Doornroosje
loader

Festival Jazz International Nijmegen

Marutyri

Passe-partouts zijn ook te koop via deze site: klik hier. Aan de deur kan alleen met PIN worden betaald.

Van woensdag 26 oktober tot en met zondag 30 oktober vindt de eerste editie van het gloednieuwe Festival Jazz International Nijmegen plaats op verschillende plekken in Nijmegen. In een unieke samenwerking met het Festival Jazz International Rotterdam en verschillende Nijmeegse partners is er een nieuwe vierdaags jazzfestival ontstaan. Met jong talent uit beide steden én grote internationale jazzartiesten. Ook wordt er een randprogramma georganiseerd, met onder andere masterclasses.

De Rotterdamse band Marutyri maakte in 2015 een vliegende start; ze speelden op North Sea Jazz, waren verschillende keren bij DWDD te zien en ze wonnen de NPO Radio 6 Soul & Jazz Award. De band speelt instrumentale jazzfunkfusion met soms symfonische invloeden en worden ook wel vergeleken met Snarky Puppy. De diepe en stevige grooves, intense harmonieën, verhalende solo’s en goed gearrangeerde stukken maken Marutyri uniek in de huidige muziekbusiness. In april 2016 kwam het tweede album ‘Inner Movements’ uit op Challenge en werd jubelend in de media ontvangen.

Maurice Slot: drums / Roy Gielesen: percussie / Rik van der Ouw: basgitaar, moog / Ruud van Halder: gitaar / Thijmen Oberink: rhodes, synthesizers / Floris Windey: trompet, bugel / Dennis te Woerd: tenor, saxofoon / Yiannis Marinos: trombone

Dagtickets kosten €22,- en zijn via deze website verkrijgbaar, tickets voor alleen deze show zijn aan de deur van BReBL te verkrijgen a €5,- (alleen PIN)