Tickets
Sonic Whip website

Check out the line-up

Masters of Reality
za 2 mei

MASTERS OF REALITY

MASTERS OF REALITY

za 2 mei

We zijn trots om de wederopstanding van de Godfather van de stonerrock in huis te hebben begin mei: Masters of Reality! Onder leiding van frontman Chris Goss komt in 2020 aan alle goedertrouwe volgelingen uitleggen hoe het ook alweer werkt. Een ijzersterke dikke groove, een goed en herkenbaar lied met een melodie die zich in de hersenschors nestelt. Vanaf eind jaren tachtig tot begin 2000 grossiert Masters Of Reality in het uitbrengen van ijzersterke albums met daarop menig klassiekers. Velen willen dan ook graag met Goss samenwerken. ‘Sunrise On The Sufferbus’ heeft wijlen Ginger Baker als drummer. Op ‘Deep In The Hole’, waarbij o.a. vriend Josh Homme mee mag doen, blijkt de formule van Goss geperfectioneerd. Hierna wordt het wat stiller rondom de band. Tot nu. Masters Of Reality is terug en smeuïg tot diep op de bodem.

Kadavar
za 2 mei

KADAVAR

KADAVAR

za 2 mei

Het hardrockende trio Kadavar heeft een nieuw album uit ‘For The Dead Travel Fast’. De plaat is catchy as hell en doet moeiteloos vermoeden hoe deze nummers vanaf de bühne moeten klinken. De drie zwierharige Berliners zijn door de jaren heen een geoliede rockmachine geworden. Het maakt niet uit waar je ze ziet, ze zijn zo degelijk als Duits graniet. Hoogste tijd dat zij ook op Sonic Whip het podium krijgen dat hen toekomt. De extra ventilatoren zijn reeds besteld, de broekspijpen versteld naar maatje ‘wapperend seventies’ en de baarden hebben tot mei om een vollere krulzone te vergaren. Sonic Whip is klaar voor Kadavar.

1000mods
za 2 mei

1000MODS

1000MODS

za 2 mei

De Grieken van 1000mods zijn met een flinke opmars bezig. De band gaat iedere twee jaar een stapje groter. En dat is niet voor niets. Hun hard-rockende stoner weet menig zaal in vuur en vlam te krijgen. Niet in de laatste plaats mede dankzij hun trouwe fans die de band mee volg(d)en op de tocht van café naar hoofdpodium. 1000mods moet samen met hen ten volste beleefd worden op vol volume. Zorg dat de (nek)spieren vast opgewarmd zijn, want wil je mee feesten met de Grieken dan gaat dat vol temperament waarbij onder andere de ledematen net zo hard mogen rondvliegen als het welbekende serviesgoed.

Brant Bjork
za 2 mei

BRANT BJORK

BRANT BJORK

za 2 mei

Nog een grondlegger van veel moois op Sonic Whip. Brant Bjork timmerde eigenhandig Kyuss en Fu Manchu richting grote hoogten in de jaren negentig. Daarna speelt hij in en met talloze andere muzikanten en bands. Maar steeds staats er één ding als een paal boven water; de groove! Het maakt de laatste jaren niet uit met welke incarnatie de heer Bjork op pad is, alle hebben een lome en relaxte vakantie-vibe. Beetje spelen, genieten van het mooie weer en mogelijk wat andere hartverwarmende middelen; laat het de tijd maar duren. Brant Bjork laat het zonnetje in je hart schijnen, zo ook op Sonic Whip 2020, tijdens het releaseweekend van zijn nieuwe album.

