Doornroosje
loader

Barbara Pravi

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

De 27-jarige Barbara Pravi schitterde op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam met haar nummer ‘Voilà’. Het leverde haar een welverdiende twee plaats op. Ze schrijft al haar muziek zelf en doet dat op een traditionele wijze. En laat zich hierbij inspireren door zangers als Jacques Brel en Edith Piaf. Daarnaast schrijft ze ook voor andere artiesten zoals voor de beroemde Franse zangers Yannick Noah en Chimène Badi.

Barbara Pravi is een Franse zangeres en muzikante met Servische en Iraanse roots. Haar lied ‘Voilà’ is een kennismaking met zichzelf een artiest die lang in de schaduw is gebleven maar nu haar emoties onthult. Het nummer is afkomstig van Pravi’s debuutalbum dat dit najaar uit komt. Als gepassioneerd strijder voor vrouwenrechten nam Barbara deel aan de opname van ‘Debout les femmes’, het officiële lied voor de Franse vrouwenbevrijdingsbeweging (Mouvement de Libération des Femmes). Ze wordt dan ook elk jaar op 8 maart gevraagd als spreker op de viering van Internationale Vrouwendag.