Doornroosje
loader

NPO Radio 2 presenteert

Bryan Ferry + Sandra van Nieuwland

Sandra van Nieuwland

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Bryan Ferry werd bekend als zanger en songwriter van de band Roxy Music met hits als ‘Love Is The Drug’, ‘Jealous Guy’ en ‘Avalon’. Toen Roxy Music in 1983 uit elkaar ging, richtte Bryan Ferry zich op zijn solocarrière. Het Roxy Music repertoire komt live nog regelmatig voorbij, maar ook solo bewijst hij succesvol te zijn. Zo scoorde hij hits met ‘Let’s Stick Together’, ‘The Price Of Love’ en ‘Don’t Stop The Dance’ en zijn optredens worden nog steeds omschreven als spectaculair.

De invloed van Bryan Ferry op de hedendaagse popmuziek kan niet genoeg benadrukt worden. Sinds zijn debuut met Roxy Music in 1972 wordt Ferry internationaal geprezen als één van de meest vernieuwende en stijlvolste muzikanten uit de pop- en rockmuziek. Het glamoureus en romantisch wereldbeeld uit zijn nummers vindt zijn weerslag in de stijlvolle manier waarop de zanger en liedjes-schrijver zichzelf en zijn muziek aan de wereld presenteert.

Met een smetteloos pak en omringd door de mooiste vrouwen betovert hij -keer op keer- zijn publiek. Als voormalig kunstacademiestudent snapt hij de kracht van de visuele presentatie en creëert hij enkele van de meest bejubelde, originele en controversiële platenhoezen van de laatste 40 jaar. Het laatste voorbeeld hiervan is de iconische hoes van zijn album ‘Olympia’ (uit 2010), waarvoor hij nauw met model en muze Kate Moss samenwerkte.

Bekijk de foto's (Sandra van Nieuwland)
Bekijk de foto's (Bryan Ferry)