Causa Sui LR
vr 1 mei

CAUSA SUI

CAUSA SUI

vr 1 mei

We zijn bijzonder trots dat Causa Sui naar Nijmegen komt. Deze bijzondere Deense band stond namelijk al een tijdje op onze wensenlijst. Het Deense collectief, onder aanvoering van Jonas Munk, is het boegbeeld van de Deense psych en stoner. De band grossiert is lange en goed overdachte nummers die tot grote hoogten kunnen stijgen. Hoewel de band in de studio uiterst productief is, getuige de stroom aan relaseses op het eigen El Paraiso label, zijn optredens behoorlijk zeldzaam. Maar wanneer het viertal komt, dan weet je dat het, net als op de prachtplaten, ook op het podium steengoed gaat zijn. Zet de plaat ‘Live In Copenhagen’ maar eens op. Dát is zwoegen op een podium en zo sta jij, net als wij, op de dag van de arbeid vooraan voor Causa Sui.

Pissed Jeans
vr 1 mei

PISSED JEANS

PISSED JEANS

vr 1 mei

Pissed Jeans is de wake-up-call tussen de psychedelische uitwaaieringen. Deze band beukt de oren open en zet het vizier weer op 20/20. Het kwartet uit Pennsylvania schurkt muzikaal flink tegen de noiserock van bands als Jesus Lizard, Cherubs en Big Black aan, maar dan met een knarsend moddervet geluid. Kortom, geen Amish-katjes om zonder handschoenen aan te pakken. In ruim vijftien jaar persten zij er een vijftal platen uit die stuk voor stuk stuurs, hard en meedogenloos zijn. Botte tegendraadse rock met het venijn van hardcore en punk, waar wij maar al te graag de broek van vol hebben.

Big Business LR
za 2 mei

BIG BUSINESS

BIG BUSINESS

za 2 mei

Het Amerikaanse duo van Big Business bestaat uit Jared Warren (bas) en Coady Willis (drums), afkomstig uit de roemruchte acts KARP en Murder City Devils. Het tweetal brengt met enige regelmaat sterke albums uit, met ‘Here Come The Waterworks’ als instant classic. Maar ze maakten een tijd ook doodleuk deel uit van The Melvins. Daarnaast heeft Tool hen als support op een flinke Amerikaanse tour meegenomen. De heren zitten niet bepaald stil. Big Business klinkt als een volwaardige band en schrijft top-heavy nummers waar menig band jaloers op zou zijn. Soms catchy en groovy as hell, maar altijd broeierig en tergend. Dat King Buzzo hen inlijfde was niet bepaald voor niets: Big Business is als die mug in de slaapkamer die maar niet dood te krijgen is.

Rotor
za 2 mei

ROTOR

ROTOR

za 2 mei

De Duitsers van Rotor zijn graag geziene gasten in Nijmegen en omstreken. En dat is niet voor niets. Wanneer Rotor losgaat op ‘Völlast’ is het onmogelijk stilstaan. Het nummer waar geen einde aan hoeft te komen pulseert als een.. jawel; Rotor. Het (nagenoeg) instrumentale viertal is strak als het achterwerk van J-Lo en betrouwbaar als een Volkswagen Golf type 1. Optredens van deze mannen zijn redelijk schaars. Ze spelen in hun dik twintig jarige bestaan alleen als ze er zelf zin in hebben. Sonic Whip is dan ook zeer verheugd deze Duitsers voor de derde keer in Nijmegen te mogen verwelkomen, maar ditmaal wel in Doornroosje, te midden van uitermate goed passend gezelschap.

Somali Yacht Club
za 2 mei

SOMALI YACHT CLUB

SOMALI YACHT CLUB

za 2 mei

Львов, Oekraïne, staat hier niet bepaald bekend als een gebied met een doorgewinterde heavy rock traditie. Toch komt er een uiterst aangenaam gezelschap vandaan, te weten Somali Yacht Club. Een jaartje of tien geleden gestart als jam-band, maar inmiddels rap geëvolueerd richting een strakke (stoner)rockband. S.Y.C. kijkt niet op een minuutje meer of minder binnen hun composities, maar neemt de tijd om de goed absorbeerbare nummers te laten spreken als verhalen. De club voegt er muzikale elementen uit onder andere postrock, metal, psychedelica en prog en toe. Ach, van Oekraïne tot Somalië, het maakt niet uit waar deze bootvaarders de mosterd halen, als het klinkt als S.Y.C., past Nederland prima in het rijtje, niet?

