Doornroosje
loader

Nieuws

Club Goud
07.12.18

We zoeken Muziek Maatjes: enthousiaste muziekfans met een groot hart!

Klets jij je vrienden de oren van hun kop over je laatste Spotify-ontdekkingen of het nieuwe album van je favoriete artiest? Eet, slaap, drink & droom je muziek en deel je deze passie graag met anderen? Doe dan mee met het bijzondere project Muziek Maatjes en ga met iemand uit de 45-toeren LPs generatie op avontuur!

Voor Muziek Maatjes ga je samen met een oudere van de Nijmeegse woonlocatie Juliana op zoek naar muziek die jullie raakt. In 8 weken bezoek je je maatje 6 keer om samen muziek te luisteren en over jullie lievelingsplaten te praten. Het programma eindigt op 23 februari, met een gezamenlijk bezoek aan Doornroosje.

Waar jullie precies mee aan de slag gaan, hangt af van jullie interesses. Mevrouw Aben (89) speelt bijvoorbeeld graag piano, meneer Meijer (84) wil meer zingen en mevrouw Rijpkema (91) kan door het luisteren van mooie muziek ontspannen. Vaak kunnen bewoners door lichamelijke klachten of geheugenproblemen zelf minder actief bijdragen, maar luisteren ze graag gezellig samen met jou naar muziek.

Hoe werkt het precies?
Uit de aanmeldingen maken we op basis van muzieksmaak matches tussen een jongere en een bewoner van woonzorglocatie Juliana. Op dinsdagavond 10 januari vindt de startbijeenkomst plaats bij Juliana in Nijmegen-Oost. Daar krijg je alle informatie te horen. We matchen je vervolgens met je maatje en op zaterdag 19 januari ontmoeten jullie elkaar voor het eerst!

Waarom Muziek Maatjes?
Het doel van dit project is om te onderzoeken of je verschillende generaties kan samenbrengen met zulke muzikale ontmoetingen. We hopen dat muziekliefhebbers het leuk en waardevol vinden om ouderen te ontmoeten en dat de bezoekjes ook bijdragen aan het welzijn van de oudere generatie. Muziek Maatjes is een samenwerking tussen poppodium Doornroosje, ZZG zorggroep en Club Goud.

Meedoen?
Ben jij helemaal enthousiast en tussen de 18 en 35 jaar oud? Meld je dan voor 25 december hier aan als Muziek Maatje!

Lijkt het jou leuk om meer ondersteunend betrokken te zijn en vrijwilligers, deelnemers en het personeel van Juliana met Spotify of YouTube playlists, geluidsinstallaties en andere technische vragen te ondersteunen? Dan horen we ook heel graag van je! Bijkomend voordeel: hier mag je ook 35+ voor zijn 🙂 Klik hier voor meer informatie.