fbpx

Filters

Image for Buck Meek

Buck Meek

Sunday 23 January 2022
location:
Merleyn
date:
Sunday 23 January 2022
doors open:
21:00 uur
start show:
22:00 uur

De show van Buck Meek op zondag 23 januari 2022 in Doornroosje is helaas afgelast. Er komt geen vervangende datum. Tickets worden automatisch gerestitueerd op het bij aankoop gebruikte rekeningnummer.

Statement van Buck Meek:
‘I am sad to announce that I need to cancel my January European/UK tour due to recent tour and travel complications surrounding Covid-19. I hope to return as soon as possible and share this life with you all. Love, Buck

Buck Meek maakt prachtige verstilde liedjes voor verdwaalde zielen, verloren honden en de vergeten jeugd. Op zijn titelloze debuut album worden de grenzen van de Amerikaanse folk- en countryrock verkend.

Als gitarist en zanger van Big Thief toerde Buck de wereld rond en nam in vier jaar tijd vier veelgeprezen albums op. Maar ook zonder Big Thief vindt de Texaan succesvol zijn eigen weg. Na soloalbums van bandleden Adrianne Lenker en James Krivchenia was het de beurt aan Buck Meek om te laten horen hoe zijn muziek buiten context van de band klinkt. Hoewel zijn solowerk meer country en wat meer experimenteel is dan dat van Big Thief, kent het dezelfde warmte en fluisterachtige intimiteit.

Buck’s titelloze debuutalbum werd opgenomen met ingenieurs Phil Weinrobe en Andrew Sarlo. De plaat is uitgebracht op Keeled Scales in 2018. Eerder dit jaar volgde het vervolgalbum Two Saviors. Een album over liefde, de realiteit van pijn en de onvermijdelijkheid van tegenslagen. Qua sound klinkt het album als een vredige, warme dag op een Amerikaanse ranch te midden van een uitgestrekte weide.

Twain is het project van Mat Davidson die tevens in de band van Buck Meek speelt. Davidson speelt pedal steel, piano, viool, bas en gitaar. Zijn muziek zweeft tussen melodieus en broos en Twain’s materiaal strekt van experimentele lo-fi tot intieme indie folk. Deze avond zal Twain de support verzorgen voor Buck Meek.

genre

rock, country

media

Buck Meek

Sunday 23 January 2022

placeholder