fbpx
Anna-von-Hausswolff-by-Gianluca-Grasselli

Show 1

Anna von Hausswolff

zaterdag 11 december 2021
locatie:
Stevenskerk
datum:
zaterdag 11 december 2021
zaal open:
13:15 uur
start:
14:00 uur

Sinds haar debuut weet de Zweedse muzikante Anna von Hausswolff te imponeren en zich muzikaal te ontwikkelen in stijlen als post-rock, progressieve rock, doom metal, modern klassiek, ambient en kerkmuziek. Op haar meest recente album ‘All Thoughts Fly’ schetst Anna een hele nieuwe muzikaal landschap waarbij woestenij en mystiek een plek krijgt in haar droomwereld.

De plaat is in 2020 uitgebracht via het Southern Lord label van Greg Anderson, beter bekend van Sunn O))). Op dit album zet Von Hausswolff een gedurfde maar knappe stap in haar oeuvre waarbij ze geheel instrumentaal te werk gaat met alleen een kerkorgel tot haar beschikking. Alle andere instrumentatie zoals zang en gitaar is achterwege gebleven. De constante spanning is op bijna alle nummers hoorbaar en ondanks dat het spel minimaal is, wordt de dynamiek tussen klank en verbeelding gecreëerd door middel van orgeldrones en gelaagde klanken.

Al met al gaat dit een bijzondere luisterervaring opleveren in een quadrafonische (!) opstelling. En des te meer bijzonder omdat Von Hausswolff ‘All Thoughts Fly’ integraal gaat vertolken op een van de meest bijzondere orgels die Nederland rijk is: het monumentale König orgel in de Stevenskerk. Het orgel is gebouwd door de Keulse Ludwig König tussen 1773 en 1776.

Dit is een seated concert met vrije plaatskeuze.

Klik hier voor show 2 – 16.00 uur.

Foto: Gianluca Grasselli

genre

drone, avant-garde

media

Anna von Hausswolff

zaterdag 11 december 2021

placeholder