The Cosmic Dead
za 2 mei

THE COSMIC DEAD

THE COSMIC DEAD

za 2 mei

‘Scottish Space Race’ is met gemak één van de beste psychedelische albums van 2019. Vier uitgestrekte en gruizige stukken die zowel heftig als enorm psychedelisch zijn. The Cosmic Dead op z’n best. De band uit Glasgow heeft een reputatie waar het optredens aan gaat. Deze hebben nogal de neiging te ontsporen, niet in de laatste plaats door de dreunende live-bassound van oermens Omar Aborida. Hij maakt, samen met gitarist James T Mckay na een reeks toffe platen en vele zinderen optredens nog steeds deel uit van The Cosmic Dead. Samen met twee nieuwgedienden lijkt de band aan hun tweede jeugd begonnen. Eentje waar de schots en scheve herrie op hoog niveau blijft doorgaan en doorgaan en doorgaan…

Maidavale
za 2 mei

MAIDAVALE

MAIDAVALE

za 2 mei

Maidavale bestaat uit vier eigenzinnige Zweedse dames die het hart wisten te stelen van menigeen die hen reeds gezien hebben. Het album ‘Madness Is Too Pure’ uit 2018 is een prachtige en diverse plaat die sixties en seventies rock vermengt met invloeden uit meerdere muzikale windstreken. Van het zonnige zuiden tot het donkere noorden, maar altijd het rockende Zweden als middelpunt. De vier dames wisten begin 2019 het Nijmeegse Merleyn in z’n volledigheid in beweging te krijgen. Niet in de overbekende verticale zwiep-zwaai-richting met de lange manen, de rockers bleken opeens ook in het bezit van andere dansmogelijkheden. Dit Tarantino-esque sfeertje mag ook op Sonic Whip niet ontbreken. Vergeet niet je moves thuis vast te oefenen.

Samavayo
vr 1 mei

SAMAVAYO

SAMAVAYO

vr 1 mei

Stonerrock, zo nu en dan gezongen in een taal die menig Sonic Whip bezoeker waarschijnlijk niet zal beheersen: Perzisch. Samavayo komt uit Duitsland, maar frontman Behran Alavi heeft zijn roots in Iran. Deze invloed is bepalend voor de sound en het spel van Samavayo. De band bestaat reeds flink wat jaren, maar lijkt de laatste tijd pas echt goed op stoom te komen. Een slow-grower dus. En dat is ook precies het effect dat de muziek van Samavayo op je kan hebben. Op het eerste gehoor klinkt het bekend en vertrouwd, maar het is meer dan dat; laat je mee voeren op het tempo van 1001 nacht.

Forming the Void
za 2 mei

FORMING THE VOID

FORMING THE VOID

za 2 mei

Iedereen klaar voor een potje onvervalste stonermetal? Het Amerikaanse Forming The Void gooit ook nog een scheutje prog en psychedelica door de Louisiana Hot Sauce voor een wat kleurrijker smaakpalet. Het stoom moet uit de oren komen en de smaakpapillen afgestraft, zo is het viertal van mening. Forming The Void bestaat sinds 2013 en bracht tot op heden een drietal albums uit, waarvan ‘Rift’ de meest recente is. Een plaat van de eerste tot de laatste noot lekker weg luistert. Precies zo als het hoort, van peper in de mond tot de ‘ring of fire’ aan je…

Sacri Monti
vr 1 mei

SACRI MONTI

SACRI MONTI

vr 1 mei

It’s San Diego time! Daar verstaan ze uiterst goed hoe een soepel potje rock á la seventies moet klinken. Sacri Monti vormt hier geen uitzondering op. Met de zon op de snoet, een skateboard in de ene hand en een gitaar in de andere is deze stad momenteel het Amerikaanse equivalent van wat ons eigen Eindhoven Rockcity in de jaren negentig was. Een hele sliert een hard rockende en ronkende bands speelt waar ze kan de splinters uit het hout. Sacri Monti is één van de grotere jongens van het stel die ook in Europa een graag geziene gast is geworden (Duna Jam, Roadburn). En in mei wordt daar met gemak Sonic Whip aan toe gevoegd. Daar hoeven geen (heilige) bergen voor verzet te worden.

