Doornroosje
loader

eBraam feat. Benjamin Herman

In 2006 heeft Braam als tegenhanger van zijn akoestische Trio BraamDeJoodeVatcher het Wurli Trio opgericht. Omdat Braam een breder palet aan geluiden wilde werd de Wurli in 2011 ingeruild voor een modernere Nord Stage Ex. Vanaf dat moment heet de groep eBraam.

eBraam is stilistisch afwijkend van zijn andere projecten. De ritmische basis is rock-georiënteerd. Net zoals in zijn andere groepen zijn improvisatie en het gebruik van korte stukken die daartoe uitnodigen de belangrijkste elementen. Bij eBraam doet hij dit met een instrumentarium dat doorgaans niet wordt geassocieerd met improvisatiemuziek.

Improvisaties worden gecombineerd met een mix van Jazz, Funk en Rock. George Duke, Soft Machine en Ten Years After zijn inspiratiebronnen.

Dit trio heeft 2 cd’s uitgebracht waarvan de cd Non-Functionals! uit 2009 door het Amerikaanse blad All About Jazz is uitgeroepen tot een van de beste albums van dat jaar.

Begin 2013 is de derde cd van dit trio uitebracht. Deze cd draagt de titel ‘3’. Het is een verwijzing naar de plaat “Third” van Soft Machine. eBraam heeft zich door dat album laten inspireren. Daarnaast zal in de composities het getal 3 de rode draad zijn: drieklank, Pindarische ode, terts, wals en stelling van Pythagoras zijn voorbeelden van bouwstenen die aan de nieuwe composities ten grondslag liggen.

Met deze cd zal eBraam zich nog meer dan voorheen bewegen op het terrein van de rockmuziek.

Bezetting
Pieter Douma (basgitaar), Dirk-Peter Kölsch (drums) en Michiel Braam (toetsen).

Pers
“Michiel Braam laat de Wurlitzer zingen in prachtig melodieuze fragmenten, laat hem loeien, bulderen en steigeren als een wilde stier. Maar in elke noot brengt het trio luistermuziek, die de ene keer de kant van de jazz opgaat, de andere die van popmuziek. Nergens worden echter concessies gedaan.” (Rinus van der Heijden, www.jazzenzo.nl)

Bekijk de foto's