fbpx
Afbeelding voor Don McLean

50 years American Pie

Don McLean

+ Hannah Mae

zondag 9 oktober 2022
locatie:
De Vereeniging
datum:
zondag 9 oktober 2022
zaal open:
19:15 uur
start:
20:15 uur

Don McLean door Willem Melssen

Don McLean
Don McLean
Don McLean
Don McLean
Don McLean
Don McLean
Don McLean
Don McLean
Don McLean
Don McLean
Don McLean
Don McLean
Don McLean

De wereldberoemde folkzanger Don McLean o.a. bekend van de evergreen ‘American Pie’ komt op 9 oktober 2022 naar De Vereeniging met zijn ’50 years American Pie’ tour.

In 1971 brak Don McLean door met de nummer-één-hit ‘American Pie’. McLean haalde na zijn grote doorbraak nog regelmatig de hitlijsten met o.a. het nummer ‘Vincent’, een eerbetoon aan Vincent van Gogh en de singles ‘Crying Castles In The Air’ en ‘Since I Don’t Have You’.

De impact van Don McLean is echter niet alleen te zien in de grote hoeveelheid nummers die hij heeft geschreven. De singer-songwriter heeft ook een grote invloed gehad op andere muzikanten. Zo hebben onder andere Madonna, Fred Astaire en Elvis Presley een eerbetoon gebracht aan de singer-songwriter door een van zijn platen te coveren. Ook diende zijn muziek als grote inspiratie voor nummers als ‘I Wish I Could Yodel’ van Johnny Cash en ‘Killing Me Softly’ van Roberta Flack.

Zijn succes zorgde ervoor dat hij in 2004 werd opgenomen in de “Song Writers Hall of Fame” in New York. In 2018 bracht hij zin meeste recente album uit getiteld ‘Botanical Gardens’. Het album is naar eigen zeggen een van McLean’s meest reflectieve albums tot nu toe en bestaat uit persoonlijke nummers die terugkijken op zijn leven. ‘Botanical Gardens’ zit vol met tijdloze liedjes met een country, folk en Americana sound.

Dit is een seated concert. Het optreden vindt plaats in Concertgebouw De Vereeniging. 

genre

singer songwriter, folk, country

media

Don McLean

zondag 9 oktober 2022

placeholder