro worden op hun wenken bediend door Grimm Limbo, Strasbourg en Marsman en Extrapool presenteert met Nacht-portaal een doorlopend programma met performances, exposities en installaties.

Grote Prijs Van Nederland winnaar Sofia Dragt speelt tijdens het festival met complete band, de vijf dames van Bells Of Youth toveren met hun harmonische folkrock een glimlach op je gezicht en lokale helden Taxidermist en Zamora zorgen voor een flinke dosis rock.

In de ‘Kiosk’ kun je elke namiddag terecht voor regionaal en landelijk aanstormend talent. Met Daniel Cane & the Rebellion, Einfach Kurt, Het Brandt, Hippy Tree Friends Collective, How Lilies Grow, Medicine Maze, Mevrouw Tamara, Orange Maplewood en Songs of Aran.

Het Valkhof festival presenteert i.s.m. New Arts: Stand Up!, het beste hiphop, r&b en raptalent uit de regio Arnhem en Nijmegen. Met Jaromir, Mimi, Poke en Stinz.

Deze acts maken het programma van het Valkhof Festival 2014 compleet.
Eerder waren onder andere al bevestigd: Conor Oberst & Dawes, Cerebral Ballzy, Larry Gus, Nick Mulvey, Omar Souleyman, Son Lux en Timber Timbre.

Het Valkhof Festival – in het Nijmeegse Valkhofpark – is een jaarlijks terugkerend zevendaags festival en maakt deel uit van de Vierdaagsefeesten. Het festival vindt plaats van 12 tot en met 18 juli 2014 en is vrij toegankelijk.

Informatie over het programma en het festival vind je op onze website: www.valkhoffestival.nl