fbpx

Filters

Rhiannon Giddens

Rhiannon Giddens

Sunday 11 February 2024
location:
Doornroosje
date:
Sunday 11 February 2024
doors open:
19:30 uur
start show:
20:15 uur

De Amerikaanse folkzangeres en multi-instrumentalist Rhiannon Giddens komt met haar band  naar de grote zaal van Doornroosje om haar nieuwe album ‘You’re the One’ te presenteren.

Rhiannon Giddens komt uit de zuidelijke staat North Carolina. Je kunt haar kennen van de met een Grammy bekroonde country- en bluegrass band Carolina Chocolate Drops, waarin ze niet alleen zangeres maar ook banjo- en fiddle-speler was.

Sinds 2017 timmert ze solo aan de weg of werkt samen met andere muzikanten. Net zoals met haar band ligt de nadruk in haar muziek op de wortels van Amerikaanse folk, met een glansrol voor haar banjospel. In 2022 bracht Rhiannon Giddens het album ‘They’re Calling Me Home’ uit dat ze samen met haar partner Francesco Turrisi maakte. Het album werd ook bekroond met een Grammy Award voor Best Folk Album.

En nu is het tijd voor een nieuwe relsease: ‘You’re the One’ is haar eerste solo album in 6 jaar tijd en zal verschijnen via NonesuchRecord. Het album werd geproduceerd door Jack Splash (Solange, Alicia Keys, Kendrick Lamar, Valerie June).

 

media

Rhiannon Giddens

Sunday 11 February 2024

placeholder