Doornroosje
loader

INFO

Corona en Doornroosje

Ruim anderhalf jaar hebben we naar dit moment uitgekeken! We mogen weer samen naar Doornroosje, en muziek beleven zoals we dat het allerliefst doen: schouder aan schouder links vooraan, helemaal los in de pit of met een concertmaatje aan de bar.

Achter de schermen hebben we natuurlijk niet stilgezeten. Veel programma dat al gepland stond kan doorgaan, maar er is ook een heleboel tofs bij gekomen. Natuurlijk weer in alle genres, je vindt al het programma in onze agenda.

We proberen zo veel mogelijk shows zonder 1,5 meter te laten plaatsvinden, maar de vorm kan de komende periode per evenement verschillen. Hieronder lees je meer over de huidige maatregelen en je bezoek.

Waarom werkt Doornroosje met ‘Testen voor Toegang’?

Volgens ons is het loslaten van 1,5 meter van grote meerwaarde voor de live muziekbeleving. Vanaf 26 juni is dat mogelijk als iedereen die binnenkomt een coronatoegangsbewijs kan laten zien. Natuurlijk streven we naar zo min mogelijk drempels om Doornroosje te bezoeken en hopen we iedereen snel weer te kunnen ontvangen zonder extra maatregelen. 

Wat betekent dit voor de geplande evenementen? 

De afgelopen tijd zijn er veel ‘1,5 meter concerten’ aangekondigd. Waar mogelijk zetten we deze programma’s om naar een show zonder 1,5 meter maatregelen. Dat betekent dat stoelen niet meer verplicht zijn, er weer gedanst mag worden en we meer bezoekers toe kunnen laten. 

Er zullen uitzonderingen zijn waarbij we geen coronatoegangsbewijs vragen en wél 1,5 meter maatregelen hanteren. Kaartkopers worden zo snel mogelijk op de hoogte gebracht en in onze agenda vind je snel de meest actuele status van een evenement. 

Wat betekent dit voor bezoekers met een kaartje? 

Bezoekers laten naast hun ticket ook een coronatoegangsbewijs zien om een evenement van Doornroosje te bezoeken. Deze maak je met een negatief testbewijs dat gratis via ‘Testen voor Toegang’ te verkrijgen is of met een vaccinatiebewijs. Bezoekers die een kaartje hebben maar zich niet willen laten testen voor toegang geven we de mogelijkheid om geld terug te krijgen. We hopen dat een coronatoegangsbewijs snel niet meer nodig is.  

Bij evenementen waarbij we de 1,5 meter loslaten is een test- of vaccinatiebewijs nodig. 

Hoe werkt Testen voor Toegang? 

Wil je Doornroosje bezoeken, neem dan de volgende stappen: 

Stap 1: koop een toegangskaartje 

Stap 2: maak een testafspraak 

Plan een afspraak voor een gratis coronatest bij één van de aangesloten testlocaties via www.testenvoortoegang.nl. Zorg ervoor dat je maximaal 40 uur voor het bezoek bent getest.  

Stap 3: laat je testen en maak een coronatoegangsbewijs 

Je ontvangt na het testen binnen een uur de uitslag per email. Met een negatieve uitslag maak je een coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app. Gebruik je de app niet, dan kun je een papieren testbewijs maken 

Stap 4: jouw bezoek aan Doornroosje 

Neem je coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier mee, en natuurlijk je kaartje. Bij de ingang scannen wij het coronatoegangsbewijs. Vergeet je legitimatiebewijs niet, het coronatoegangsbewijs is namelijk persoonsgebonden. 

Maatregelen bij 1,5 meter concerten

Bij ‘1,5 meter concerten’ hebben we maatregelen getroffen zodat we anderhalve meter afstand kunnen houden. Dit lukt natuurlijk alleen als we het samen doen. We vragen je dan ook om tijdens je bezoek de looproutes en instructies van ons personeel nauwlettend te volgen. Daarnaast is het dringende advies om een mondkapje te dragen in Doornroosje. Wanneer je op jouw plek zit mag het mondkapje af. 

Zitplaatsen 

Voorlopig zijn alle concerten seated. De zaal wordt gevuld op volgorde van binnenkomst. We vragen je tijdens de show te blijven zitten en niet met de stoelen te schuiven. Omdat mensen uit een gezamenlijk huishouden geen afstand hoeven te houden bieden we ook duo-tickets aan: je zit dan dichter bij elkaar. De capaciteit voor duo’s kan beperkt zijn. 

Bron- en contactonderzoek 

Voorafgaand aan je bezoek ontvang je een servicemail waarin we je vragen je naam, telefoonnummer en mailadres achter te laten. Deze gegevens kunnen eventueel en uitsluitend gebruikt worden door  de GGD voor bron- en contactonderzoek. Na 14 dagen worden deze gegevens volledig verwijderd. 

Kom op tijd 

We hebben wat langer de tijd nodig om iedereen de zaal in te krijgen. Kom op tijd naar Doornroosje. 

Garderobe & bar 

De garderobe is gesloten. Mocht je toch een jas meenemen dan kan je deze over jouw stoel hangen. De bar is open en wij bedienen in de zaal. Bestellen doe je eenvoudig via een QR code. Contant afrekenen is helaas even niet mogelijk. 

Bij klachten blijf je thuis 

Ook bij Doornroosje geldt: heb je klachten, dan blijf je thuis. Klik voor de checklist hier. Kun je niet komen vanwege de genoemde klachten, dan mag je contact met ons opnemen via [email protected]. 

Voorafgaand aan je bezoek ontvang je een e-mail met daarin extra informatie. Hierin staat wat wij van jou als bezoeker verwachten en wat je van ons kan verwachten. Zijn er voor jou nog onduidelijkheden over je bezoek aan Doornroosje? Neem dan contact op met [email protected]. 

Huisregels tijdens 1,5 meter concerten 

Voor iedereen geldt: houd rekening met elkaar en gebruik je gezond verstand. De basisregels voor alle werknemers, bezoekers, artiesten en leveranciers van Doornroosje zijn: 

  • Houd 1,5 meter afstand van anderen 
  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten hebt 
  • Vermijd drukte 
  • Schud geen handen 
  • Was je handen regelmatig 
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog 
  • Gebruik het openbaar vervoer alleen als het echt niet anders kan 
  • Draag een mondkapje 

Reis zo veel mogelijk lopend of met de fiets 

Wanneer je zelf deze klachten hebt, of jouw huisgenoot, blijf dan thuis. 

Checklist bezoek Doornroosje

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zullen we je bij aankoop van een ticket, en voorafgaand aan een concert of show vragen naar je gezondheid. Wanneer je ‘ja’ antwoordt op één van onderstaande vragen, mag je Doornroosje nu niet bezoeken.

1. Heb je de afgelopen 24 uur, of op dit moment één van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, keelpijn, hoesten, benauwdheid, verlies van reuk of smaak, en/of verhoging of koorts?
2. Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
3. Heb je het coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
4. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze persoon terwijl hij/zij nog klachten had?
5. Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Wanneer je zelf deze klachten hebt, of jouw huisgenoot, blijf dan thuis.