fbpx
Afbeelding voor Donny Benét

Donny Benét

+ Huub Prins

donderdag 25 augustus 2022
locatie:
Openluchttheater De Goffert
datum:
donderdag 25 augustus 2022
zaal open:
19:00 uur
start:
19:30 uur
’The Don’ komt terug naar Nijmegen voor een optreden met ‘The Donny Benét Show band’. Mr. Experience, Konichiwa, Santorini. Deze titels van deze nummers leiden onherroepelijk naar de enige echte Donny Benét. Hij wordt ook wel de ‘Prince on a serious budget cut’ genoemd en omschreven als zijnde favoriete neef van Giorgio Moroder, Alan Vega en Michael McDonald. 
Donny Benét is afkomstig uit Sydney en liet voor het eerst van zich horen in 2011 met zijn debuutalbum ‘Don’t Hold Back’. Zijn vierde album ’The Don’ betekende de doorbraak. Hij speelde in 2018 zijn eerste Europese tournee op o.a. Pohoda Festival in Slovakije en diezelfde tournee was hij van de ontdekkingen van Valkhof Festival en datzelfde jaar speelde hij voor een ramuitverkocht Merleyn en ook Down the Rabbit Hole de kokosnoten uit de palmbomen. Vlak voor de pandemie bracht hij zijn album ‘Mr Experience’ uit. Tijdens de pandemie was Donny productief en bracht instrumentale nummers uit. Als begenadigd bassist en synthesizer-wizard komen hier zijn twee grote liefdes bij elkaar. 
In het voorprogramma staat de Neder-synth-pop artiest Huub Prins; het alias van Elias Elgersma (The Homesick). Zijn muziek klinkt als vergeten demo’s van Het Goede Doel met persoonlijke, introspectieve songteksten. Zijn derde album in drie jaar, getiteld ‘Hoofdpersoon’ kwam in maart uit.  

genre

pop, electro, dance

media

Donny Benét

donderdag 25 augustus 2022

placeholder