fbpx

Filters

DeWolff

DeWolff

Saturday 11 January 2025
location:
Doornroosje
date:
Saturday 11 January 2025
doors open:
19:30 uur
start show:
20:15 uur

Het driekoppige rock ’n rollmonster DeWolff komt begin 2025 terug naar Doornroosje met een heel bijzonder nieuw album onder de arm.

Afgelopen mei vloog DeWolff naar Muscle Shoals, Alabama om met Grammy Award winning producer Ben Tanner hun 10e studio album op te nemen in 2 legendarische studios: FAME en Muscle Shoals Sound Studio. Grootheden als Wilson Pickett, Aretha Franklin, Little Richard, the Rolling Stones, Leon Russell, The Black Keys en honderden andere muzikale helden namen hier eerder hun platen op. “Er hangt daar echt een soort muzikale magie in de lucht.

Al bij het spelen van de eerste noten kreeg ik kippenvel: dít is de sound die op al die platen te horen is! Dit was absoluut een van de allermooiste opname-ervaringen die ik ooit heb gehad. Zelfs de piano die Leon Russell gebruikte stond er nog, net als de elektrische Wurlitzer piano waar “I Never Loved a Man” van Aretha Franklin mee is opgenomen!” aldus Pablo van de Poel. Het zal geen verrassing zijn dat deze plaat invloeden laat horen van de rijke muzikale geschiedenis die 50 jaar geleden in diezelfde studios geschreven werd. Maar toch zal DeWolff altijd als DeWolff klinken; een totaal eigenzinnige stoomtrein die op een eigen tijdlijn voortraast en je overrompeld achterlaat op een kruispunt van blues, soul, psychedelica en Southern Rock, maar dan met een Europese twist. Het nieuwe album zal worden uitgebracht op 7 december.

genre

psychedelic rock, rock, rock & roll, soul, bluesrock, southern rock

media

DeWolff

Saturday 11 January 2025

placeholder