fbpx

Filters

De Kift

De Kift

Friday 17 January 2025
location:
Merleyn
date:
Friday 17 January 2025
doors open:
21:00 uur
start show:
22:00 uur

Alle seinen staan op rood. Politiek maatschappelijk klimatologisch. Niet alleen Nederland wankelt de hele wereld bungelt aan een zijden draad. Waar slaapwandelen we naar toe? Hoe krijg je de slaapwandelaar wakker? Kussen? Schoppen? Op de nieuwe plaat van De Kift prikt tussen alle kwetsbaarheid woede en angst ook een speldenpuntje licht de verte de zee. Montere muziek in zware tijden. De nieuwe plaat van De Kift is een plaat die bemoedigt.

De kans is aanwezig dat je De Kift de afgelopen drie decennia een of meerdere keren hebt gezien in een punkhol, het Concertgebouw, in een popzaal op een boerenerf of platbodem. Misschien weet je nog dat moeder An onder de droogkap achter de merchandise zat en vader Jan deel uitmaakte van de blazerssectie. Wellicht heb je ooit geholpen albumhoezen in elkaar te zetten of heb je bijgedragen aan de aankoop van Ons Huis waar De Kift gehuisvest is.

Ken je De Kift nog niet? De Kift is een veelkoppig Nederlandstalig gezelschap uit de Zaanstreek dat albums en theatrale muziekvoorstellingen maakt. Muziek om op te dansen muziek die inspireert muziek die ontroert, met wortels in de fanfare en de punk. Dat hoor je nog steeds terug in hun nummers. Maar er is ook ruimte voor akoestische stukken in kleinere bezetting.

Inmiddels heeft De Kift twaalf albums op hun naam staan. Het laatste album Hoogriet werd door Menno Pot in De Volkskrant omschreven als ‘een ordner vol schoonheid’.

genre

pop, rock, blues, folk, fanfare

media

De Kift

Friday 17 January 2025

placeholder