Doornroosje
loader

Kids 'n' Billies

Claw Boys Claw + Reverend Beat-Man + The Apemen e.a.

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Pak de vetpot er maar weer bij, want het is tijd voor de 11e editie van het stoerste muziekfestival voor alle leeftijden, het Kids ‘n’ Billies Festival. Zaterdag 15 juni is het zover. Het openluchttheater in het Goffertpark transformeert naar het leven op z’n best.

Helaas heeft Mary Lee & The Sideburn Brothers wegens gezondheids redenen het optreden op KnB moeten afzeggen. De legendarische surfband The Apemen vervangt de band. Al sinds begin jaren ’90 surft The Apemen er stevig op los, met snelle gitaarpartijen, stevige baslijnen, een swingende Hammond orgel en de drummer van Batmobile in de gelederen. Je herkent ze aan hun gorilla maskers en niet in de laatste plaats aan hun energieke liveshow. Met nummers als Tornado, Surf Dracula, Shake Your Hoover en hun Spaanse versie van The Trashmen’s King Of Surf mogen ze zich met recht de beste Nederlandse surfband ooit noemen! 

Twee podia met een gevarieerde line-up vormen het middelpunt van een nostalgische sfeer. Van opzwepende rock tot authentieke rockabilly en via de rafels van de punk van catchy country tot spetterende surf. De maatstaf: kwaliteit, geen flauwekul en een link naar de wortels van de rock ’n roll. Een festival met ballen, maar vriendelijk genoeg om je eventuele kind(eren) mee naar toe te nemen.

Voor de kids is het één groot feest: suikerspinnen en popcorn eten, een vetkuif in je haar laten zetten, hoela-hoeps, tattoos, waterpistolengevechten en nog veel meer. De dag is sowieso te kort. Uiteraard zijn dit pas de eerste namen, er zullen er nog meer volgen…

De legendarische garagerockband Claw Boys Claw rondom brulboei Peter te Bos en gitarist John Cameron debuteerde in 1984 met de lp ‘Shocking Shades of Claw Boys Claw’ met o.a. de cover ‘Venus’ van Shocking Blue en het fantastische ‘Hippy On The Highway’. Het album werd in slechts drie uur opgenomen met 500 gulden die de band had gewonnen met een talentenjacht. In 30 jaar tijd verschenen 9 volwaardige albums en 17 singles van Claw Boys Claw en dit jaar kwam de band met het nieuwe album ‘Hammer’. Als er een Top 100 zou zijn van Meest Opwindendste Liveband, zou CBC zeker in de Top 10 staan. 

Het Groningse garagerocktrio Traumahelikopter bracht begin 2013 op Excelsior Records het gelijknamige debuutalbum uit. Het afgelopen jaar speelden ze op festivals als de-Affaire, Incubate, Sleazefest en Paaspop. De heren van traumahelikopter gaan ‘als de brandweer’ en vandaag spelen ze op Kids ‘n’ Billies als opwarmer voor ‘die andere’ garage-bom, Claw Boys Claw. 

Liefhebbers van The Hackensaw Boys en Hank III opgelet. Met z’n Outlaw Carnies staat Bob Wayne garant voor opzwepende alternatieve country, rockabilly, hellbilly en stevige bluegrass. De muziek van de voormalige roadie van Hank III is geïnspireerd door zijn ‘life on the road’, waar hij dan ook de meeste tijd spendeert.  

Reverend Beat-Man is de grondlegger en drijvende kracht achter het eigenwijze platenlabel, Voodoo Rhythm Records (Records to Ruin any Party), en de frontman van de legendarische garagepunkband The Monsters. Hij heeft ook een geweldige one-man-act, waarbij hij zichzelf begeleidt op gitaar en drums en vol overgave, met een indrukwekkend rauwe stem, de trash predikt. De kerk loopt wellicht langzamerhand leeg. Maar deze Reverend trekt je erbij.

Het Californische Craic Haus brengt sinds 2005 energieke shamrockabilly, stevige rockabilly met Ierse invloeden, of zoals ze zelf zeggen: ‘Flogging Molly and Reverend Horton Heat mudwrestling on a Sunday afternoon’. De  drums, contrabas en gitaar worden ondersteund door fluit, mandoline, mondharmonica en zang.  Maak je op voor een feest! 

Vijf man sterk is 44 Shakedown met drums, contrabas, gitaar en twee blazers. Ze brengen muziek uit de periode dat de zwarte rhythm ’n blues zorgde voor de geboorte van de blanke rock ‘n roll: jumpin’ jive.

De energie van de one-man psycho rock ’n roll trash van Dead Cat Stimpy werkt aanstekelijk. Gewapend met gitaar, microfoon en een bescheiden drumstel brengt hij vol overgave eigen werk en oude rockabilly covers.

Talisker Two is vernoemd naar de Schotse single malt whisky Talisker en een knipoog naar de begeleidingsband van Johnny Cash, The Tennessee Two. Een flink deel van hun repertoire bestaat dan ook uit nummers van Johnny Cash. 

Kids t/m 4 jaar: gratis, Kids 5 t/m 18 jaar: € 5,- (alleen aan de deur verkrijgbaar)

Bekijk de foto's (Claw Boys Claw)
Bekijk de foto's (Traumahelikopter)
Bekijk de foto's (Reverend Beat Man)
Bekijk de foto's (Craic Haus)
Bekijk de foto's (44 Shakedown)
Bekijk de foto's (The Apeman)
Bekijk de foto's (Dead Cat Stimpy)
Bekijk de foto's (Season Crow)
Bekijk de foto's (Bob Wayne)
Bekijk de foto's (Talisker Two)