fbpx
Clarice Jensen

Onderstuur

Clarice Jensen + Nina Ryser

maandag 2 september 2024
locatie:
Extrapool
datum:
maandag 2 september 2024
zaal open:
20:30 uur
start:
21:00 uur

Onderstuur is een reeks concerten dat Doornroosje samen organiseert met Extrapool. In deze editie komen Clarice Jensen en Nina Ryser optreden in Extrapool.

Componist/cellist Clarice Jensen heeft als solo-artiest een herkenbare sound ontwikkeld waarbij ze via improvisatie en vele (elektronische) lagen live klinkt als een grootse act die meerdere – soms niet te onderscheiden – instrumenten tegelijk bespeelt. Als luisteraar word je in een diep en warm geluidsbad gedompeld zonder ooit de indruk te krijgen dat je er weer uit wil. Dankzij haar unieke benadering van de cello kon Jensen al samenwerken met de groten der aarde en spectaculaire monumentale ruimtes vullen met haar gelaagde sound. Dat maakt een intieme show van haar in Extrapool des te specialer en intenser. We halen de kussens alvast boven!

Nina Ryser zorgt voor een heerlijk contrast met haar alternatieve chamber pop die weliswaar raakvlakken kent met de neoklassieke klankwereld, maar speelsheid en onvoorspelbaarheid vooropstelt – ook in de instrumentkeuzes. Zo zal ze in Extrapool ondersteuning krijgen van een muzikant op elektronische accordeon.

genre

experimental, electronic, onderstuur

media

Clarice Jensen + Nina Ryser

maandag 2 september 2024

placeholder