Doornroosje
loader

Bevrijdingsfestival Nijmegen

Ronnie Flex + Amsterdam Klezmer Band

HATY HATY + Roger Damawuzan & Vaudou Game + Throes + the Shine + Kamp Ras (ft Poke, Roscovitsch & Kabel) + Hef + Keljet (live) + Yasmine & band + Guus Christian + Davy Brandts + Spaceandtime + Octual b2b Sinfol + stranger + Mirella Kroes

De line-up voor het Bevrijdingsfestival 2016 op donderdag 5 mei in Hunnerpark in Nijmegen is bekend. Onder meer Ronnie Flex (winnaar Popprijs 2015 met New Wave), Amsterdam Klezmer Band en het nieuwe project van Blaudzun, Haty Haty zullen van deze editie weer een uiterst dansbaar vrijheidsfeest maken. De dag wordt geopend met een optreden van de winnaar van het tweede Freedom ’s Cool Festival dat plaats vindt in Doornroosje.

Het Nijmeegse Bevrijdingsfestival wordt voor de zesde keer georganiseerd door het 4&5 Mei comité Nijmegen en poppodium Doornroosje. Net als afgelopen jaren is het ook nu van belang stil te staan bij de betekenis van 5 mei: vrijheid geef je immers door. Kijk ook naar de thematekst van 2016 van politiek filosoof Tamar de Waal met de veelzeggende titel ‘Vrijheid omarm je” waarin ze stilstaat bij de waarden die nodig zijn om vrijheid mogelijk te maken.

Het festival start om 13.30 uur en sluit om 23.00 uur. Gratis t/m 12 jaar en vanaf 13 jaar is de toegang 5 euro. Wij zien je graag op het Hunnerpark!

De volgende acts op het podium:
Ronnie Flex

Deze jonge zanger/rapper is niet meer weg te denken uit het Nederlandse poplandschap. Als belangrijk onderdeel van New Wave won Ronnie Flex dit jaar de Popprijs en scoorde hits als “Niemand” en natuurlijk “Drank & Drugs” met Lil Kleine. Een live show van Ronnie staat garant voor het Allermooiste Feestje.

Amsterdam Klezmer Band

Amsterdam Klezmer Band maakt al 20 jaar een uiterst dansbare mix van klezmer, balkan en gypsy. Met hun frisse kijk op de traditionele muziekstromingen is het een graag geziene band in binnen en buitenland.  Zon of geen zon, dit bonte gezelschap maakt van elke festivalweide een aanstekelijk muzikaal feest.

Throes + The Shine

Deze Angolese/Portugese band maakt een energieke cocktail van rockende tropische kuduro beats, waarop het onmogelijk stilstaan is.

Haty Haty (feat David Douglas & Blaudzun)

Haty Haty is een nieuw project van Blaudzun, samen met producer David Douglas. Dit voorjaar komt hun gezamelijke plaat uit, waarvan we al een voorproefje kregen in de vorm van High As the Sun. Verwacht Blaudzuns herkenbare stemgeluid met mysterieuze beats van David Douglas.

Roger Damawuzan & Vaudou Game

Roger Damawuzan is “de James Brown van Togo”, een grote Afrikaanse funk held uit de 70s. Met als band de, eveneens uit Togo afkomstige, Vaudou Game, die vorig jaar op het Valkhof Festival al imponeerde met hun swingende mix van afro, rauwe funk en soul.

Kamp Ras (feat Poke, Roscovitch & Kabel)

Straight outta Nijmegen, Kamp Ras is het collectief van onder meer Roscovitch, Kabel en Poke. Die laatste maakte met “Raak Me Niet Aan” hét nieuwe Nijmeegse hiphop anthem.  Met de Kamp Ras Mixtape #1 op zak zijn ze klaar om de rest van Nederland kennis te laten maken met wat er hier in Nijmegen gebeurt.

Hef

Hef is de favoriete rapper van je favoriete rapper. Sinds zijn debuut in 2008 heeft hij zich ontwikkeld tot vaste waarde in de NL rapgame. Met zijn verse release “Kofferbak” op zak komt hij het Bevrijdingsfestival Nijmegen rocken.

Keljet (live)

Het Nijmeegse duo Keljet maakt nu-disco met het ene oog gericht op de dansvloer het andere op het podium. De kaders zijn dansbaar, maar met hooks en zanglijnen van de disco. Dit najaar kwam de EP “Transatlantic” uit bij Universal. Op het Bevrijdingsfestival Nijmegen staat Keljet met hun vierkoppige live band.

stranger

Stranger is bepaald geen vreemde in de technoscene. Sinds 2014 timmert hij aan de weg en hij draaide al op plekken als Awakenings en Tresor. Vergeet wat je moeder je heeft geleerd en laat deze stranger je zeker meenemen, in zijn set weliswaar.

Mirella Kroes

Mirella Kroes maakte faam in het Amsterdamse technocircuit met haar temperamentvolle sets. De voormalige Studio 80 resident DJ heeft een voorliefde voor diepe house en techno en zal in het Hunnerpark voor een broeierige meidag zorgen.

Sinfol b2b Octual

Sinfol en zijn kameraad Octual hebben een verfrissende kijk op elektronische muziek. Hun stijl houdt het midden tussen house en techno. Vanachter de draaitafels sturen ze hun publiek als puppeteers door verschillende stemmingen en houden ze de energielevels hoog!

Spaceandtime

Met Spaceandtime bewijst het duo Aron Friedman en Eric de Man dat 1+1 drie is. Ze combineren hun jarenlange ervaringen en visie en verleggen de grenzen van ruimte en tijd met hun cosmic house doordrenkt met sterrenstof.

Davy Brandts

Local Davy Brandts weet welke platen de Nijmegenaar aan het dansen brengt. Voor 5 mei stopt hij dus de beste disco, funk en soulschijven in zijn koffer.

Guus Christian

Guus Christian is de oprichter van Mancuso. ‘Vibes boven hypes’ is het motto van zijn feestjes. Geen hitparade dus in het Hunnerpark, maar wel goede house vibrations.

Bekijk de foto's (Bevrijdingsfestival 2016 deel 2)
Bekijk de foto's (Bevrijdingsfestival 2016 deel 1)