Doornroosje
loader

INFO

Test events

De lichten in Doornroosje zijn alweer even uit, maar er is wat licht aan het eind van de tunnel. In april gaan we open voor drie test events, hopelijk een eerste stap naar meer shows.

April
zo 25 // Thijs Boontjes // Doornroosje (test event)
ma 26 // Stippenlift// Doornroosje (test event)
di 27 // Pip Blom // Doornroosje (test event)

Testevents, hoe zit dat?

Tussen 9 en 30 april vinden in de cultuursector zogenaamde pilots plaats om ervaringen op te doen met (snel)testinfrastructuur.
Met deze pilots gaat de overheid onderzoeken of/hoe sneltesten een rol kunnen spelen in het maatschappelijk leven weer op gang brengen zolang de vaccinatiegraad nog niet voldoende is. Bezoekers met een ticket moeten een negatief testbewijs overleggen om naar binnen te kunnen. Alle corona-veiligheidsmaatregelen blijven gelden, dus ook de 1,5 meter.

Wat houdt dit voor mij als bezoeker in?

 • Wanneer je graag bij één van onze testevents wil zijn, koop je een kaartje via onze website.
 • Je laat je binnen 40 uur voor het testevent gratis testen bij een deelnemende testlocatie.
 • Maximaal een uur later krijg je de uitslag.
 • Je neemt je negatieve testbewijs en natuurlijk je ticket mee naar het testevent.
 • Tijdens de show zit je op een stoel, en wordt er 1,5 meter afstand gehouden. Je mag wel opstaan om naar het toilet of de bar te gaan.
 • Voor de volledige uitleg kijk je op www.testenvoortoegang.nl

Hoe werkt het sneltesten?

 • Iedereen die naar onze testevents komt moet getest worden, ook als je al gevaccineerd bent. Je mag natuurlijk alleen naar binnen bij een negatief testresultaat (er is op het moment van testen geen COVID-19 gevonden bij je).
 • Er zijn speciale teststraten ingericht, dus de teststraat van de GGD wordt hiermee niet belast.
 • Op dit moment is de locatie van de teststraat in Nijmegen nog onbekend, maar binnenkort is testen in Nijmegen ook mogelijk. Als je een ticket hebt hoor je van ons tijdig waar je een testbewijs voor de show bemachtigd.

Jouw bezoek aan Doornroosje

We hebben maatregelen getroffen zodat we anderhalve meter afstand kunnen houden en toch een mooie live ervaring hebben. Dit lukt natuurlijk alleen als we het samen doen. We vragen je dan ook om tijdens je bezoek de looproutes en instructies van ons personeel nauwlettend te volgen. Daarnaast is het dringende advies om een mondkapje te dragen in Doornroosje. Wanneer je op jouw plek zit mag het mondkapje af.

Zitplaatsen

Voorlopig zijn alle concerten seated. De zaal wordt gevuld op volgorde van binnenkomst. We vragen je tijdens de show te blijven zitten en niet met de stoelen te schuiven. Omdat mensen uit een gezamenlijk huishouden geen afstand hoeven te houden bieden we ook duo-tickets aan: je zit dan dichter bij elkaar. De capaciteit voor duo’s kan beperkt zijn.

Bron- en contactonderzoek

Voorafgaand aan je bezoek ontvang je een servicemail waarin we je vragen je naam, telefoonnummer en mailadres achter te laten. Deze gegevens kunnen eventueel en uitsluitend gebruikt worden door  de GGD voor bron- en contactonderzoek. Na 14 dagen worden deze gegevens volledig verwijderd.

Kom op tijd

We hebben wat langer de tijd nodig om iedereen de zaal in te krijgen. Kom op tijd naar Doornroosje.

Garderobe & bar

De garderobe is gesloten. Mocht je toch een jas meenemen dan kan je deze over jouw stoel hangen. De bar is open en wij bedienen in de zaal. Bestellen doe je eenvoudig via een QR code. Contant afrekenen is helaas even niet mogelijk.

Bij klachten blijf je thuis

Ook bij Doornroosje geldt: heb je klachten, dan blijf je thuis. Klik voor de checklist hier. Kun je niet komen vanwege de genoemde klachten, dan mag je contact met ons opnemen via [email protected].

Voorafgaand aan je bezoek ontvang je een e-mail met daarin extra informatie. Hierin staat wat wij van jou als bezoeker verwachten en wat je van ons kan verwachten. Zijn er voor jou nog onduidelijkheden over je bezoek aan Doornroosje? Neem dan contact op met [email protected].

Huisregels tijdens corona

Voor iedereen geldt: houd rekening met elkaar en gebruik je gezond verstand. De basisregels voor alle werknemers, bezoekers, artiesten en leveranciers van Doornroosje zijn:

 • Houd 1,5 meter afstand van anderen
 • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten hebt
 • Vermijd drukte
 • Schud geen handen
 • Was je handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik het openbaar vervoer alleen als het echt niet anders kan
 • Draag een mondkapje

Reis zo veel mogelijk lopend of met de fiets

Wanneer je zelf deze klachten hebt, of jouw huisgenoot, blijf dan thuis.

Checklist bezoek Doornroosje

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zullen we je bij aankoop van een ticket, en voorafgaand aan een concert of show vragen naar je gezondheid. Wanneer je ‘ja’ antwoordt op één van onderstaande vragen, mag je Doornroosje nu niet bezoeken.

1. Heb je de afgelopen 24 uur, of op dit moment één van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, keelpijn, hoesten, benauwdheid, verlies van reuk of smaak, en/of verhoging of koorts?
2. Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
3. Heb je het coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
4. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze persoon terwijl hij/zij nog klachten had?
5. Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Wanneer je zelf deze klachten hebt, of jouw huisgenoot, blijf dan thuis.

We doen het samen.