Doornroosje
loader

Nieuws

08.05.14

Valkhof Festival komt met nieuwe namen

Valkhof Festival presenteert weer een reeks mooie acts voor 2014. De namen van onder andere Omar Souleyman, Nick Mulvey, Jonwayne, Gruppo Di Pawlowski, Timber Timbre en Afterpartees prijken op het festivalaffiche.

Omar Souleyman
In zijn thuisland Syrië is Omar Souleyman is werkelijk een legende. Souleyman heeft ruim 500 studio- en live-cassettereleases op zijn naam staan en deze zijn te verkrijgen in zowat elke Syrische kiosk. Met zijn hypnotiserende ‘Dabke’, een muziekstroming afkomstig uit de straten van Damascus, zijn ‘mawel-stijl’ vocalen en hitsige percussie speelt hij het publiek als een ware slangenbezweerder direct het feest in.

Nick Mulvey
Twee jaar geleden besloot Nick Mulvey het roer om te gooien. Hij verliet het jazzgezelschap Portico Quartet en transformeerde van jazzartiest naar singer-songwriter. Naast een begenadigd gitarist is hij een geweldige storyteller. Zijn manier van zingen heeft bijna iets van een dichter. Nick Mulvey is bij vlagen meer een literaire verteller dan een zanger.

Jonwayne
Jonwayne is een rapper en beatcreator uit de Californische Low End Theory hoek. Als beatcreator werkte hij samen met Flying Lotus, Free the Robots en Jeremiah Jae. Eind 2013 maakte hij zijn debuut als rapper op Stones Throw label met ‘Rap Album One’. Zijn lage indringende stem, de humoristische punchlines en gezonde dosis brag & boast is het handelsmerk van Jonwayne.

Gruppo Di Pawlowski
Mauro Pawlowski, één van de meest getalenteerde muzikanten van België, heeft eigenlijk geen introductie nodig. De gitarist van onder andere dEUS is de man van de 100 alter-ego’s en speelt in ongeveer net zoveel groepen. Tijdens het Valkhof Festival treedt hij aan met zijn Gruppo Di Pawlowski.

Timber Timbre
Bij Taylor Kirk en consorten is niets wat het lijkt. Onder de huid van zoete liedjes zit een flinke laag splinters. Frontman Kirk klinkt als een crooner, maar dan van de meest onheilspellende soort. Nachtclubromantiek met een zwart randje, avant-garde en duistere Scott Walker-kitsch met angstaanjagend mooie arrangementen. Dat is Timber Timbre.

Afterpartees
Met alleen een demo op zak speelde Afterpartees al in het voorprogramma van Mikal Cronin in Doornroosje. De ‘powerpoppers’ uit het Limburgse dorpje Horst debuteerden met hun 7 inch single ‘First/Last’ op Kogar Records. Een rammelend garagepopliedje met geweldig refrein. Een hitsingle dus. Met hun opwindende livereputatie is Afterpartees een van de grote beloftes voor 2014.

Dit jaar kwam Hallo Venray met hun alom bejubelde album ‘Show’ en hun fijne gitaarliedjes mogen dus niet ontbreken op het Valkhof Festival.

Joe Kickass zorgt voor de oldskool hiphopvibes, eclectronische synthsounds komen van Sapphire Slows, David Douglas speelt een dampende liveset en Kutmah smelt hiphop, electronica en funk samen tot een dik groovende DJ-set.

Planet Rose, de langst lopende dance-avond van Nederland, heeft met DJ Pure, Quindek en het Spaanse wonderkind Reeko weer een line-up om van te smullen. Give It Dub presenteert BeeVee, Hi5ghost, Badklaat en DBS

Ook toegevoegd aan het programma zijn: Saint Motel (glampop), Dans Dans (spaghetti garagejazz), The Inspector Cluzo (funk & roll), Rendez-Vous (dance) en Heymoonshaker (rauwe rootspop). 

Deze acts vullen het programma van het Valkhof Festival 2014 verder aan. Eerder waren onder andere al bevestigd: Conor Oberst & Dawes, Cerebral Ballzy, Blank Realm, Larry Gus, The Limiñanas, M. Ward, Son Lux en Turbowolf.

Informatie over het programma en het festival vind je op www.valkhoffestival.nl