Acid Rooster
vr 1 mei

ACID ROOSTER

ACID ROOSTER

vr 1 mei

Natuurlijk is er op Sonic Whip 2020 ruimte voor een dosis Kosmische Rock. Jawel, zoals het hoort, uit Duitsland, bakermat van de kraut- en spacerock. Het uit Leipzich afkomstige Acid Rooster bedient zich van de bekende ingrediënten, maar komt verrassend fris uit de hoek. Hun titelloze debuut is met schijnbaar gemak één van de lekkerste (psychedelische) platen van 2019. Het mixt de traditie van bands als Amon Düul, met het geluid van de hedendaagse golf aan psych (denk daarbij onder andere aan 10 000 Russos of Mimami Deutsch). Acid Rooster verzinkt niet in zwartkijkerij en kraait glorie beyond space.

Spaceslug
za 2 mei

SPACESLUG

SPACESLUG

za 2 mei

Het Poolse drietal van Spaceslug heeft de neiging om alles wat men doet vooral dik te laten klinken. Het hangt ergens tussen spacerock en postmetal en klinkt altijd loodzwaar. De lange en logge nummers zijn bezwerend van aard, maar er kruipen door de tijd heen steeds meer donkere ondertonen binnen. Vaak worden bands, naar gelang zij langer bestaan, softer. Spaceslug werkt in omgekeerde volgorde. Benieuwd waar dat heen gaat voor de toekomst. Tijdens Sonic Whip komen zij laten horen waar ze nu staan en de kans is zeker aanwezig dat zij een poging zullen gaan doen naar de vetste sound van de dag.

Gum Takes Tooth
za 2 mei

GUM TAKES TOOTH

GUM TAKES TOOTH

za 2 mei

Alleen al voor de bandnaam wil je dit tweetal zien. Daarbij weet Gum Takes Tooth een bak ontregelend geluid te produceren waar je u tegen zegt. Met hevige ritmiek, middels drums aangestuurde elektronica plus nog een hele batterij aan analoge apparatuur weet Gum Takes Tooth iets te creëren dat zowel sonisch als psychedelisch is. Dit móet ook op dit festival, zo werd gedacht, dus de Britten zijn uitgenodigd om Sonic Whip van een buitenaardse laag ruis en gruis te voorzien. Verwacht de kant van psychedelica die je mogelijk nog niet (zo goed) kent; laat je verrassen, al dan niet tot op het tandvlees.

Netherlands
vr 1 mei

NETHERLANDS

NETHERLANDS

vr 1 mei

Netherlands is een Amerikaanse band  uit New York met een nogal bijzondere naam. Ook met uiterst bijzondere muziek. Neth-rock, noemen ze het zelf. Het valt niet in een hokje te stoppen. Het eigenwijze viertal haalt hun inspiratie uit een breed palet van muzikale voorkeuren. Het resultaat is lastig te duiden; avant-garde sludge? Stadium-doom? Seventies noisecore? Prog-punk? Het is soms loodzwaar, anderzijds weer enorm catchy, maar de tegendraadse gekte ligt altijd op de loer. Ook het instrumentarium doet de wenkbrauwen rijzen; nemen ze echt een keytar mee het podium op, of twee?! Afijn, Netherlands komt voor het eerst naar The Netherlands en dat wordt hoog tijd. Luister jezelf in en mis deze bijzondere band niet.

