fbpx

Filters

2024_Racoon_WEB

Racoon

Tuesday 26 November 2024
location:
Doornroosje
date:
Tuesday 26 November 2024
doors open:
19:30 uur
start show:
20:15 uur

De concerten van Racoon op 6 september in het Openluchttheater De Goffert en op 13 november in Doornroosje waren allebei zó snel uitverkocht dat de Zeeuwse band heeft besloten nog één keer terug te komen naar Nijmegen dit najaar.

‘Love You More’, ‘No Mercy’ en ‘Liverpool Rain’ maar ook ‘Het Is Al Laat Toch’, ‘Hee Joh Jip’ en ‘De Echte Vent’. Er is maar één band die moeiteloos hun Engelstalige hits kan afwisselen met Nederlandse liedjes, en dat is Racoon.

Nickel For Goodbye is de nieuwe single van Racoon, de eerste van hun nieuwe volledig Engelstalige album, dat binnenkort zal verschijnen. Nickel For Goodbye is een compact rockliedje waarmee Racoon de luisteraar meteen bij de lurven grijpt. Met een catchy fluitintro van zanger Bart van der Weide, waarna hij zijn verhaal zingt over hoe stinkend rijk en zielsgelukkig hij had kunnen zijn als hij een stuiver had gekregen voor elke miskleun, onzekerheid, domme beslissing. ‘Vaak zie je ook mensen uit je leven verdwijnen door je eigen stommiteit, trots en koppigheid. De ik uit het liedje, dat ben ik. Zoals altijd in onze liedjes. Maar zo’n vaart als in dit liedje loopt het met mij niet. Ik hou erg van schrijven, dus ik teer op stukjes gevoel en vergroot dingen uit en probeer er wat moois van te maken. Het zijn altijd momentopnames.’

Compact rockliedje? Geen brug, wel een gitaarsolo. Racoon gitarist Dennis Huige: ‘Dat is het exact, meer moet het niet wezen. We komen steeds meer to the point. Het hoeft allemaal niet ingewikkeld, hou het simpel, het zit ‘m vaak in de details.’

En dan: Engelstalig, nadat de in 1997 opgerichte Zeeuwse band vanaf grote hit Oceaan (2012) het hart definitief aan de Nederlandse taal verpand leek te hebben, zie ook hun vorige Edison-winnende album Spijt Is Iets Voor Later. Over hun terugkeer naar het Engels zijn Bart en Dennis opmerkelijk luchthartig. Bart: ‘Nederlands was gewoon even een uitstapje en dat smaakte heel goed. Dus we komen er ongetwijfeld ook wel weer terug.

genre

pop

media

Racoon

Tuesday 26 November 2024

placeholder