Tickets
Oranjepop Nijmegen
Oranjepop Nijmegen

Eefje de Visser, S10, YĪN YĪN, Georgia e.a. op Oranjepop 2020

Tijdens Koningsdag dansen we van zonsopkomst tot zonsondergang, samen met jou, in het Hunnerpark. 

Het festivalseizoen is weer begonnen, en we ontmoeten elkaar na een lange winter onder een voorzichtig lente-zonnetje. Of je nu helemaal uit je dak gaat op je favoriete nieuwe band, komt om nieuwe muziek te ontdekken of languit in het gras wil liggen met je vrienden en een biertje: voel je welkom, bij ons kan het allemaal.

De kaartverkoop is al begonnen, dus klik rechtsboven op 'tickets'!

Wil je niets missen? Zet jezelf hier aanwezig op het Facebook-event.

Nieuws

Check out the line-up

45acidbabies oranjepop

45ACIDBABIES

45ACIDBABIES

Cartoonpunk en bubblegum garage; woorden die geheid een rood kringeltje krijgen in je favoriete tekstverwerker, maar wel de beste manier om de electropunk van 45ACIDBABIES te beschrijven. Na een zoektocht naar een eigen geluid via Berlijn, Vlieland, met als eindbestemming de eigen studio in Gouda, wordt een portie nieuwe songs gemaakt voor het nieuwste album ‘AMBER19’. Deze bewegen zich ergens tussen garagerock, hip-hop en een cartoony-punk geluid.

Bongloard Oranjepop

Bongloard

Bongloard

Het Utrechtse Bongloard maakt een flinke portie aanstekelijke herrie, en laat daarbij geen podium heel. Hun harde garage rock is geïnspireerd door onder andere Thee oh Sees en Ty Segall.  Met fuzzy gitaren, felle bass riffs en beukende drums komen ze de tent ook op Oranjepop vakkundig afbreken.

City of the Sun Oranjepop

City of the Sun

City of the Sun Oranjepop

City of the Sun

Het uit New York afkomstige trio City of the Sun verkent en breekt sinds 2011 alle bestaande normen van rock en alles daaromheen. De band maakt muziek die zich ergens tussen indierock, flamenco, Amerikaanse folk en blues beweegt. Een verrassende mix van Rodrigo y Gabriela en Explosions in the Sky is misschien wel de beste vergelijking.

Eefje de Visser Oranjepop

Eefje de Visser

Eefje de Visser

Eefje de Visser heeft eigenlijk geen introductie meer nodig, haar nieuwe album ‘Bitterzoet’ kwam begin dit jaar uit en ontving niets dan lof. Eefje zingt in haar moedertaal, Nederlands, maar wordt inmiddels ook buiten onze land- en taalgrenzen opgepikt. Niet zo gek, want haar poëtische teksten worden begeleid door een heerlijk geluid van donkere drums, dromerige synths en een zwoele sound. Op 4 april staat ze in een uitverkocht Doornroosje, maar gelukkig mogen we nog eens van haar muziek genieten, als een soort toegift van drie weken later, op 27 april in het Hunnerpark.

Foxlane Oranjepop

Foxlane

Foxlane

Wie de Spotify-pagina van Foxlane opent zal hoe dan ook ‘Birmingham’ tegenkomen. Het nummer is al bijna twee miljoen keer gestreamd en daarmee een streaminghit. De band maakte een eerbetoon aan de vuige bende uit de gelijknamige televisieserie Peaky Blinders, en dit werd door fans van de serie opgepikt. De heren stonden bij De Wereld Draait Door om hun hit te spelen. Een one-hit-wonder is deze band absoluut niet, bewijst de EP ‘All Quite Good Now’, waar de springerige dans-energie die we kennen van Foals gecombineerd wordt met de rockrauwkost van Shame, Fontaines DC en Squid. 

Froukje oranjepop

Froukje

Froukje

Froukje heeft een streaminghit te pakken met haar nummer ‘groter dan ik’. Voor haar opleiding krijgt ze de opdracht een nummer te maken voor het nieuwe jaar, en dat gaat vaak jolig en vrolijk, maar Froukje pakte de kans om iets waar ze veel mee bezig is onder de aandacht te brengen. Zo werd ‘groter dan ik’ geboren. Het Nederlandstalige ‘imagine’? Misschien. Froukje wil er vooral mee vertellen dat het klimaatprobleem groter is dan zij, maar het is niet groter dan wij.