Bonnacons of Doom
za 2 mei

BONNACONS OF DOOM

BONNACONS OF DOOM

za 2 mei

Zeg het maar; is het psych? Is het doom? Is het avant-garde? Het is Bonnacons Of Doom. ‘Trans-Pennine Hypnotic Music’, noemt het zestal uit Liverpool ‘t zelf. Na enig speurwerk kan tot een voorlopige conclusie gekomen worden dat de band zich laat inspireren door treinritten, al dan niet door het roezige effect wat deze eindeloosheid kan veroorzaken. Bonnacons Of Doom dendert dan ook voort, zonder tussenstops, storende cateraar of vervelende medepassagiers. Verwacht echter geen T.G.V., B.O.D. ploegt en sleept zich eerder over de rails richting eindstation Nowhere. Stap aan boord van deze freakshow-express en tot ziens in de eeuwigheid.

Dhidalah
vr 1 mei

DHIDALAH

DHIDALAH

vr 1 mei

Japan; het land van sushi, sake en onbegrensde kwaliteits-psychedelica. Alsof ze daar op basisscholen les geven in bizar goede instrument-beheersing en paddo’s serveren als lunch. Dhidalah is een ruig rockende variant dat eind 2019 prompt met één van de vetste platen van het jaar op de proppen komt: Treshold. Vanaf de eerste noten van de openingstrack ‘Neuer Typ’ blijft het 35 minuten heavy en onrustig, muzikaal ergens tussen MC5 en Can. Live vertaalt zich dit naar zweten, raggen en way-out spacen zonder enige notie van tijd of plaats. Het enkeltje rijzende zon is bij deze geboekt.

Info

Sonic Whip, het meerkoppig rock-monster dat scheurende gitaren hand in hand laat gaan met dampende baslijnen, beukende drums en andere sonische en psychedelische uitspattingen, maakt zich op voor een tweede editie. Op zaterdag 4 mei vindt het festival weer plaats in Doornroosje.

– ‘Dance, motherfucker dance, you’re getting hit with the sonic whip!’ – Automatic Sam (r.i.p.)

FAQ

 • Tickets

  Kaarten voor Sonic Whip kunnen uitsluitend gekocht worden via de website van Doornroosje. Hiervoor is een account benodigd, heb je deze nog niet, maak deze dan eerst aan.

  Vrijdag tickets á €27,50: http://bit.ly/SonicWhip2020-Friday
  Zaterdag tickets á €47,50: http://bit.ly/SonicWhip2020-Saturday
  Combi-tickets á €67,50: http://bit.ly/SonicWhip2020Combi

  Tickets are available HERE. An account is needed to purchase tickets. If not sold out, tickets will also be available to purchase directly at the box-office.

 • Locatie

  Sonic Whip vind plaats in Doornroosje, Stationsplein 11 in Nijmegen. Het is direct gelegen naast het Centraal Station op 2 minuten lopen. Meer info vind je hier.

  Sonic Whip takes place at Doornroosje, Stationsplein 11 in Nijmegen. The venue is located directly next to the Central Station of Nijmegen at 2 minutes walking distance. More info here.

 • Dagindeling & Tijdschema

  Het definitieve tijdschema wordt nog bekend gemaakt.

  Vrijdag 1 mei – open 19.00 uur, aanvang: 19.30 uur
  Bands: Pissed Jeans + Causa Sui + Sacri Monti + Samavayo + Acid Rooster + Netherlands + Dhidalah

  Zaterdag 2 mei – open 13.30 uur, aanvang: 14.00 uur
  Bands: Masters of Reality + Kadavar + 1000mods + Brant Bjork + Big Business + Rotor + Somali Yacht Club + The Cosmic Dead + Maidavale + Samavayo + Spaceslug + Forming the Void + Gum Takes Tooth + Bonnacons of Doom

 • IK heb een probleem met bestellen. Waar kan ik hulp krijgen?

  Voor alle problemen met betrekking tot het bestellen van tickets, bekijk de Ticket help sectie, klik hier. Als u nog vragen heeft, neem dan contact op met: [email protected].

  For all issues regarding ticket orders, please check out Ticket help section, click here. If you still have questions, get in touch: [email protected].

 • Ontvang ik een e-mail na het bestellen van de tickets?

