fbpx

Filters

Cloudsurfers

Cloudsurfers

+ FEMME FUGAZI + The Super Soakers

Saturday 23 December 2023
location:
Doornroosje
date:
Saturday 23 December 2023
doors open:
20:00 uur
start show:
20:15 uur

Onvoorspelbaar, zweterig, vurig: Cloudsurfers is zonder twijfel een van de meest veelbelovende bands uit de Nederlandse garage punk scene. Met twee drummers als zwetende tandem, staat het publiek in no time in de moshpit!

Het ene moment rolt de gemuteerde garagepunkpost-grunge en psychedelische rock van Cloudsurfers tussen de halsbrekende G-krachten van King Gizzard en Osees, dan spookrijdt de band weer over een verlaten snelweg richting zevende hemel waar Pixies en Nirvana hun plechtig opwachten.

Na de release van hun debuutalbum Don’t Know What Hit Me uit 2021 speelde Cloudsurfers in 2022 meer dan 50 shows waaronder vele festivals en een uitverkocht Merleyn eind 2022. Het tweede album van Cloudsurfers “Subhuman Essence”, dat uitkomt op 15 september 2023, legt de lat hoog om de pure opwinding van het live spelen op de plaat te vangen in nauwe samenwerking met producer Abel De Grefte. Het album werd gemixt door Michael Badger (Amyl & Sniffers, SONS en King Gizzard’ Nonagon Infinity). Dit album van King Gizzard is een bepalend album geweest voor het geluid van Cloudsurfers en daarmee is de cirkel rond.

Als support komen deze avond Femme Fugazi en The Super Soakers mee.

Als een sloopkogel door de kerk van boze muziek en bozere meisjes; FEMME FUGAZI combineert spoken-word, manische onvoorspelbaarheid en teksten over de zinderende liefde voor Gerard Joling tot een bezeten geheel. FEMME FUGAZI is onlosmakelijk verbonden met bands uit de opkomende garage/post-punkgolf van de laatste jaren.

Normaliter worden The Super Soakers gekenmerkt door een wirwar van staccato riffs die bij elkaar worden gezongen door geëngageerde teksten. De nieuwste EP vliegt uit de bocht en ontwikkelt zich als een ongeluk in slow-motion. Een bonte verzameling van urgente songs over rottende geheimen, religieuze uitholling en een boze middenklasse. Het proberen zin te maken van de absurditeit van het bestaan en die vervolgens weer afbreken in  liveshows waar de chaos gevierd wordt.

genre

psychedelic rock, rock, garage rock, grunge, post punk

tijdschema

  • 20.00 uur - deuren open
  • 20.15 uur - The Super Soakers
  • 21.05 uur - Femme Fugazi
  • 22.00 uur - Cloudsurfers
  • 23.00 uur - einde

media

Cloudsurfers

Saturday 23 December 2023

placeholder