fbpx

Filters

Royal Blood

Royal Blood

+ The Warning

Monday 5 June 2023
location:
Doornroosje
date:
Monday 5 June 2023
doors open:
19:30 uur
start show:
20:15 uur

Royal Blood komt naar Doornroosje. Laat je wegblazen door een wervelwind van verwoestende riffs beukende ritmes en funky synths van dit Britse duo.

De melodieuze garagerockband Royal Blood raast sinds de release van hun titelloze debuutplaat in 2014 door het rocklandschap als een tropische cycloon. Mike Kerr (vocals/bass) en Ben Thatcher (drums) zijn een oersterk duo dat zijn publiek telkens overdondert. Met hun album ‘Typhoons’ uit 2022 gaven ze hun vuige rockgeluid een flinke injectie vol dance- disco- en popinvloeden. De plaat kwam in het Verenigd Koninkrijk binnen op de nummer 1 positie stond bovenaan de hitlijsten in Ierland en bereikte ook top 10-posities in onder meer Nederland België en Zwitserland.

Het succes van ‘Typhoons’ luidt een nieuw tijdperk in voor Royal Blood dat stevig verankerd is als een van de grootste rockbands van de afgelopen jaren. Zanger en bassist Mike Kerr en drummer Ben Thatcher uit Brighton hebben een fenomenale hattrick voltooid waarbij alle drie hun studioalbums onmiddellijk bovenaan de Britse albumcharts stonden. Dat begon met hun titelloze debuut (2014) het daar op volgende How Did We Get So Dark? (2017) en nu dus met Typhoons (2021). Tot op heden heeft het duo wereldwijd 2 miljoen exemplaren verkocht en wonnen ze een BRIT Award voor Best British Group twee NME Awards en een Kerrang! Award.

De support van deze show wordt verzorgd door The Warning. The Warning geeft rockmuziek een broodnodige dosis adrenaline.  Het trio van zussen uit Monterrey, Mexico, Daniela “Dany” [gitaar, zang], Paulina “Pau” [drums, zang, piano] en Alejandra “Ale” Villarreal [bas, piano, achtergrondzang], stormt vooruit met duizelende riffs, onvoorspelbare ritmes, beats van stadionformaat en torenhoge zang.

genre

rock

media

Royal Blood

Monday 5 June 2023

placeholder