Georgia Oranjepop

Georgia

Georgia

“It’s just about finding this feeling that makes you want to jump out and fuck it all and go seek a thrill” – Georgia

Georgia zoekt die trill, op haar nieuwe album horen we een muzikaal verhaal over hedonisme, zelf-ontdekking en de bijna betoverende kracht van de dansvloer.
Zelf had ze nooit verwacht dat het nummer ‘Started Out’ zo’n hit zou worden. Er werd gesleuteld aan het album wat volgde, en dat resulteerde in een plaat geïnspireerd op Chicago house en Detroit techno uit de jaren 80. Met haar drum machine uit hetzelfde tijdperk, maakt ze dansbare nummers waarop je niet stil kunt blijven staan.

goldband Oranjepop

Goldband

Goldband

Goldband is een merk stucgips, met een snelle droogtijd, ongeveer net zo snel als de muziekcarrière van de stukadoors nu gaat. De gouden gasten van Goldband kennen elkaar al vanaf hun 13e, door hun vaders, drie stukadoors. Nu doen ze samen iets anders en dat doen ze verrassend goed. Nog voordat er ook maar iets online stond was Goldband al geboekt voor Lowlands. Op de nieuwe EP ‘Van de Roulette naar de Doublet’ horen we naast de banger ‘mijn stad’ ook een andere kant van de jongens, en zingen ze lovend over hun liefdes. Haagse Markt-house meets bouwmarkt-pop. Je moet het eigenlijk horen om het te begrijpen; laat de inner stukadoor in je los.

s10 oranjepop

S10

S10

Als de in 2000 geboren S10 met haar lange blonde haren voor je staat, denk je misschien dat je te maken hebt met een snoezig meisje. Niets is minder waar, de sterke dame Stien den Hollander maakt eerlijke muziek, over echte dingen. Op haar EP ‘Lithium’ rapt en zingt ze over depressie, maar op haar debuutalbum ‘Snowsniper’ horen we haar dagelijkse struggles over verlatingsangst en liefde. Onderwerpen die dicht bij haar liggen, gebracht met haar beladen zangstem zijn een absoluut recept voor kippenvel. 

Yin Yin oranjepop

YĪN YĪN

YĪN YĪN

YĪN YĪN begon als een grap, ergens in een balletstudio, vlak bij de alpacaboerderij in Zuid-Limburg. De band ontleent haar naam aan yin, de vrouwelijke kant van de yin yang. Wat zou moeten duiden op een onbalans, is juist het vertrekpunt voor creativiteit en een wereldreis door verschillende muzikale stijlen. De band raakte gefascineerd door Thaise funk uit de 70’s, maar haalt haar inspiratie inmiddels ook uit Ethiopië. Het resultaat is dansbare zuid-oost-Aziatische muziek, in een mix van disco, funk en electro van over de hele wereld, gewoon uit de lage landen. De debuutplaat ‘The Rabbit That Hunts Tigers’ laat het hele spectrum aan bod komen.

Yung Internet Oranjepop

Yung Internet

Yung Internet

Yung Internet maakt muziek sinds het begin der tijden, zeggen ze. Yelli, Young Mauro en DJ Hyperlink kun je kennen van ‘1 Affoe x 2’ of hun ‘Binnenstad‘ EP.
Nummers over chicks die het doen voor Lebara-beltegoed, de ponypacks van hun favoriete dealer, en alles wat je wel herkent van die social media-cultuur waar je hoe dan ook middenin zit.
Yung Internet heeft nog steeds een steady release van indrukwekkende tapes en samenwerkingen met onder meer Vjeze Fur, Faberyayo, Donnie en Gotu Jim maar bovenal keiharde live optredens, waaronder op Donuts vorig jaar. Reden genoeg om een Long Island Ice te bestellen, de Hotline te bellen en naar de Binnenstad te komen.

FAQ

 • Wat is de minimale leeftijd voor Oranjepop?

  Oranjepop is voor iedereen, maar onder de 16 jaar moet je begeleid worden door een volwassene die 18+ is.

 • Groepskorting, hoe werkt dat?

  Wanneer je dan toch met vrienden komt, kun je voor een leuke prijs een groepsticket kopen. Dat werkt als volgt: in de ticketshop klik je achter het ticket ‘groepskorting’ zes tickets aan. De prijs hiervan is aangepast, waardoor je maar voor vijf kaartjes betaalt. Je krijgt zes losse e-tickets, dus je hoeft niet als een groep naar binnen.

 • Hoe duur is een ticket?

  Online voorverkoop: €8,-
  Deurverkoop: €10,-
  Groepsticket voor 6 personen: €40,-

  Doe er je voordeel mee en koop alvast je kaartje! 🤑

 • Hoe laat begint het festival?

  Om 13:30 gaan de deuren van het festival open, en kun je met een geldig kaartje naar binnen.
  Om 14:15 begint de eerste act met spelen, maar welke dat is houden we nog even geheim.

 • Wanneer begint de kaartverkoop?

  De kaartverkoop is al begonnen!
  Rechtsboven kun je op ‘tickets’ klikken, dan word je naar de webshop gestuurd.

Foto’s