Doornroosje
loader

Nieuws

10.04.13

Valkhof Festival maakt dertien nieuwe namen bekend

Valkhof Festival maakt dertien nieuwe namen bekend met daarbij De Speeldoos, White Denim, Kvelertak en Jonathan Wilson.

Het Valkhof Festival, dat plaatsvindt tijdens de Vierdaagsefeesten Nijmegen, maakt weer dertien spannende namen bekend voor op het programma: Akron/Family, Austra, Camera, Cashmere Cat, Coely, De Speeldoos, Hacride, Jonathan Wilson, Kvelertak, Raketkanon, Stonerfront Nijmegen, Suit and Tie Johns, White Denim, en White Fence. Gisteren maakte het festival bekend dat Beach House helaas niet op het programma zal staan, maar met deze reeks van nieuwe namen ziet de affiche er weer veelbelovend uit.

Op het Valkhof Festival duikt talent altijd het eerste op. Dat geldt zeker voor Roos Rebergen, die hier in 2005 al met Roosbeef optrad, en Torre Florim in 2007 met De Staat. Nadat ze beide landelijk waren doorgebroken, gingen Roos en Florre een verrassende samenwerking aan resulterende in het mini-album De Speeldoos. Met De Tweede Speeldoos geven ze hier nu een heel mooi vervolg aan. De samenwerking is nog inniger geworden, en ook op het podium brengen de twee lokale supertalenten het beste in elkaar naar boven. Het Valkhofpark is bij uitstek de plek om Roos en Torre te herontdekken.

 

En er valt nog veel meer te ontdekken op het Valkhof. Bij de psychedelische folk van Jonathan Wilson kun je je zomaar even op Woodstock wanen. White Denim liet vorig in Doornroosje zien één van de beste live-acts te zijn van het moment. Nu dat Jeff Tweedy van Wilco heeft toegezegd hun nieuwe album te gaan produceren zijn de verwachtingen nog hoger. Ook wordt er veel verwacht van Austra, de band rond zangeres Katie Stelmanis is door intensief touren steeds hechter geworden, en hun electro en wave wordt met ieder optreden dansbaarder.
 

FortaRock presenteert traditiegetrouw op het Valkhof altijd een dag met de hardste rock van de week. Dit jaar kun je je hier omver laten blazen door Kvelertak, Raketkanon, Hacride, en Stonerfront Nijmegen. Verder zijn aan het programma toegevoegd de psych-folk van Akron/Family, de krautrock van Camera, de bass music van Cashmere Cat, de hiphop van Coely, en de fuzzrock van Suit and Tie Johns.
 

Eerder waren al bevestigd voor het Valkhof Festival: BADBADNOTGOOD, Colin Stetson, J. Roddy Walston & The Business, Moon Duo, Sinkane, Truckfighters, Puggy, Uncle Acid and the Deadbeats, en Warm Soda.

Valkhof Festival is een jaarlijks terugkerend zevendaags festival dat deel uitmaakt van de Vierdaagsfeesten. De Vierdaagsefeesten zijn vrij toegankelijk. Het festival zal dit jaar plaatsvinden van 13 t/m 19 juli op het Valkhofpark in Nijmegen. Zowel nationale als internationale acts die op het punt staan om door te breken kun je hier zien spelen in de unieke setting van het groene bladerdak, met aan de ene kant naast het podium een ruïne, en aan de andere kant het uitzicht op de Waal.