Doornroosje
loader

Nieuws

07.06.13

Valkhof Festival voegt 34 nieuwe namen toe

De line-up van het leukste gratis ontdekfestival van Nederland, het Valkhof Festival, was al interessant, maar met de toevoeging van nog eens 34 (!) nieuwe namen kunnen we nu al uitzien naar een week lang muzikaal smullen van je welste. 

José James is dé jazz-zanger van de huidige hiphop generatie. Hij combineert  jazz, soul en pop met hiphop en spoken word, en ziet Prince John Coltrane, Marvin Gaye, Terry Callier en Billie Holiday als zijn belangrijkste inspiratiebronnen.  

Na een stilte van enkele jaren is Stuurbaard Bakkebaard terug aan boord. De Eindhovenaren staan bekend om rauwe, pakkende en dwarse songs á la Tom Waits, Captain Beefheart en De Kift.

 

Bixiga 70 is vernoemd naar een wijk in São Paulo, een ware culturele ‘melting pot’ in een van de grootste steden van Brazilië. De tienkoppige band mixt cumbia, Guinese malinké, Braziliaanse candomblé en samba met afrobeat en seventies grooves.

 

In zijn thuisland Ghana heeft King Ayisoba de status van superster. De muziek van King Ayisoba is helemaal van nu. Een gekruid mengsel van highlife, kologo beats, rap en het bijzondere stemgebruik van de Koning zelf.

De Utrechtse indierockband Kensington is hard op weg een van de grootste Nederlandse bands van het moment te worden. De band speelde samen met grote namen als Wombats, White Lies, The Subways en beleeft een festivalseizoen waar je oren van gaan klapperen.

Hausmagger is de band van Theo Wesselo, bekend van Rembo & Rembo en bezingt de ‘rafelranden van de samenleving’.

Verder zijn ook nog toegevoegd The Naked Sweat Drips, Rectum Raiders, Ashes Of Many, Rather Real, Aziz, Flow & Co., MC Brown Sugar, Guus, Obscure, BeeVee, Phacts, DBS, Mical Rhebess, Julien Mier, Kalima featuring Unannounced Guest, Near Earth Object en Vincent Leijen.

Voor meer info over het Valkhof Festival zie www.valkhoffestival.nl