Doornroosje
loader

INFO

Roosje in tijden van Corona

Beste collega’s,

Hier vind je de laatste stand van zake, kun je de updates nog eens rustig terug lezen en zullen wij je op de hoogte houden van relevante ontwikkelingen.

Wanneer gaat Doornroosje of Merleyn weer open?
Afgelopen week is er wat onduidelijkheid ontstaan over het verbod op de activiteiten van Doornroosje en Merleyn. Dit verbod geldt (vooralsnog) tot en met 19 mei. In de week voor 19 mei maakt het kabinet bekend welke maatregelen na deze periode nodig zijn om het coronavirus tegen te gaan. Wij volgen deze maatregelen op en wachten de nieuwe maatregelen af. Dit communiceren we zo ook naar buiten.

Om deze maatregelen van het kabinet te handhaven is in alle veiligheidsregio’s een noodverordening afgekondigd. Dat is een juridisch instrument om ervoor te zorgen dat de maatregelen van het kabinet nageleefd zullen worden. In deze noodverordening staat – onder verwijzing naar de hierboven genoemde maatregelen van het kabinet – dat onze activiteiten verboden zijn tot 1 september. Er is dus uit praktische overweging voor gekozen vast een langere termijn op te nemen. Maar het betekent niet dat deze noodverordening tot 1 september geldt. Dat mag alleen als het kabinet de officieel de maatregelen tot die datum verlengt.

Wel achten we de kans groot dat we tot 1 september niets meer kunnen organiseren. Daarom wordt nu tot die datum niets meer actief geprogrammeerd.

Hoe staat Doornroosje er voor?