fbpx

Filters

RMFTM

Sonic Whip

Radar Men From The Moon

Wednesday 9 October 2024
location:
Merleyn
date:
Wednesday 9 October 2024
doors open:
21:00 uur
start show:
22:00 uur

Radar Men From The Moon (RMFTM) zit al veertien jaar in een constante ontwikkeling. De band uit Eindhoven heeft een genre-overschrijdende aanpak, van space- en psych rock tot industriële post-punk, noise en techno. De muziek is altijd in beweging, zonder vaste omlijning.

In 2024 breekt er een nieuw tijdperk aan voor RMFTM. Op 16 augustus verschijnt het nieuwe album ‘Vomitorium’ via Fuzz Club Records, een langverwachte opvolger van ‘The Bestial Light’ uit 2020, waarop ze hun creatieve grenzen blijven verleggen. Donkerder en zwaarder dan ooit tevoren, met een geluid dat neigt naar dissonante drone punk en noise rock. Het doet denken aan andere illustere experimentele noise-adepten als Public Image Ltd., The Fall, Einstürzende Neubauten en Faust. Doomy met sombere boventonen aangevuld met vlijmscherpe punk op steroïden. 

RMFTM heeft door heel Europa getourd en speelde op festivals als Roadburn, Liverpool Psych Fest, Levitation France, Duna Jam, Freak Valley, Desertfest Berlin en Reverence Festival Valada en natuurlijk ook Sonic Whip. Naast negen albums bij Fuzz Club Records staat de band bekend om hun samenwerkingen met gelijkgestemde bands als GNOD, The Cosmic Dead en 10.000 Russos.

genre

rock, noise, post punk, psychedelic rock

media

Radar Men From The Moon

Wednesday 9 October 2024

placeholder