fbpx

Filters

Fresku

Fresku

+ Eauxby

Saturday 18 June 2022
location:
Doornroosje
date:
Saturday 18 June 2022
doors open:
19:30 uur
start show:
20:00 uur

Na zijn seated show in het Openluchttheater vorige zomer keert Fresku deze zomer terug zoals we hem het liefst zien: in een kolkende zaal van Doornroosje. Fresku bracht eind 2008 het nummer ‘Brief aan Kees’ uit, gericht aan Kees de Koning, wat hem in 2009 een contract opleverde bij Top Notch. Vorig jaar nam hij een track op voor zijn pasgeboren, zieke zoontje Rayaan. Dit nummer maakte hij samen met Janne Schra en is ook te horen op zijn album ‘In Het Diepe’. Op 26 oktober 2021 is zijn nieuwe album genaamd: ‘In De Lucht (deel 1)’ uitgebracht. Dit album gaat over intu├»tie en wat er in de lucht hangt, en niet precies weten wat eruit gaat komen.

In 2010 verscheen Fresku zijn debuutalbum genaamd ‘Fresku’, waarop in 2012 het album ‘Maskerade’ volgde. Beide albums werden verkozen tot beste album bij de State Awards. Zijn derde album ‘Nooit Meer Terug’ verscheen in 2015. Fresku had het gevoel dat hij niet alles kwijt kon met muziek en debuteerde in 2016 als cabaretier in zijn one-man voorstelling ‘Welkom bij de Fresku Show’. Samen met Mani bracht hij vervolgens in 2017 het gezamenlijke album ‘Juice’ uit.

De support wordt deze avond verzorgd door Eauxby. Eauxby haalt zijn inspiratie uit artiesten als Vince Staples, Jamie Woon en Stromae. Verwacht een unieke ervaring van hiphip, soul en R&B.

genre

pop, hip hop, rap

media

Fresku

Saturday 18 June 2022

placeholder