Tickets
Sonic Whip Background

Check out the line-up

REZN

REZN

REZN

‘Let It Burn’, de debuutplaat van REZN, sloeg hier bij enkele liefhebbers van dikke en vette muziek in als de spreekwoordelijke bom. De slimme aanpak van het drietal, die niet ophoudt bij simplistisch doorbeuken deed de oren spitsen. De nummers zijn topzwaar op momenten, maar de band durft het gas ook terug te nemen op bevreemdende momenten en passages tussen de bewierokende heavyness. Het onlangs verschenen album ‘Calm Black Water’ is wat genuanceerder en laat een band in de groei horen. De Amerikanen kennen hun sabbathiaanse en occulte klassiekers, maar kiezen er voor om deze in een ontspannen en geestverruimend jasje te presenteren. Psychedelische doom in optima forma, ook geschikt voor liefhebbers van het oudere Elder, om maar eens wat te noemen.

Temple Fang

TEMPLE FANG

TEMPLE FANG

Het Amsterdamse Temple Fang is de nieuwe band van Dennis en Jevin (ex-Death Alley). Zij combineren het beste van seventies rock met americana, aangevuld met spacey sounds en cleane vocalen. De band herbergt bovendien twee linkshandige gitaristen die samen goed zijn voor fijne harmonieën. Er is bijna geen materiaal voor handen, maar de live shows zijn werkelijk fantastisch. Voer voor fans van The Grateful Dead, Captain Beyond, Blue Öyster Cult, Hawkind en Monster Magnet.

Ruff Majik

RUFF MAJIK

RUFF MAJIK

120Het Zuid-Afrikaanse trio van Ruff Majik is als een ruwe diamant gedolven uit de Kimberley mijnen. Rauw en ongepolijst schuurt deze band op hun nieuwe album ‘Seasons’ als geen ander. In de verte klinkt het geluid van een andere band door waarbij puurheid ook hoog in het vaandel stond. Net als op ‘Welcome to Sky Valley’ is de sound zwaar en groovy, maar Ruff Majik klinkt net wat eigenzinniger. Niet in de laatste plaats door de opmerkelijke zang die stiekem perfect past bij dit ruwe brokje samengeperst koolstof.

Pigsx7

PIGSx7

PIGSx7

De Britten van Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs (afgekort Pigs x7) grijpen niet alleen met hun bandnaam de aandacht. Met het combineren acid rock, psychedelische metal en stoner creëert de band uit Newcastle een sludgy geheel vol met zware gitaarriffs. Wat het kwintet op hun laatste worp uit 2018 ‘King of Cowards’ ten gehore brengt is groots, schaamteloos en log, met Black Sabbath-riffs en de ijzingwekkende brul van frontman Matt Baty als basis. En toch verrassend toegankelijk – wat dat ook moge betekenen voor een band als deze. Verrassing van de dag? Dat zou zomaar kunnen.

Domkraft

DOMKRAFT

DOMKRAFT

Het Zweedse trio van Domkraft heeft de RIFF met hoofdletters in hun muzikale vocabulair staan. Noise, doom, stoner, psychedelica worden in een blender gepureerd tot een giftig geheel tot iets waar je geheid de meest weirde hallucinaties van zult krijgen. De riffs zijn monumentaal en majestueus en roepen beelden op van een immense universum waar tijd en ruimte in elkaar overgaan. Dit gaat binnenkomen….

The Devil And The Almighty Blues

THE DEVIL AND THE ALMIGHTY BLUES

THE DEVIL AND THE ALMIGHTY BLUES

De Noren van The Devil And The Almighty Blues produceren een heerlijk dik en vettig bluesrock geluid, geïnjecteerd met invloeden uit de hardrock en stonerrock. Ze weten deze broeierige, rokerige clubsfeer, die ook te horen is op de beide langspelers, dan ook uitstekend over te brengen naar het podium. Sterker nog, de energie spat werkelijk van het podium af, perfect voor een liveshow op Sonic Whip.

Colour Haze

COLOUR HAZE

COLOUR HAZE

12Colour Haze is sinds een dikke twintig jaar het vlaggenschip van de Duitse stonerrock, maar ook van het vermaarde label Elektrohasch dat de band zelf bestiert. Stefan Koglek, de frontman van het trio, is een charismatisch type van het bezwerende soort. Zijn gitaarspel is soepel en gedetailleerd, maar heftig en zwaar waar nodig. De nummers ontaarden live regelmatig in lange uitgesponnen jams waarbij altijd weer op natuurlijke wijze het oorspronkelijke liedje teruggevonden wordt. De band leunt sterk op de late jaren zestig, maar vervalt niet in wollige zoetigheid. De groove is dik en bluesy, het stevige gitaarspel maakt het reeds tien studio-albums en zeer veel live-optredens helemaal af.

Bismut

BISMUT

BISMUT

Bismut behoort tot één van de fakkeldragers binnen de heavy muziekscene in en rond Nijmegen. Het trio, bestaande uit leden van voormalig herrieschoppers Bandito, Geiser, Emperors, Stoner Front Nijmegen en Jacky Heretic, weet dat ze vooral heel veel meters moeten maken om voet aan de grond te krijgen in het stoner landschap. Peter, Nick en Huibert spelen dan ook alsof hun leven er van afhangt wat ervoor gezorgd heeft dat ze als een machine op elkaar zijn ingespeeld. De opgedane ervaring van de heren vinden hun midden in de eigenwijze sound van Bismut. Het mondt uit in ‘psychedelic desert metal’, zoals ze het zelf omschrijven en dat het goed werkt is duidelijk hoorbaar op het eind 2018 via Lay Bare Records uitgebrachte debuutalbum ‘Schwerpunkt’.

