Doornroosje
loader

DAAU – Die Anarchistische Abendunterhaltung

Die Anarchistische Abendunterhaltung (DAAU) werd in 1992 opgericht aan het Antwerpse conservatorium. In 1995 was er niet alleen een eerste, titelloze cd maar vooral ook een eigen geluid. Klassiek geschoolde muzikanten bespeelden hun akoestische instrumenten met een rockattitude, gaven blijk van zigeunerspirit en improviseerden erop los, ergens tussen klassieke muziek en pop. Wat volgde was een muzikale carrière waarin zij zes albums uitbrachten, vele shows speelden in een steeds wisselende bezetting. De nummers worden aangevuld met invloeden uit de electro, dub, reggae, folk en jazz.

Na het verstilde album ‘The Shepherd’s Dream’ uit 2010 brengt DAAU ons binnenkort hun zevende plaat getiteld ‘Ten Definitions’. Iets minder verstild dan zijn voorganger, en met weer een nieuwe bezetting. Boris Wilsdorf (Einstürzende Neubauten) stond in voor de mix van het album. Met de herintrede van Buni Lenski (viool) en met nieuw groepslid Steven Cassiers (Dez Mona, drums) klinkt DAAU anno 2013 frisser dan ooit tevoren.

Jake Bellows gaat het voorprogramma van Die Anarchistische Abendunterhaltung, 24 november in LUX verzorgen. Hij is al 15 jaar frontman van Neva Dinova, maar gaat nu solo de wereld veroveren. Ook bekend van zijn split met Bright Eyes.