  Ja, je zou binnen 24 uur een bevestiging moeten ontvangen via de mail. Controleer ook de spam-box of ongewenste mail indien dit niet het geval is. Als u niets heeft ontvangen of als u andere problemen heeft met uw bestelling, neem dan contact op met: [email protected].

  Yes, you should receive a confirmation within 24 hours. Make sure to check your spam folder. If you did not receive anything or if you have any other ticketing-related issues with your order, get in touch: [email protected].

 • KAN IK HET FESTIVAL TUSSENTIJDS VERLATEN EN WEER TERUGKEREN?

  Ja. Je ontvangt een polsbandje waarmee je het pand kan verlaten en weer terugkeren.

  Yes. You will receive a festival wristband which allows you to leave and re-enter the venue.

 • IK KAN HELAAS NIET MEER GAAN. KAN IK MIJN TICKET(S) RETOURNEREN?

  Het is niet mogelijk gekochte tickets te retourneren. Het is wel mogelijk je kaarten weg te geven of door te verkopen.

  No refunds or exchanges allowed although you can give / sell your ticket to someone else.

 • ZIJN ER LEEFTIJD RESTRICTIES?

  Als je jonger dan 16 jaar bent, moet je begeleid worden door iemand die ouder is dan 18 jaar. Houd er rekening mee dat alle bezoekers een geldig identiteitsbewijs moeten kunnen overleggen en dat er geen alcohol wordt geschonken aan personen onder de 18 jaar.

  If you’re under 16 years old, you must be accompanied by someone over 18. Please note that all attendees must present a valid ID and that no alcohol will be served to people under 18.

 • WAAR KAN IK OVERNACHTEN? WELKE HOTELS ZIJN ER DICHTBIJ?

  Klik hier voor overnachtingsmogelijkheden in Nijmegen en omstreken.

  Check out the location & getting there page to see a map of the nearby hotels.

 • WAAR KAN IK PARKEREN?

  Klik hier voor alle parkeermogelijkheden in de buurt van Doornroosje en Nijmegen. Zorg dat je veilig thuiskomt, rij met iemand mee of neem een taxi bij het station.

  You can find all the details for parking in Nijmegen here. Make sure you get home safely, you can always share a ride or call a taxi.

 • CASH OF MET PIN BETALEN?

  Het is mogelijk om met cash of met PIN te betalen aan de bar in Doornroosje. Merchandise kan alleen met cash betaald worden. De dichts bijzijnde pin automaat bevindt zich in het trein station.

  You can pay witch cash and card at the bar. Merchandise can be purchased with cash only. The closest ATM is at the train station.

 • MAG IK FOTOGRAFEREN?

  Ja, het is toegestaan om te fotograferen, maar alleen met een telefoon of een eenvoudige camera zonder afneembare lenzen en andere accessoires zoals monopods, selfie sticks en driepoten. Hou aub rekening met de optredende artiesten en de mensen om je heen. Gebruik aub geen flits. Professionele apparatuur is niet toegestaan zonder toestemming,

  Yes, you can takes pictures, but only with a phone or a basic camera without removable lenses and other accessories including monopods, selfie sticks, tripods. Please be respectful of the artists and the people around you when using your camera and turn the flash off. Professional camera’s or filming equipment are prohibited.

 • ROLSTOEL TOEGANKELIJKHEID

  Doornroosje is m.u.v. van het balkon en de vide in de foyer volledig rolstoel toegankelijk.

  Doornroosje is fully wheelchair accessible except from the balcony and the mezzanine in the foyer.

 • WAT IS NIET TOEGESTAAN?

  Drugs verkopen of verhandelen
  Wapens en gevaarlijke voorwerpen
  Buiten eten of drinken
  Professionele opnameapparatuur
  Professionele videoapparatuur
  Camera-accessoires
  Onacceptabel gedrag

  Selling or dealing drugs
  Weapons and dangerous items
  Outside food or beverages
  Professional recording equipment
  Professional video equipment
  Camera accessories
  Unacceptable behaviour