Skraeckoedlan

SKRAECKOEDLAN

SKRAECKOEDLAN

Heavy fuzz en riffs met een vleugje progressieve psychedelica en teksten in de moedertaal. Meer is er niet nodig bij de Zweden van Skraeckoedlan. Hun splinternieuwe album ‘Eorþe’ (aarde) staat er vol mee. De opmerkelijke bandnaam die vrij vertaald kan worden als ‘monsterhagedis’ of ‘dinosaurus’ geeft tevens aan wat je bij de band kunt verwachten. De sound is massief en knalt als een mammoet door een porseleinen kast. Maar wees gerust, het trio weet ook donders goed hoe ze wat meer diepgang in hun werk aan moeten brengen. De psychedelische rustmomenten zijn bij vlagen briljant. Gaat dat zien!

All Them Witches
Red Room

ALL THEM WITCHES

ALL THEM WITCHES

Red Room

All Them Witches uit Nashville, Tennessee is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de absolute parels binnen het psychedelische rockgenre. Ze bezitten de klasse om zware, bedwelmende en hypnotiserende grooves tot één geheel samen te smelten. Volkomen uniek en geheel hun eigen weg volgend komen ze tot intrigerende nummers die leiden tot ronduit meesterlijke albums.

De Amerikanen hebben een behoorlijke achterban opgebouwd en staan bekend om hun unieke liveshows vol jams en improvisaties. Hun meest recente plaat, ‘Sleeping Through War’, is wederom een parel: subtiel, explosief, melancholisch en toch opzwepend. De Amerikanen hebben al twee keer eerder in Nijmegen opgetreden en met succes. Het vijfde album ziet eind september het levenslicht, de eerste vrijgegeven singles beloven weer veel goeds. Dit is dan ook een perfecte gelegenheid om de band weer te mogen verwelkomen, ditmaal op Sonic Whip!

Earthless

EARTHLESS

EARTHLESS

Iedereen die bekend is met Earthless weet, op deze Amerikanen staat geen maat wat betreft live optredens. De lang uitwaaierende jams van dit power-trio missen geen doel en staan bol van zinderende solo’s onder het genot van een immer doordenderende ritmesectie. Isaiah Mitchell is een wereldgitarist die ook nog eens over een goede strot blijkt te beschikken. Optredens van het drietal vliegen voorbij zonder dat tijd er grip op lijken te hebben.

Met een viertal studioalbums, een verpletterende liveplaat (bij toeval opgenomen op het vermaarde Roadburn evenement) en nog een flink aantal andere liveregistraties is gebleken dat het psychedelisch vehikel is simpelweg niet van deze aarde is. Het moge dan ook geen geheim zijn dat we er enige ‘sonic (whip) prayers’ op los gelaten hebben om deze band ooit in Nijmegen te mogen verwelkomen.

Electric Moon

ELECTRIC MOON

ELECTRIC MOON

30Het Duitse Electric Moon staat garant voor een heavy spacerock trip waar de intergalactische vonken vanaf spatten. Rijk aangeklede acid rock wordt afgewisseld met krautrock, psychedelische rock en Indische muziek. Het levert een spiritueel sonische geheel op dat live tot volle wasdom komt. Multi-instrumentalist Sula Bassana vormt al sinds jaren een team met zijn levenspartner Komet Lulu (basgitaar en zang). Drummer van het eerste uur Pablo Carneval maakt de bezetting compleet.

Swedish Death Candy

SWEDISH DEATH CANDY

SWEDISH DEATH CANDY

Ieder festival heeft zijn jonge rauwdouwers nodig. Sonic Whip brengt u Swedish Death Candy! Vier Britten die, wanneer je ze ziet, totaal niet bij elkaar lijken te passen, maar gezamenlijk tot een heerlijke explosieve cocktail van garagerock, psychedelica en moddervette grooves komen. De heren hebben een reputatie hoog te houden wat live optredens betreft, ze kunnen heerlijk chaotisch zijn, maar de energie spat er vanaf. Liefhebbers van bands als Fuzz of Thee Oh Sees moeten zeker eens hun oor te luister leggen bij deze band. De Londenaren maakte al flinke indruk op o.a. Desert Fest in Antwerpen en Krach Am Bachfestival in Duitsland. Op 4 mei is Nijmegen en Sonic Whip aan de beurt. En dat wordt hoog tijd.

Info

Sonic Whip, het meerkoppig rock-monster dat scheurende gitaren hand in hand laat gaan met dampende baslijnen, beukende drums en andere sonische en psychedelische uitspattingen, maakt zich op voor een tweede editie. Op zaterdag 4 mei vindt het festival weer plaats in Doornroosje.

– ‘Dance, motherfucker dance, you’re getting hit with the sonic whip!’ – Automatic Sam (r.i.p.)

FAQ

 • Locatie

  Sonic Whip vind plaats in Doornroosje, Stationsplein 11a Nijmegen. Het is direct gelegen naast het centraal station op 2 minuten lopen. Meer info vind je hier.

 • Tickets

  Kaarten voor Sonic Whip kunnen uitsluitend gekocht worden via de website van Doornroosje. Hiervoor is een account benodigd, heb je deze nog niet, maak deze dan eerst aan.

  Ticketprijzen:
  Early Whip I tickets: €30 (uitverkocht)
  Early Whip II Tickets: €35
  Deurprijs: €40

 • Tijdschema

  Deuren en kassa gaan open om 13.30 uur, de aanvang is om 14.00 uur. Het definitieve tijdschema wordt nog bekend gemaakt.