fbpx

Filters

FLC_Rudeboy

Fun Lovin’ Criminals + Rudeboy plays UDS

Thursday 28 November 2024
location:
Doornroosje
date:
Thursday 28 November 2024
doors open:
19:00 uur
start show:
20:00 uur

Bereid je voor op een iconische rap & rock double bill bestaande uit Fun Lovin’ Criminals en Rudeboy & DJ DNA die onder de naam Rudeboy Plays UDS het repertoire van Urban Dance Squad live nieuw leven in blazen.

In 1996 brak Fun Lovin’ Criminals door met het debuutalbum ‘Come Find Yourself’, een mix van filmische hiphop, rock-‘n-roll, blues-jazz en latin-soul. De wereldhit ‘Scooby Snacks’, bekend van het samplen van Tarantino-films, stond 17 weken op de Billboard-hitlijst en behaalde goud in de VS. Inmiddels tourt de groep zonder Huey, maar neemt bassist Brian Leiser nu de rol van vaardige frontman op zich.
 
Rapper Rudeboy en DJ DNA van de legendarische Nederlandse crossoverband Urban Dance Squad openen het dubbele concert. Zij brengen – samen met enkele muzikanten – een set met materiaal van alle albums van de Dance Squad.  UDS brachten rock en hiphop feilloos samen met rap reggae en elektronische elementen. De band ging in het jaar 2000 uit elkaar maar sinds 2022 brengt rapper en frontman Rudeboy onder begeleiding van DJ DNA de collectie nummers van UDS weer terug naar het podium.

genre

rock, funk, hip hop, rap, soul

media

Fun Lovin’ Criminals + Rudeboy plays UDS

Thursday 28 November 2024

placeholder